Şimdi Ara

ABRA A7 V5.2.1 2133 MHZ RAM PROBLEMİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 RAM i 1600 gördüğünden müşteri hizmetleri ile iletişime geçip yardım istedim , bilgisayarıma bağlanıp takılı RAM in 2133 mhz olduğunu gösterdiler , buraya kadar herşey tamam , teşekkürler.

Fakat bu anakartın 2133 RAM desteği yok ise neden özelleştirme seçeneklerinde 2133 mhz RAM seçeneği var ? Buna verdiğim paraya ilave yapıp 16 gb RAM taktırırdım . Gördüğüm kadarıyla 2133 e verilen para bu model için gereksiz , yanılıyorsam düzeltirmisiniz ? Ürünü iade etmeyi düşünüyorum .

Teşekkürler .
     ABRA A7 V5.2.1 2133 MHZ RAM PROBLEMİM ABRA A7 V5.2.1 2133 MHZ RAM PROBLEMİM ABRA A7 V5.2.1 2133 MHZ RAM PROBLEMİM

• Bu videoda 2133 olanların windows görev yöneticisindede 2133 olarak gözüktüğü monster tarafından ispatlanmış.

https://www.youtube.com/watch?v=nefDwtS4btg
  • Cihazını gönder 1600 Mhz lık ram taksınlar. Hatta küçük bir jest olarak da 8 Gb daha ram taksınlar. Anlaşın tekrar laptopunu al bence. Zaten 2133 Mhz ve 1600 Mhz arasında muazzam bir fark yoktur
  • Burada canımı sıkan 2133 ve 1600 arasındaki farktan ziyade Monsterın ( Eğer bu durum gerçekten doğruysa , çünkü doğru olduğuna inanmak istemiyorum ) 2133 mhz hızındaki RAM i çalışmadığını bile bile bize , fiyat farkı alarak satması , herhangi bir uyarıda bulunmaması . Bu durumun adı nedir sizce ???

Monster müşteri hizmetleri bu konuya neden cevap yazmıyor hala anlamış değilim ! Açıklama yapmayarak yaptıkları hatayı kabul mü ediyorlar acaba ?
  • uygarkuzuoglu U kullanıcısına yanıt
    Sn. uygarkuzuoglu;

Windows 10 'un görev yöneticisinin performans sekmesindeki bellek hızının 1600Mhz. olarak gözükmesi tamamen Windows 'un yazılımsal bir hatasından kaynaklanmaktadır. Windows 8.1 kullanan kullanıcılarımız aynı yeri açtıklarında belleklerinin hızını 2133Mhz. olarak görebilmektedirler.

RAM 'lerin hızları Mhz. hızına göre belirlenir. Bu durum masaüstü sistemler için de notebooklar için de aynıdır.

Düşünün ki i7-4790K 'lı ya da i7-6700K 'lı ve 2133Mhz ya da 2400Mhz hızında çalışan belleklere sahip üst düzey bileşenlerden oluşan bir kasa topladınız.

Ancak i7-4790K buradan görebileceğiniz gibi DDR3-1333/1600, DDR3L-1333/1600 @ 1.5V bellek veri yolunu destekliyor.

i7-6700K 'da buradan görebileceğiniz gibi DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V bellek veri yolu hızlarını destekliyor.

Ancak DDR3 bellekleri destekleyen sistemler için günümüzde 3200Mhz hızına kadar bellekler üretiliyor.
    Bknz. Tıklayın ve Tıklayın

DDR4 bellekleri destekleyen sistemler için de günümüzde 3600Mhz hızına kadar bellekler üretiliyor.
    Bknz. Tıklayın ve Tıklayın

Peki ama neden işlemcinin ve anakart chipsetinin desteklenen hızların üzerinde farklı hızlarda bellekler üretiliyor diye sorabilirsiniz? Cevabı basit Intel ve DDR3/DDR4 belleklerde hız aşırtma desteği veriyor da ondan.
    Bknz. Tıklayın

Daha önce 2133Mhz hızında çalışan belleklerimizi 1866Mhz ve 1600Mhz hızındaki bellekler ile tek kanal ve çift kanal hızlarda testini gerçekleştirmiştik.

Aşağıda bu testlerimize ait çektiğimiz videoları bulabilirsiniz.

Açıklamalarımızdan sonra 2133Mhz. hızındaki tek kanal belleğin hala gereksiz olduğunu düşünüyor ve bunun yerine çift kanal hızda çalışan 16GB (2x8GB) 1600Mhz. belleklere geçmek isterseniz, ürününüzü satın aldıktan sonraki ilk 15 gün içerisinde üründe herhangi bir fiziki hasar meydana gelmemişse dilerseniz bellek değişimi teknik servisimizde yaptırabilirsiniz ya da menun kalmadıysanız ürününüzü iade edebilirsiniz.

Konu ile ilgili olarak 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 22 Aralık 2015; 17:26:48 >

• Tamam , peki bu videodaki windows görev yöneticisinde neden 2133 gözüküyor ?

https://www.youtube.com/watch?v=nefDwtS4btg

Benim windowsta mı problem var diyorsunuz ? Bios güncellemesi vs gerekiyor olabilir mi ?
    Sn. uygarkuzuoglu;

Teknik servisimizin bu konu ile ilgili olarak bize ilettiği farklı bir bilgi bulunmuyor. Ancak ikna olmazsanız Windows 8.1 yükleyip gerçek hızda çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 22 Aralık 2015; 18:03:27 >
  • Özür dilerim , Ben o görüntünün windows 10 da çekildiğini sandım .
    Sn. uygarkuzuoglu;

Video Windows 10 yüklü iken çekilmiş lütfen kusura bakmayın Windows 8.1 ile çekilmiş dedik.

Dilerseniz konu ile ilgili yarın erkenden teknik servisimizi arayarak arkadaşlarımızdan en net bilgileri alın tercih ettiğiniz biçimde arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

Sn. uygarkuzuoglu;

Video Windows 10 yüklü iken çekilmiş lütfen kusura bakmayın Windows 8.1 ile çekilmiş dedik.

Dilerseniz konu ile ilgili yarın erkenden teknik servisimizi arayarak arkadaşlarımızdan en net bilgileri alın tercih ettiğiniz biçimde arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır.

Saygılarımızla,

İşletim sisteminin 8.1 yada 10 olması farketmiyor normalde 2133 gözüküyor her iki işletim sistemindede , ancak bu arkadaşta neden böyle bende anlam veremedim ramlerin 2133 olarka çalışmasına rağmen

ayrıca size bir soru yöneltmek istiyorum, bu xmp ayarını şuan veriyormusunuz 2133 mhz bellek alanlarla bilmiyorum ancak ben aldığımda verilmiyordu ve bu youtube xmp için olan videolar xmpli bioslar felan hep benim isteğimden sonra verilmişti
    Acaba biostaki ayarların daha özgür olduğu bir bios yayınlamayı düşünüyor musunuz?çünkü ben her seferinde sizinle iletişime geçip beklemek istemiyorum böyle ufak tefek xmp gibi ayarları yada kullandığımız ramin hızını kendimiz seçebilmeliyiz
    Sizin kullanıcıların fikirlerini önemsediğinizide biliyorum bu zamana kadarki tavrınızdan, böyle bir bios çok iyi olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feunard -- 23 Aralık 2015; 19:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiddenHunter

quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

Sn. uygarkuzuoglu;

Saygılarımızla,

İşletim sisteminin 8.1 yada 10 olması farketmiyor normalde 2133 gözüküyor her iki işletim sistemindede , ancak bu arkadaşta neden böyle bende anlam veremedim ramlerin 2133 olarka çalışmasına rağmen

ayrıca size bir soru yöneltmek istiyorum, bu xmp ayarını şuan veriyormusunuz 2133 mhz bellek alanlarla bilmiyorum ancak ben aldığımda verilmiyordu ve bu youtube xmp için olan videolar xmpli bioslar felan hep benim isteğimden sonra verilmişti
    Acaba biostaki ayarların daha özgür olduğu bir bios yayınlamayı düşünüyor musunuz?çünkü ben her seferinde sizinle iletişime geçip beklemek istemiyorum böyle ufak tefek xmp gibi ayarları yada kullandığımız ramin hızını kendimiz seçebilmeliyiz
    Sizin kullanıcıların fikirlerini önemsediğinizide biliyorum bu zamana kadarki tavrınızdan, böyle bir bios çok iyi olurdu

Müşteri hizmetleri cihazı yollayın bakalım diyorlar , ben izmirdeyim , cihazı aktif olarak kullanıyorum ve içinde 500 gb dan fazla önemli datam var bu nedenle gönderemiyorum. Şu XMP li BIOS varsa göndersinler güncelliyelim. Acaba güncellemeden sonra sistem kararsız çalışıp Mavi ekran hatasımı veriyor bu nedenle windows için bir kısıtlamamı yapılmış , buda ihtimaller dahilinde !

• Sn. HiddenHunter;

XMP desteği olan bir bellek kullanmıyorsanız, o videoda anlatılan bilgiler sizin için geçerli değildir. Belleklerin XMP desteğinin olup olmadığını videoda anlattığımız gibi frekans tablosunun en alt satırındaki XMP ibaresinden anlayabilirsiniz. XMP yazmıyorsa kullandığınız bellekler PNP (Plug and Play) yani tak çalıştır özelliklidir. Örn. raminiz 2133Mhz ise direkt o hızda çalışacaktır.

BIOS menüsünde bellek hız ayar tabloları fabrika çıkışlı olarak kapalı gelmektedir. Açılması düşünülmemektedir.

Saygılarımızla,

Sn. uygarkuzuoglu;

2133Mhz. bellekli raminizin XMP desteği yoksa yani bellekler PNP (Plug and Play) tak çalıştır özellikli ise BIOS güncelleştirmesine gerek yoktur. O güncelleştirme XMP bellekler içindir. Belleğinizin XMP desteğinin olup olmadığını AIDA64 programından bellek frekansları tablosundan öğrenebilirsiniz. Tablonun en alt satırında XMP yazmıyorsa bellekler PNP 'dir. Belleğin hızı ne ise direkt o hızda çalışacaktır herhangi bir güncelleştirmeye gerek yoktur. Zaten arkadaşlarımız raminizin gerçek hızında çalıştığını size göstermişler sanıyorum. Windows 'un görev yöneticisindeki bellek sekmesinden bellek hızının gözükmemesi durumu yazılımsal bir problemden kaynaklanabilir Windows güncelleştirmesinin tamamının yapılmış olması gerekebilir. Ancak bellek hızını AIDA64, CPU-Z gibi 3çtaraf yazılımlar ile kolayca kontrol edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.