Şimdi Ara

abs aracın durdugunu nerden anlıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Saniyorum yazdiklarimi cok hizli veya muhakeme yapmadan okudun. Dikkatli okursan hiz sensoru yoktur diye birsey demiyorum. Ivme sensoru yoktu diyorum. Hiz ile ivmenin farkli seyler oldugunu biliyorsundur. Araclar hiz bilgisini tekerlek devir sensorunden alir da demiyorum. Bir defa aracta ABS yoksa tekerlekte sensor de yoktur... Arac hiz bilgisi 2 sekilde kadrana iletilir.
    1- Eski sistem; Sanziman cikis miline bir sonsuz disli, ve bu disli tahrigiyle donen bir tel. Bu tel kadrandaki hiz gostergesinin ignesini mekanik hareket ettirir.
    2- ECU lu araclar icin, yine sanziman cikis miline bir enduktif pikap (inductif pickup) koyarsin. Onunede basit bir disli... Enduktif pikap ounden gecen dolu ve bosluklara gore ECU ya sinyal gonderir ve ECU gelen sinyalin sikligina gore hizi biralgortma ile belirler.
    Selamlar

Ok pardon.. Dediğin gibi biraz hızlı ve muhakeme yapmadan okumuşum.

• ivme sensörünün araçlarımızda bulunmasının sebebi airbag lerdir. Ancak daha önce de bahsettiğim gibi bu ivme sönsörü ne zaman airbag patlayacağına karar vermekte, aracın gerçekte durup durmadığına da rahatlıkla karar verebilir.Ama bu amaçla kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum.Bunu en iyi sistem dizaynı yapan algoritma uyarlayan yazılımcılar bilir.Yine de internette böyle bir bilgi var mı diye bakacağım.

sonuç aracınızda eğer airbag varsa ivme sensörü mutlaka vardır.Eğer aracınızda ABS var ise hız sensörü de vardır.Kafamda oluşan soru şudur.,Bir araçta ABS var ve airbag yoksa ivme sensörü var mıdır?

http://rb-k.bosch.de/en/fieldsofapplication/safety/sensors/passivedrivingsafety/accelerationsensor.html

quote:

Orjinalden alıntı: voith

Bir konuya aciklik getirmekte yarar var. ABS nin gorevi arabayi durdurmak degil tekerlek devirlerini esitlemektir. ABS arac durdugunda degil tum tekeleklerin devirleri esitlendiginde devreden cikar. Arabayi durdurmak disklerin veya kampanalarin gorevidir. ABS ile ivmelenme sensorlerinin hicbir ilgisi yok. ivme sensorleri ESP sisteminin demirbasidir. Eskiden ESP yokken ABS vardi ve hicbir arabada ivme sensoru yoktu..
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 26 Şubat 2007; 10:06:08 >

• hız sensorü ve hatalı sinyal yollanması ile ile alakalı resimli açıklama .

Soru : Proximity sensör ile hız sensörü aynı şey midir?

http://www.vr4stealth.com/abs_speed_sensor_cleaning.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.