Şimdi Ara

Abs Işığı Yanan Araç Muayeneden Geçer Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
41.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ABS ışıgı yanıyosa agır kusurdur airbag lambası yanıyorsa hafif kusurdur bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Saçma olan şey abs ışığı yanınca muayeneden kalman. Neresi saçma onu anlatayım. Adamlar abs olmayan araçlarla geçiyor, senin aracındaki bozuk diye kalıyorsun. Böyle birşeyden abs li araç sahiplerini sorumlu tutabilmen için, önce trafikteki tüm araçları abs li yapacaksın. Çifte standart.

Tabi yöneticiler abs, katalitik konvertör vs zorunluluğu getirmeye cesaret edemediği için böyle çifte standart uygulanıyor.

bunu yazmaya gelmiştim, gidiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: warlordz1984

ABS ışıgı yanıyosa agır kusurdur airbag lambası yanıyorsa hafif kusurdur bilginize

airbag lambasının hafif kusur olduğuna emin misin hocam? 20 liraya direnç takıp ısığı söndürebiliyorlarmıs diye de duydum böyle bir seyi yaparsam satarken tabii ki de söylerim alacak kisiye airbagin çalısmadığını.
  • Kimse söylememiş ama bir yakınım fiat marea ile ABS ışığı yanarken Karabük'te muayeneden geçti ABS ışığı turuncu yanıyordu yanındaki ünlem işareti kırmızı yanıyordu
    Eğer muayeneden geçmezse arızayı sildirip öyle geçersiniz zaten Almanyadan ABS beyni niz gelince ABS niz çalışmaya başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.gulteki

Kimse söylememiş ama bir yakınım fiat marea ile ABS ışığı yanarken Karabük'te muayeneden geçti ABS ışığı turuncu yanıyordu yanındaki ünlem işareti kırmızı yanıyordu
    Eğer muayeneden geçmezse arızayı sildirip öyle geçersiniz zaten Almanyadan ABS beyni niz gelince ABS niz çalışmaya başlar.

Verdiğiniz örnek gerçekten ilginç..Yıllar içinde kusur tablosunda değişiklikler oldu.Belki ondan olabilir.

Muayene tekrarında, sorunun giderilmesi için max. 1 aylık süre veriyorlar diye biliyorum..2. tekrarda da geçmezse muayene parasını yeniden alıyorlar.Dolayısıyla tedbirli olmakta fayda var.

Konuya gelirsek, bence Türkiye de abs beyni tamiri için istenen ücretler çok yüksek.Kısa sürede arıza vermeyeceğinin ve güvenliği tehdit etmeyeceğinin de hiçbir garantisi yok.Bir vw forumunda; B6 kasa Passat sahibi bir arkadaş, ebaydan kargo dahil 300 Euroya yeni beyin getirtmiş.Ben de bu fiyatlara bulmak için araştıracağım.

Cevap yazan herkese tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 15 Kasım 2013; 0:34:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Ee şimdi adamın aracında ABS var ama çalışmıyor. Bunu o da biliyor, o muayeneden geçemiyor ben ABS siz araçla nasıl geçiyorum?

Konuya girerken Şahinleri düşünerek girmiştim.Abs siz aracın muayeneden geçipte abs ışığı yanan aracın geçememesi bizlere özgü olsa gerek.Yada abs olupta abs si arızalı olan aracın frenleri hiç abs si olmayan araçtan daha güvensiz olduğu için mi böyle muamele görüyor?
  • *President* kullanıcısına yanıt
    Hort oldu ama airbag geçiyor.
  • Arkadaşlar iyi günler. Benim araçta Hill holder devre dışı, Adaptif cruize control devre dışı ve Radar destekli fren sistemi devredışı arızası var. Bunları sildirmem için yetkili servise gidip kalibrasyon yaptrımam lazım. Ancak aracın muayenesi geldi. Bu arıza ışıkları muayeneye engel midir?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.