Şimdi Ara

ABS nin var olduğunu nasıl anlarım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
44.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bir araçta ABS nin var olup olmadığını anlamanın yolu nedir?

Bir yol olarak 50-60 ile giderken ani frene basınca kızaklamadan kitlenmedne durmasıdı diyebiliriz.
    Ama araç duruyorken, kaputtan içeri bakıp anlayabilir miyiz?

Araç 2006 Clio HB Aut. 1.2 16v

Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

ABS'nin Varlığını Nasıl Anlarsın?

Anti Blokaj Sistemi (ABS), ani frenleme durumlarında tekerleklerin kilitlenmesini önleyen hayati bir güvenlik özelliğidir. ABS'nin aracınızda olup olmadığını belirlemenin birkaç yolu vardır:

• Kontrol Panelini İnceleyin: ABS göstergesi genellikle kontrol panelinde, fren lambasının yanında bulunur. Aracı çalıştırdığınızda gösterge yanıp sönecek ve daha sonra ABS sistemi etkinleştiğinde sönecektir.

• Kullanım Kılavuzunu Kontrol Edin: Aracınızın kullanım kılavuzunda ABS sisteminin olup olmadığı belirtilmelidir.

• Fren Testi Yapın: Emniyetli bir alanda, aracınızı hızlandırın ve sertçe fren yapın. ABS sistemi etkinse, fren pedalında titreşim hissedeceksiniz ve tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek aracın kontrolünü korumanıza yardımcı olacaktır.

• Aracı İnceleyin: Bazı araçlarda, arka aksın yakınında ABS kontrol ünitesi veya sensörleri bulunabilir. Bu bileşenlerin varlığı ABS sisteminin bulunduğunun bir göstergesidir.

• Bayinize Danışın: Aracınızın ABS sisteminin olup olmadığından emin değilseniz, aracınızın markasını ve modelini belirterek bayinize başvurabilirsiniz.

ABS'nin varlığı, özellikle kaygan veya zorlu yol koşullarında araç güvenliği açısından büyük önem taşır. Aracınızın ABS sisteminin düzgün çalıştığından emin olmak için düzenli bakım yaptırmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araç park halindeyken kontağa al ordaki lambaların birinde abs lambası vardır muhakak sönecektir kaputtan içeri bakarak anlaşılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: range_murat

araç park halindeyken kontağa al ordaki lambaların birinde abs lambası vardır muhakak sönecektir kaputtan içeri bakarak anlaşılmaz
    kaygan zeminde frene bas etkili bi şekilde fren pedalında hafif bir titreşim ve garip bi ses duyacaksın bu şekildede anlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fastdriver.

kaygan zeminde frene bas etkili bi şekilde fren pedalında hafif bir titreşim ve garip bi ses duyacaksın bu şekildede anlayabilirsin

Alıntıları Göster
    gösterge panelinden anlayabilirsin. tabi amcam tesisata bi abs lambası eklettiyse o zaman aldanırsın. ama en iyisi 130 la felan giderken freni kökle. 3-4 kez küt küt diye ses duyacan..
    aman dikkat sonra bir yerlere uçmada, sebebi olmayalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Bey

gösterge panelinden anlayabilirsin. tabi amcam tesisata bi abs lambası eklettiyse o zaman aldanırsın. ama en iyisi 130 la felan giderken freni kökle. 3-4 kez küt küt diye ses duyacan..
    aman dikkat sonra bir yerlere uçmada, sebebi olmayalım...

Alıntıları Göster
    Fren pedalına destekli basınca ayağını itiyorsa ABS vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Fren pedalına destekli basınca ayağını itiyorsa ABS vardır.

Alıntıları Göster
    sayın pisnick sorunuzu ne amaçla sorduğunuzu sorarsanız sanırım arkadaşlar daha fazla yardım edebilirler?hengi araçlarda ABS olup olmadığı zaten bellidir.Haa siz sonradan takılan bir ABS sisteminden bahsediyorsanız arkadaşların dediği gibi özellikle kaygan zeminde Fren pedalının ayağınıza vurduğunu ve tak tak tak diye bir ses çıktığını hissederseniz.
    Kaputtan anaşılmaz diyede bir şey yok.Oradan da anlaşılır ama neye ve nerde bakacağını bilmek şarrtı ile......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kentozani -- 25 Şubat 2008; 0:49:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kentozani

sayın pisnick sorunuzu ne amaçla sorduğunuzu sorarsanız sanırım arkadaşlar daha fazla yardım edebilirler?hengi araçlarda ABS olup olmadığı zaten bellidir.Haa siz sonradan takılan bir ABS sisteminden bahsediyorsanız arkadaşların dediği gibi özellikle kaygan zeminde Fren pedalının ayağınıza vurduğunu ve tak tak tak diye bir ses çıktığını hissederseniz.
    Kaputtan anaşılmaz diyede bir şey yok.Oradan da anlaşılır ama neye ve nerde bakacağını bilmek şarrtı ile......

Alıntıları Göster
    abs beynı bazı arabalarda kaputu acınca gorunebılır .. o yuzden genelleme yapmak yanlıs olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

abs beynı bazı arabalarda kaputu acınca gorunebılır .. o yuzden genelleme yapmak yanlıs olur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

1980' lerin sonundaki Mercedeslerde rahatça görülebilir. Şimdiki araçlarda görünmesi zor.
    Trafiğe kapalı geniş bir alanda giderken frene sonuna kadar basarsınız. Direksiyonu çevirdiğiniz yöne araç gidebiliyorsa ABS vardır. Araç dümdüz giderse ABS yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

1980' lerin sonundaki Mercedeslerde rahatça görülebilir. Şimdiki araçlarda görünmesi zor.
    Trafiğe kapalı geniş bir alanda giderken frene sonuna kadar basarsınız. Direksiyonu çevirdiğiniz yöne araç gidebiliyorsa ABS vardır. Araç dümdüz giderse ABS yoktur.

Alıntıları Göster
    eğer motor bilgin varsa kaputun altında elektronik dağitim beynını görebilirsin öğrenmenın en kısa yolu biraz hızlanıp sert bir fren yapmak olur pedali bırakmadan sert fren yaptığinizda vuruntu duyarsanız abs vardır yoksa abs yoktur hemen belli eder kendini abs olmayan bi araçta aşırı yüklenince fren zayıflama yapar bunu hissedebilirsiniz ama abs de bu durum yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: AyTaCH_01

eğer motor bilgin varsa kaputun altında elektronik dağitim beynını görebilirsin öğrenmenın en kısa yolu biraz hızlanıp sert bir fren yapmak olur pedali bırakmadan sert fren yaptığinizda vuruntu duyarsanız abs vardır yoksa abs yoktur hemen belli eder kendini abs olmayan bi araçta aşırı yüklenince fren zayıflama yapar bunu hissedebilirsiniz ama abs de bu durum yoktur

Alıntıları Göster
    sert bi fren koy tekerlekler kilitlenmiyor ve fren pedalı sana tak tak diye tepki uyguluyorsa abs vardır.eğer frene bastığında araba kızaklıyorsa abs yoktur...

• quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

sert bi fren koy tekerlekler kilitlenmiyor ve fren pedalı sana tak tak diye tepki uyguluyorsa abs vardır.eğer frene bastığında araba kızaklıyorsa abs yoktur...

Alıntıları Göster
    Gördüğünüz gibi pratik zeka!!Cevaplar aynı.Aslında bo soru ben şaşırttı.Daha öncede dediğim gibi soruyu tam anlayamadım ben.Keşke model olarak sorulsaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentozani

Gördüğünüz gibi pratik zeka!!Cevaplar aynı.Aslında bo soru ben şaşırttı.Daha öncede dediğim gibi soruyu tam anlayamadım ben.Keşke model olarak sorulsaydı.

Alıntıları Göster
    Sorumda belirttiğim gibi "Araç 2006 Clio HB Aut. 1.2 16v"
    Ve sorduğum soru aracı kullanmadan olduğu yerde nasıl ABS si varmı yokmu yu nasıl anlarız idi. Yani giderken frene basarak anlaşılacağını değil, kaputtan bakarak veya sizin söylediğiniz gibi abs lambasından gibi bir cevap bekliyordum. Benim için yeterli cevaplar geldi, teşekkürler. Zaten aracı yetkili servisten sorgulattım, abs varmış.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: pisnick

Sorumda belirttiğim gibi "Araç 2006 Clio HB Aut. 1.2 16v"
    Ve sorduğum soru aracı kullanmadan olduğu yerde nasıl ABS si varmı yokmu yu nasıl anlarız idi. Yani giderken frene basarak anlaşılacağını değil, kaputtan bakarak veya sizin söylediğiniz gibi abs lambasından gibi bir cevap bekliyordum. Benim için yeterli cevaplar geldi, teşekkürler. Zaten aracı yetkili servisten sorgulattım, abs varmış.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende 99 megane var, göstergelerde abs lambası var ama kontagı çalıştırdıgımda yada başka bi şekilde şu ana kadar lambanın yandığıı görmedim. acaba renault abs lambasını koyup, arabaya abs koymamış olabilir mi ?

1999 Model Megane RTE 1.6 E

• quote:

Orijinalden alıntı: YeMZeT

Arkadaşlar bende 99 megane var, göstergelerde abs lambası var ama kontagı çalıştırdıgımda yada başka bi şekilde şu ana kadar lambanın yandığıı görmedim. acaba renault abs lambasını koyup, arabaya abs koymamış olabilir mi ?

1999 Model Megane RTE 1.6 E

Alıntıları Göster
    valla bizim kamyonette de var o abs lambası, daha doğrusu abs lambası yeri, lamba yok altında, sadece yazı var. 98 de aldık sıfır, 10 sene oldu daha yandığını lambanın görmedim. zaten h100 kamyonet. gösterge paneli bazen aynı oluyor modeller arasında. zannetmiyorum abs olacağını. frene ani basışta küt küt edecek. aman uçup gitmede megane ile bir taraflara abs var mı yok mu deneyecem derken

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Bey

valla bizim kamyonette de var o abs lambası, daha doğrusu abs lambası yeri, lamba yok altında, sadece yazı var. 98 de aldık sıfır, 10 sene oldu daha yandığını lambanın görmedim. zaten h100 kamyonet. gösterge paneli bazen aynı oluyor modeller arasında. zannetmiyorum abs olacağını. frene ani basışta küt küt edecek. aman uçup gitmede megane ile bir taraflara abs var mı yok mu deneyecem derken

Alıntıları Göster
    valla kardaşım arka tekere arkadan egil arkatekerde kablo varsa abs vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: tamirci06

valla kardaşım arka tekere arkadan egil arkatekerde kablo varsa abs vardır

Alıntıları Göster
    walla arkadaşlar, rabbim herkese daha iyisini nasip etsin, fazla özelliği yok ama ben memnunum arabadan, şu kış günlerinde şehir içinde kilometrede 184 kuruş yaktı, buna da şükür..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YeMZeT

walla arkadaşlar, rabbim herkese daha iyisini nasip etsin, fazla özelliği yok ama ben memnunum arabadan, şu kış günlerinde şehir içinde kilometrede 184 kuruş yaktı, buna da şükür..

Alıntıları Göster
    abs olup olmadığını en kolay arabayı çalıştırdığında abs ışığı yanıyorsa vardır yoksa zaten yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

abs olup olmadığını en kolay arabayı çalıştırdığında abs ışığı yanıyorsa vardır yoksa zaten yoktur

Alıntıları Göster
    lagunada kontağa aldıktan sonra abs lambası yanar az süre sonra söner sert frenlede anlayabilirsin arkadaşların dediği gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: range_murat

lagunada kontağa aldıktan sonra abs lambası yanar az süre sonra söner sert frenlede anlayabilirsin arkadaşların dediği gibi

Alıntıları Göster
    soru olsun dıye sorulmus bı soru yaa gel ben sana varmı yok mu gosterıyım arkadasım
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerkoc

soru olsun dıye sorulmus bı soru yaa gel ben sana varmı yok mu gosterıyım arkadasım

Alıntıları Göster
    Sorumu ciddiye alıp cevap veren arkadaşlara teşekkürler..

Başlığı kapatabilirsiniz...

canerkoc arkadaşım bundan sonra soruları ilkönce sorayım, onayını alırsam daha sonra foruma sorarım kusura bakma. Sorumun hangi kategoriye girdiğini anlayamamışım ????

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.