Şimdi Ara

Acaba hepimiz aynı renkleri mi görüyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Jerry Seinfeld

quote:

Orjinalden alıntı: mhmt

dijtal foto makineleri ve video kameralar normal insan gözü mantığıyla çalışmıyor mu??
    o zaman her makinenin ekranına baktığımızda aynı karede farklı renkler görmemiz lazım deil mi??
    topic i açan arkadaşın düşüncesine göre?

Ne alakası var ?
    İnsan gözüyle aynı prensipte çalışıyorlarsa bile bizim bahsettiğimiz gözdeki imaj değil onun beyinde oluşan algısı.

Kesinlikle katılıyorum, seni takiben yazan arkadaslar yanlıs biyerden bakıyo gibiler olaya..tartısma konusu olan tabiiki, insan algısı..fotograf makinesiyle ne alakası var, o sadece nesnel olarak goruntuluyo ama ya biz? biz nasıl goruyoruz kameraya çekilenleri, bu önemli iste..yoksa oyle sacmalık mı olur? kamera bu cadı tahtası degil..

• bunu basit bir testle çözebiliriz sanırım, herkes kırmızı renk denince ne algıladığını açıklasın ifadeler yakınsa renkte aynıdır(nasıl açıklanırsa artık...)
  • Bu ne saçma topic ya. Heraldeki aynı renkleri görüyoz.Mesela kırmızı mavi yeşil siyah daha ne diyim ben sana
  • renk körleri var toplumuzda hatta benim bir arkadasım renk koruydu.

bıgun bana cantanın rengı neguzel dedı cantanın rengını abarttı adeta
    ah oyle mı dedım oysakı cantam ve grı renktı (canta kadıfeydı)
    neyse o sırada cocugun renk koru oldugundan haberım yoktu
    abartmalarına harsılık heralde hayret ıfade eden bı bakısla bakmısım kı bana cantanın rengı ne renk demesdın mı.
    cocuk grıye eflatun mu bu dedı.
    hayda dedım fırlattım kahkahayı ne dıyosun ya sen dalga mı gecıyosun dedım.
    bana renk koru oldugunu soyledı cıddı mısın dedım evet cok cıddıydı cocuk.
    neyse bana gecelerı karanlıkta bızden daha net gorebıldıklerını felan anlattı.
    neyse ısıklarda durduk arkadasım bana kırmızının sıyah olmadıgını nereden bılıyosun dıye bı tartısma baslattı.
    ona gore belkıde bız yanlıs goruyormusuz.

tamamda bu cocuk madem renk koruyse benım cantamı eflatuna benzettı bu cocuk eflatunun eflatun oldugunu nereden bılıyor.
    ben bunu anlamadım.?????????????????

• Ben alakasız bişy daha annatıyım durun bi...

Bizim bi arkadaş da renk körüymüş meğer.. şurdan tespit ettik.. Şimdi internetten Warcraft3 oynuyoruz bi baktım adam benim oynadığım karakteri göremiyo !!! dehşete kapıldım.. adam göz önündeki şeyi göremiyo ya.. lan görsene diyom hala görmiyo.. Bu ne saygısızlıktır kardeşim !
  • bence kesinlikle aynı görüyoruz ama farkı algılıyoruz ...Aynı nesneye baktıgımızda aynı seyleri hissettigimiz düşüncesine katılmıyorum... O zaman herkes bi olay karsısında aynı tepkiyi verirdi.. oysaki herkesin tepkisi farklı oluyor ..bence aynı görüyoruz ama farklı oagılıyoruz..
  • kafa mı iyi

EDİT:Ufaktan hort olabilir
  • Osuran Boğa kullanıcısına yanıt
    Renkler her yerde aynı tonda değil. Tarif ederken soğuk mavi, canlı yeşil, turuncumsu kırmızı diye tarif ederiz. Bu tariflerde hata olurdu en azından. Turşudan daha ekşi, buz mavisi gözler, batan güneş rengi vb. hepsi renklerin özelliklerinin anlatıldığını gösteriyor, renkler sabit olsa olabilir ama, böyle bi falsosu çıkardı ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osuran Boğa

Mesela benim gördüğüm maviyle,senin gördüğün mavi aynı mı? Belki sen maviye bakınca,benim kırmızıya bakınca gördüğümü görüyorsun.Sonra tatlar ve kokular için de aynı şey geçerli tabi.

Hocam 8 senede cevabı bulabildin mi :))
  • Osuran Boğa kullanıcısına yanıt
    Ben senin gibi dusuncelere sahip inssnlari severim dusundugin sey superr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski kültür bilim ortamını da bu sayede hatırlamış olduk, ne zamanlardi

• quote:

Orijinalden alıntı: George Costanza

Ben alakasız bişy daha annatıyım durun bi...

Bizim bi arkadaş da renk körüymüş meğer.. şurdan tespit ettik.. Şimdi internetten Warcraft3 oynuyoruz bi baktım adam benim oynadığım karakteri göremiyo !!! dehşete kapıldım.. adam göz önündeki şeyi göremiyo ya.. lan görsene diyom hala görmiyo.. Bu ne saygısızlıktır kardeşim !

2005 te yazmışsınız hâlâ sağ mısınız?

• Tartışma konusu gerçekten. Bencede hayır.
  • İki düşünce öne atılabilir, ya aynı görüyoruz farklı algı yaratıyor yada farklı görüyoruz doğal olarak algısı da farklı oluyor. Eğer farklı görüyoruz dersek bu durumda sadece renk değil koku, tat, işitme v.b gibi diğer duyu organlarımızın da farklı algılamasından kaynaklanan zevk kavramının ortaya çıktığını düşünebiliriz fakat bence olay böyle değil sadece algılar değişik. Yani kırmızının sizin beyninde uyandırdığı algı ile benim beynimde uyandırdığı algı farklı bu nedenle siz kırmızıyı sevmezken ben kırmızıyı sevebiliyorum.
  • sineztezi.
  • Farklı algılama hep düşündürmüştür beni.
  • Gözün algılayamadığı bilmem kaç bin renk var zaten biz ne diye yırtınıyoruz ki belki arkadaşın göz perdeleri daha esnek fazla ayrıntılı görüyor bilemeyiz, ancak Maviye kırmızı da denmez ayıptır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.