Arkadaşlar baya bi acemice soru olucak biliyorum ama şuan WinXP kullanıyorum ve farklı partitiona da LINUx kurdum fakat windows açılmaya devam edior. boot ini de ne kadar uğraştıysam olmadı. Bilmiyorum belki imkansız ama yardımlarınızı bekliyorum bu konuda saygılar..
bi live cd ile bilgisayarını baslatıp daha sonra dagıtımına gore grub ya da lilo da gerekli degisikleri yaparsan hallolabilir. ama tam detayını bilmiyorum. boot ini ile bi alakası yok heralde. mbr ye kurmamış olabilir grub yada lilo yu.
Solaris'in de dediği gibi live cd yada boot disketi ile sistemi açıp, lilo'yu çalıştırman kafidir...
livecd veya disket acemilik döneminde kasabilir.hangi dağıtımı kurduysan onun ilk cdsi ile boot et pcyi açılırken boot: yazısını gördüğünde F3'e bas orda rescue(kurtarma) için hangi komutu kullanacağın yazar onu yazarak enterla sonrasında o birşeyler yapar ve sana mbr'ye grub veya lilo'yu kurayımmı diye sorar kur bu kadar.(fedora suse gibi dağıtımlarda grafik arayüzle kurulum yapılıyor orada F3e ihtiyacın olmayabilir o harddiskinde sistemi bulunca sorar sana zaten ne yapayım yeniden kurulummu yoksa olanı düzelteyimmi gibi sen kurtarmayı seç.)
windows mbr ye lilo yu kurman gerekiyo arkadasım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme