Şimdi Ara

ACCENT MILENYUM / 2000 - 2003 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
919
Cevap
15
Favori
181.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

ikiside lpg de harikaaa.

Yumurta karbürütörlü dür
    Milenyum MPI dır.

Kısaca Milenyum Yumurtayı kırıp çiğ çiğ yer.

Milenyum kasa 2001 2003 arası demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside lpg de harikaaa.

Yumurta karbürütörlü dür
    Milenyum MPI dır.

Hangi açıdan yer?

HEr açıdan

Yakıt, performans, güvenlik, dizayn, konfor....

10 yıl yumurta kasa kullandım, şu andaki milenium kasa aracımı da 6 yıldır kullanıyorum. İkiside 1.3. Ataklık ve çekiş konusunda kesinlikle karbüratörlü yumurta kasa daha iyi.Hız açısından bir fark göremedim.Dizayn ve konforda elbette milenium.lpg yakıt konusunda ikiside aynı performansta.İkiside lpg liydi zaten.Kıyas etme şansım oldu haliyle.Ailem ise milenium kasanın arka koltuklarını pek rahat bulmadılar eskisine göre.Saptadıklarım bunlar.Yumurta kasa kore malı idi.Tr üretimi değildi.onuda belirteyim.Bir fark varmıdır yokmudur yerli üretimle bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside lpg de harikaaa.

Yumurta karbürütörlü dür
    Milenyum MPI dır.

Hangi açıdan yer?

HEr açıdan

10 yıl yumurta kasa kullandım, şu andaki milenium kasa aracımı da 6 yıldır kullanıyorum. İkiside 1.3. Ataklık ve çekiş konusunda kesinlikle karbüratörlü yumurta kasa daha iyi.Hız açısından bir fark göremedim.Dizayn ve konforda elbette milenium.lpg yakıt konusunda ikiside aynı performansta.İkiside lpg liydi zaten.Kıyas etme şansım oldu haliyle.Ailem ise milenium kasanın arka koltuklarını pek rahat bulmadılar eskisine göre.Saptadıklarım bunlar.Yumurta kasa kore malı idi.Tr üretimi değildi.onuda belirteyim.Bir fark varmıdır yokmudur yerli üretimle bilemiyorum.

2000-2002 arası ancak 2002 ekim çıkışlar 2003 geçer

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside lpg de harikaaa.

Yumurta karbürütörlü dür
    Milenyum MPI dır.

Hangi açıdan yer?

HEr açıdan

2 yıl 1.5 ECFI 12V YUMURTA 1997 model
    5 yıl 1.5 ECFI 16V GLS milenyum kullandım.

1.3 Karbürütör yumurta 1.5 ECFI yumurtadan daha kalptır.

1.5 ECFI 12v yumurta kasa motorunun yeni versiyonu 1.3 MPI olarak Milenyumlarda kullanılmıştır.

HEr halükarda 1.3 milenyum ,
    Güvenlik , 2 yıldızı far. Yumurtanın yok.
    Aksesuar 4 cam otomarik klima abs merksiz kilit bagaj depo açma otomatik anten vs. daha Yumrutada sabir 2 cam oto, anten opsional. MK opsionel Abs+Aitbag ops.
    Aracın yol tutuş performası Milenyumda Mükemmledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: b.bulut74

Merhabalar beyler, milenyum aracımda fren disklerini kampana bakımlarını balatalarını fren yağını herşeyini değiştirdim ama freni beni tatmin etmiyor. Pedala dibine kadar basıyorum pedal yumuşak ama fren tepkisi çok az ve geç. panik frenle araç duruyor ama pedalda sanki boşluk var gibi. Pedala biraz abanmak gerekiyor. Ustalara gösteriyorum millet başından savar gibi normal o bişey olmaz diyolar ama milletin arabası admira olsun milenyum olsun bastımı en azında fren tatmin ediyor. benim diskinden balatasına yağına kadar herşeyini değiştirmeme rağman freni yine zayıf yine zayıf.

Sefaköy oto sanayiinde Frenci ziya usta var ona da götürdüm frenin iyi iyi dedi başından savdı. Pedalın dibinde tutan frenin o aradaki boşluğu alınamaz mı ? aynı sprun diğer milenyumlarda var mı ?

Frenler dipte tutmaz. Eğer tabana kadar pedal inerse ya hava var yada merkez kaçırıyor.

Ön Aynalarınızda sorun yoksa, (Atıklık, Tornalama, sair)
    Eğer pedal yukarıda ve hala tutmuyorsa Yumuşak kaliteli balata kullanın. Muhtemelen BALATALARINIZ Çok set ve aynalara tutunamıyor. 10 TLye de batala var.
    Tavsiyem TRV, VALEO, BOSCH, Sansing tir. HQ veya marka sair markalar çok sert

• Lpg kullananlar nasıl memnun mu ? atiker önerir misiniz?

• Karbüratörlü 1.3 accentime atiker taktırmıştım.Taktırdıktan sonra, niye şimdiye kadar taktırmamışım diye pişman olmuştum.Hiç bir sorun çıkarmadı. Bir kaç yıl kullandım.milenium da ise BRC kullanıyorum 6 yıl oldu. Sorun yok.Hani nerdeyse dizel araç kadar yakıyordu her ikisi de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

Lpg kullananlar nasıl memnun mu ? atiker önerir misiniz?

Bende 2001 Accent GL vardı atiker kullanmadım ama landirenzo taktırmıştım adanadan kayseriye 570 km yolu 110 liraya gittim fakat yol hep rampaydı ve arabada 5 kişi var + bagaj full sebze-meyve doluydu Adanada lpg 2,02 - Kayseride 2,38 di

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcerit -- 30 Ocak 2015; 19:47:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcerit

quote:

Bende 2001 Accent GL vardı atiker kullanmadım ama landirenzo taktırmıştım adanadan kayseriye 570 km yolu 110 liraya gittim fakat yol hep rampaydı ve arabada 5 kişi var + bagaj full sebze-meyve doluydu Adanada lpg 2,02 - Kayseride 2,38 di

Memleket neresi hocam?

• quote:

quote:

quote:

Memleket neresi hocam?

Adana hocam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Memleket neresi hocam?

Adana hocam

Ben kayseriliyim de dedim acaba hemşeri mi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Memleket neresi hocam?

Adana hocam

Ben kayseriliyim de dedim acaba hemşeri mi :)

Anne tarafı kayserili hocam bi nevi hemşeri sayılırız sarızlılar :)

• ogunmas kullanıcısına yanıt
    Abi hastayım şu forumlarda milenyum kasayı övmene :-)
    Yoltutuş çok iyi diyorsun ama hiçbir c sınıfı araç kadar olamaz bence, ancak b sınıfı araçlar için iyi bir tutuşa sahip.
    Özellikle 100 km/h den sonra direksiyon acayip yumuşuyor ve güven vermiyor.(Yumuşuyor ama 130-140 herhangi bir titreme yok)
    Özellikle şehiriçi trafikte 10 litre altına düşmüyor.(kesinlikle lpg gerekli)
    Performansı güzel aracın gerçekten düzde 200 rahat devirir gibi geliyor daha denemedim.(hesaplarıma göre maks güç devrinde 212 kmye geliyor hız)
    Yol uzadıkça yakıt düşüyor.(uzun yolda motor guzel)
    Bu zamana kadar deneyimlerim bunlar

Biz milenyumu alalı yaklaşık 10 ay oldu.

• quote:

Abi hastayım şu forumlarda milenyum kasayı övmene :-)
    Yoltutuş çok iyi diyorsun ama hiçbir c sınıfı araç kadar olamaz bence, ancak b sınıfı araçlar için iyi bir tutuşa sahip.
    Özellikle 100 km/h den sonra direksiyon acayip yumuşuyor ve güven vermiyor.(Yumuşuyor ama 130-140 herhangi bir titreme yok)
    Özellikle şehiriçi trafikte 10 litre altına düşmüyor.(kesinlikle lpg gerekli)
    Performansı güzel aracın gerçekten düzde 200 rahat devirir gibi geliyor daha denemedim.(hesaplarıma göre maks güç devrinde 212 kmye geliyor hız)
    Yol uzadıkça yakıt düşüyor.(uzun yolda motor guzel)
    Bu zamana kadar deneyimlerim bunlar

Biz milenyumu alalı yaklaşık 10 ay oldu.

NEkka köfte, Okka ekmek :))

Senin milenyu mu kaça aldın, ve beklentilerini karşılıyormu ?

Bu araç Şehir içi tam depo ile 350-450 km şehirler arası (90m sabit) 550-650 km yolu gözü kapalı yapar.

şehiriçi şu anda dizeller bile 5,5 6.5 litre yakıyor kaldıki bu araçlar benzinli!

Senin aracının marifetlerini sor eski sahibini anlatsın : ):) o araç 200 gördü.
    Kısa mesafede çoğu aracı o araçla harcarım. Yanlız sana verdiğim standartta olacak.

Sen en son O2 sensörünü ne zaman kontrol ettirdirdin. Kirlenmişse hem çekmez hemde deli gibi yakar.
    Söküp temizle balata spreyi ile tak sonra tekrar konuşalım.

direksiyonun sertleşme hıza duyarlılığı malesef yok.Ama araç yüksek hızda sağa sola dalma yapmıyor.
    Aynalarını yeni değişmiştim. KEsinlikle Frenlerde TİTREME olmaz. LAstik balans hariç.

LPG tüm araçlara gerekli! LAkin Son zamlarda LPG ile Benzini KARDEŞ yapmayı hedeflediklerini unutmayın.

Bu aracın sorunu hafif olması gitmesini iyi bilmesi ancak durmasını malesef bilmemesi.
    Yoksa B segmentinde ki araçların içinde 10 numara araç.

• ogunmas kullanıcısına yanıt
    O2 sensörüne bi bakarım :)
    Tam hyundaicisin abi :)

• quote:

O2 sensörü ne ola ki arkadaşlar?
  • Birde karbüratörlü ile enjeksiyonlu accentlerdeki atak olma farkını başka hisseden arkadaş var mı acaba?Yoksa benim hüsnü kuruntum mu bu.Çünkü bir tanıdığın enjektörlü ford focus (1.6) nu ilk kullandığımdada bana pek öyle atak gelmedi ve enjeksiyonlu motora bağladım bu yavaşlığı.
  • quote:

quote:

O2 sensörü ne ola ki arkadaşlar?

Lambda sensörüdür abi egzos manifoldunun üstünde veya katalizorun orda olur.Motorun Afr ayarını düzenlemesine yardımcı olur.

• quote:

Birde karbüratörlü ile enjeksiyonlu accentlerdeki atak olma farkını başka hisseden arkadaş var mı acaba?Yoksa benim hüsnü kuruntum mu bu.Çünkü bir tanıdığın enjektörlü ford focus (1.6) nu ilk kullandığımdada bana pek öyle atak gelmedi ve enjeksiyonlu motora bağladım bu yavaşlığı.

Accent hafif olduğu için öyle.Kullandığiniz araç focus 1de sanirim.

• Benim kıyaslamam karbüratörlü yumurta kasa accent ile millenium accent arasındaydı.Aynı bir miktar hantallığı focus tada hissettim.Yani focus la millenium arasında değil aslında kıyaslamam.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.