Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
457.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    buyukse fren hidroligi.
    mavi yuksek ihtimal buyuk kutu fren hid.

merkez ve tekerlek merlezlerindeki rekor ve lastikler kontrol. seviye dusuk

tamamlamadan max cizgisine ciimayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar gün itibarı ile 99 model accent 1.3 lx alarak aranıza katılmış bulunmaktayım ,aracı öğlene doğru gidip gördüm öğleden sonra sanayide ustaya gösterip onay alınca satışı aldım ,
    herşeyi söyleyen satıcı arkadaş bizimde hiç sormadığımızdan sadece gazda kullandığını söylemedi taki satış bitti öyle söyledi koltuğun altında olan benzinle ilgili yeri devre dışı bırakmış
    filtremi ne dediği benzin koy hemen yaparlar ben gerek duymadım dedi nedir acaba bu dediği birde silecek su atmıyor neden olabilir
    diğer yandan araç gerek motor gerek kasa olarak güzel durumda lpg li ve lastikler 1 aylık km dediğine göre orjinal ve 146 binde
  • arka koltuk altinda benzin otomatigi vardir.
    yenisi 100-200 arasidir.

aracininz ilk calismasini benzin sonra gaza cevirmekte fayda var ama cogu esli lpg sistemi kullananlar bunu yapnazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

arka koltuk altinda benzin otomatigi vardir.
    yenisi 100-200 arasidir.

aracininz ilk calismasini benzin sonra gaza cevirmekte fayda var ama cogu esli lpg sistemi kullananlar bunu yapnazlar.

ogunmas kardeşim tam olarak öğrendim satan arkadaş koltuğun altındaki filtremi pompamı neyse onu değiştirmiş
    sadece soketi varmış koltuğun altında onu takmamış benzini doldur git bir ustaya soketi taktır benzin çalışır dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEHENNEMTR1

öncelikle herkese merhaba...

yaklaşık 3 ay önce Ankara da 1998 model 15.gls otomatik vites klimalı lpgli bir araç alarak Hyundai yumurta kasa ailesine katılmış oldum.

araç bıraz bakımsızdı 2 ay kadar masraf yapmadım. sabahları ilk çaliştirmada şıkır şıkır sübap sesi yapıyordu. ustaya sordum ince yag koymuşlardır dedi. arka tarafta çukurlara girince kütür kütür bir vuruntu vardı bunların hastalığı bu değişmesi gerek dediler. çekişte biraz zayıftı. yakıtta şehir içi son zamlarla 28-kuruş yakıyordu.

daha sonra sanayiye gittim yag -yag filtresi-hava filtresi-buji-arka amortisör bakımlarını yaptırdım. subap vurma sesi ve arkadaki ses kesildi. yakıtında düşmesini beklerken tam tersi yakıt inanılmaz şekilde arttı. şuan 35-kuruş yakıyor. aracımda atiker sirali sistem lpg mevcut. dün itibariylede lpg ciye gittim sorunumu anlattım lpg filtrelerini değiştirdi çok kirliymiş dedi birazda çekişi arttırayım dedi cihazdan ayar yaptı tekrar gidip gaz alıp ölçümü yapmadım ama göstergeye bakıp yine çok yaktığını duşunuyorum.

bu konuda sorun neden olabılır neyi yanlış yapıldı acaba bilgisi olan bana bu konuda yardımcı olabilir mi. şimdiden tşkler.

bu soruna cvp verebilecek kimse yok mu acaba aracım hala cok yakıyor eskı düzenine dönemedim .

• quote:

quote:

yaklaşık 3 ay önce Ankara da 1998 model 15.gls otomatik vites klimalı lpgli bir araç alarak Hyundai yumurta kasa ailesine katılmış oldum.

araç bıraz bakımsızdı 2 ay kadar masraf yapmadım. sabahları ilk çaliştirmada şıkır şıkır sübap sesi yapıyordu. ustaya sordum ince yag koymuşlardır dedi. arka tarafta çukurlara girince kütür kütür bir vuruntu vardı bunların hastalığı bu değişmesi gerek dediler. çekişte biraz zayıftı. yakıtta şehir içi son zamlarla 28-kuruş yakıyordu.

daha sonra sanayiye gittim yag -yag filtresi-hava filtresi-buji-arka amortisör bakımlarını yaptırdım. subap vurma sesi ve arkadaki ses kesildi. yakıtında düşmesini beklerken tam tersi yakıt inanılmaz şekilde arttı. şuan 35-kuruş yakıyor. aracımda atiker sirali sistem lpg mevcut. dün itibariylede lpg ciye gittim sorunumu anlattım lpg filtrelerini değiştirdi çok kirliymiş dedi birazda çekişi arttırayım dedi cihazdan ayar yaptı tekrar gidip gaz alıp ölçümü yapmadım ama göstergeye bakıp yine çok yaktığını duşunuyorum.

bu konuda sorun neden olabılır neyi yanlış yapıldı acaba bilgisi olan bana bu konuda yardımcı olabilir mi. şimdiden tşkler.

bu soruna cvp verebilecek kimse yok mu acaba aracım hala cok yakıyor eskı düzenine dönemedim .

Hastalığı falan değil. Diyen halt etmiş. Arka amortisörleri kontrol ettir. Ya lastikelri yada amortisörleri 2 adet çift değiş.

Şıkırtı için Standart [MARKA] 10w40 Marka bağımsız yağ konulmalı.
    20w50 OLMAZ. Şıkırtı yapar.
    5w30 yada 5w40 olmaz ŞIKIRTI yapar.

Yüksek olmak ile birlikte LPG ayarını ve Filtreleri değiştirmek gerek.
    Yakıt değerleri normale yakın.

• Arkadaslar hundai yakit degeri hakkinda bir iki veri paylasmak istiyorum benim arabam yumurta kasa 1998 gls sirali tuplu ankarads gaz 2.42 arsba0.27--0.35 arasi yakiyor tabii yogun trafikte bunun alti yakiyor diyenler ya trsfige girmiyodur ya da hesapta yanlislik vardir.uzun yolda ise dahs yeni olctum rakam 0.15--0.19 kurusa kadar dusmektedir tabii cok sakin kullanarak eger yakit degerleriniz bu araliklardaysa bosuna usts usta dolasmayin tabii kendi hesabinizi yaparken trafik olayini ve kullsnim seklinizi mutlaka hesabs katin saygilar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

quote:

Hastalığı falan değil. Diyen halt etmiş. Arka amortisörleri kontrol ettir. Ya lastikelri yada amortisörleri 2 adet çift değiş.

Şıkırtı için Standart [MARKA] 10w40 Marka bağımsız yağ konulmalı.
    20w50 OLMAZ. Şıkırtı yapar.
    5w30 yada 5w40 olmaz ŞIKIRTI yapar.

Yüksek olmak ile birlikte LPG ayarını ve Filtreleri değiştirmek gerek.
    Yakıt değerleri normale yakın.

Cvp icin tsk ederim ustad. Dedigin gibi yagi 10w-40 koydum. Arka iki amortisoru degistirdim zaten.
    Bakim sonrasi yakitin 28kurustan 35kurusa cikmasi nornal midir? Bu arabalara herkes az yakiyor diyor 20-25 kurustan bahsediyor.

• BAkım sonu yakıt artışı buji değişirse olur. Sonra düşer.

LPG li ise LPG filtresini ve hava filtresini tekar kontrol ettir.

Miletin son zamlardan haberi yok !!!!

BENZİN ( Bugünün fiyatları ile) BEnzin 5.0 TL

İlçe______________95 OktanOPTIMUM(TL/lt)____95 OktanPremium (TL/lt)____MOTORİN____MotorinOPTIMUM____Gazyağı____YüksekKükürtlüFuelOil____KaloriferYakıtı____ Fuel Oil (TL/kg)

ISTANBULAVRUPA__4,94_____________________5,04_____________________4,33________4,38______________3,56_______2,21___________________2,61____________2,26

45 LT yakıtı olan bir araç verilerine göre 225 TLYE dolar
    100 KM de
    Şİ:10-11 LT ŞD: 8-9 LT yakıyorsa

ŞD: 0,40-0,45 TL km de
    Şİ:0,50-0,55 TL km de YAKAR!

HESAP ÇOK AÇIK.

LPG yarı yarıya olsun ki fazladır
    Aytemiz Gaz A.Ş.'nin 06.08.2013 yürürlük tarihi itibariyle tavsiye ettiği KDV dahil pompa fiyatlarıdır.
    İLİ POMPA /LT
    İSTANBUL-AV. 2,68
    İSTANBUL-ANA. 2,67

ŞD : 0,20-0,22.5 TL
    Şİ : 0,25-0,27.5 TL

%15-20 Tölerans koy..

ŞD : 0,23-0,27.60 TL
    Şİ : 0,29-0,31.6 TL

Ortalama yakıt sarfiyatı çıktı( YAKLAŞIK)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 29 Ağustos 2013; 8:34:21 >

• şuan için aracımdan gayet memnunun gerek gidişi gerek motor sesi oldukça sessiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando57 -- 2 Eylül 2013; 10:30:19 >
  • yumurta kasadan kurtuldum. parçaları pahalı milenyuma göre ve hafif. İnş temiz bir milenyum kasa alacağım.
  • Arkadaşlar araç benzinde gaz yemiyordu titreme yapıyordu yakıt pompası, benzin filtresi, değişti enjeksiyonlar söküldü pompacı da kontrol edildi ama sorun devam ediyordu elektrikçiye gittik ustamla beraber orada lpg sistemini devre dışı bıraktı elektrikçi direk benzine geçti araba, depoya da würth'ün enjeksiyon açıcısını koyduk, kelebek boğazına balata spreyi sıktık aracın performansı süper oldu ama lpg devreye girince geri eski gaz yemeyen haline döndü, sorun emülatörde imiş onu değiştirdik şuan çok şükür düzeldi arabaya benzin ile binmeyi özlemişim satmayı düşünüyordum vazgeçtim çok şükür bu sıkıntıyı da böylelikle hallettik benzer sorunlarla karşılaşanlar olursa diye yazdım umarım olmaz
  • persembe gunu babama 99 model 146binde benzinli 1.5 gls aldik klimali. balikesirden eskisehire 100tl benzin aldik bitmeden geldi yol tutusu sezsizligi hosuma gitti bursa otobaninda bastik 210 yapti ve hic beklemiyodum
    http://www.youtube.com/watch?v=NhshSlELzVE

• NAsıl bir hızlanma şekli o ..

Çok fena...kaçıyo
  • akayogullari kullanıcısına yanıt
    Gercekten bu nasil hizlanma yokus asagi falan mi hocam???

• CEHENNEMTR1 kullanıcısına yanıt
    cok azbi egim vardi duzdede bastik gene 200u gordu ama yag yakma gibi bi sorunu var belki ondan boyle kaciyodur 5/40 yag koymuslar 10/40 degistirdik simdilik idare edecez

• akayogullari kullanıcısına yanıt
    Allah kaza bela vermesin hocam onemli olan bu.

• 5w40 ibce gelir yakmasi normal
    10w40 kendi numarasidir

• ogunmas kullanıcısına yanıt
    yag degisikligi biraz azaltsa bile gene yakiyo varbi sIKINTI. bosta gaz versen bile mavi dumani veriyo uflemede var ama alirken fiyattan dustuk
    tlfda 12.5 bine anlastik expertize soktuk verdi dumani eleman %89 motor perfosu var ama yag yakmaya baslamis 1.5-2 bini bulur masrafi dedi sonra bi pazarlik daha 10.750 aldik 4 lastik yeni 4 lastikte kisliklari frenler diskler balatalar aks korukleri kayislar falan degismis pek zararimiz yok 99 klimali gls

• iyi fiyat
    masraf 1500 tutmaz yarim atilacak
    gule gule kullanin

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.