Arkadaşlar merhaba, 1 Adet Zyxel Modem 12 Adet TP-Link farklı Access Point cihazım var Modemden 6 access pointe ağ kablosu ile internet veriyorum. Diğer altı AP'de bu AP'lerden alıyor. Sürekli ağda düşme ve tıkanma gibi sorunlar yaşıyorum. Sizce bu sistemi kullanırken access pointleri nasıl yapılandırmalıyım? AP'lerde DHCP server kurulu bunları kapatmak mı mantıklı olur açık kalması mı ? ( Dosya Paylaşımı falan kullanmıyorum)
Selamlar ;
1 Adet Switch alın Modemden ve 12 adet Ap'den bu switch'e kablo çekin. Switch gigabit olsun, bütün Ap'lerdeki Dhcp'yi kapatın modem dağıtsın ip adreslerini. Toplamda kaç kişi bağlanacak internet erişimine modem'de yetersiz kalıyo olabilir.
cumhuraltan cevap için teşekkürler. 6 access pointe modemden kablo çektim. Diğer kalanlarada aynı katta olan aplerden kablo çektim bazılarında da repater modunda kullandım. DHCP serverleri kapattım. Yalnız Zyxel ile görüştüm anlık bağlantı 7 taneymiş. Ve sürekli kopma yaşıyorum cihazlarda. DHCP serverleri açsam acaba daha mı iyi olur. Yoksa tek çarem modemi mi değişmek ?
Önerdiğiniz bir modem var mı ? Anlık bağlantı sayısı olmayan veya yüksek olan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme