Şimdi Ara

Access Point hakkında bilginize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Access Point ve kablosuz ağlar ile ilgili alt yazıları okudum ama hepsinde eklemek istediğim ve farklı sorularım kaldı.. Bundan dolayı yeni başlık açmak zorunda kaldım..

Öncelikle kablosuz ağ yapılacak yer 2 katlı her katta 2 daire var ve toplam 4 daireye yayın yapacak.. Toplam PC sayısı 24. Makinelerde vista ve Xp yüklü.. Her makinede SMC marka USB ve/veya PCI wireless adaptör mevcut.

Şimdi sormak istediklerim.. Öncelikle bu şekildeki bi yapıya hangi access pointi kullanmalıyım.. Ayrıca şirket içinde tek bir kablosuz ağ gözükmeli. Yani her access point farklı isimlerde gözükmemeli. ör: 1 katta 1. odada kablosuz1 e bağlı isem 2. katta 5. odada yine o ağa bağlı kalıyım.. Bunun için ne yapmam gerekiyor.. Bu işi en kısa sürede çözmeliyim.. Bana ürün tavsiyelerinde marka model verirseniz çok sevinirim.. Şimiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

• Bu arada Professional Access Point 5453A modelli Access Point'i inceledim.. İyi gibi ama 54 Mbps oluşu kafamı bulandırdı.. :( acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar ne olur bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşın..
  • butun alani tek bi access pointle saglikli kapsaman zor. en iyi cozum birden fazla access point'i wds modunda kullanmak. wds de bi ap ye kablo ile interneti vercen digerlerini internet alan bi apyi gorcek sekilde yerlestirdinmi kablo cekmeden sadece aplere elektrik vererek interneti dagitabilirsin. wds de hepsine ayni wireless ismini (ssid) vercenden tek wireless gibi durur aralarinda roamingde mumkudur yani bir apden digerine yeni baglanti yapmadan gecis yapilabilir. istedin gibi yani.

wds kurmak icin once ayni marka model aplere ihtiyacin var. farkli modeller aralarinda uyusmazlik cikarabilir. cihazlari wds moduna getirecen. her bir ap nin wds ayarlarina karsisinda gorcegi ap lerin mac adreslerini gircen. mac adresi girmeden lazy wds ilede yapabilirsin gordugune otomatik baglanir ama bu verim dusuklugune neden olur. onemli nokta butun ap lerde ayni wireless ayarlari olmali. ayni kanal ayni guvenlik ayarlari hepsi ayni olmak zorunda. bazi modellerde ssid yi farkli verebiliyorsun. ama bunu yaparsan roaming mumkun olmaz. son bi nokta kullandigin cihazlarin router ozelligi varsa internete kablo ile baglanan cihaz haric diger tum cihazlarin dhcp serverini kapatip bridge moduna getirmelisin. agda sadece 1 tane dhcp server olmali.

hemen her ap de wds ozelligi var. ama model istersen dlink 2100 fiyat performans olarak uygundur derim.

• 54mbiti de kafana takma derim. 300mbit olan n kurmak pahali alicilari ile iyice pahali olur. 125mbit hizlandirilmis g yi sordun acik gerci n ile ayni hikaye sadece fiyati uygun. kullanmak icin ayni tipde alici gerekiyor cogu pc de yok. pc lerden biri normal g modunda girdiginde ki butun pclere uygun donanim kurmazsan birinin girecegi kesin butun network 54mbite duser. cunku wireless cihazlar ayni anda iki modulasyonda calisamiyor. hatta ap leri "sadece g" ayarina getirmezsen bi pc b ile baglandigi an butun ag b nin hizi olan 11mbite duser allahtan sadece b ile calisan cihaz kalmadi gibi bir sey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 1 Kasım 2007; 22:05:31 >
  • darkaura teşekkür ederim herşeyin için ama bir sorum daha olacak.. aşağıdaki linkteki ürün nasıl? Performansı iyi mi?

http://www.usr-emea.com/products/p-wireless-product.asp?prod=net-5453a&loc=trky
  • hic kullanmadim icin kesin bir sey diyemem. extra ozelligi olan bi urun degil her ne kadar bana hitap etmesede forumdakilerin cogu usr i sever.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C@GL@R

Merhaba arkadaşlar.. Access Point ve kablosuz ağlar ile ilgili alt yazıları okudum ama hepsinde eklemek istediğim ve farklı sorularım kaldı.. Bundan dolayı yeni başlık açmak zorunda kaldım..

Öncelikle kablosuz ağ yapılacak yer 2 katlı her katta 2 daire var ve toplam 4 daireye yayın yapacak.. Toplam PC sayısı 24. Makinelerde vista ve Xp yüklü.. Her makinede SMC marka USB ve/veya PCI wireless adaptör mevcut.

Şimdi sormak istediklerim.. Öncelikle bu şekildeki bi yapıya hangi access pointi kullanmalıyım.. Ayrıca şirket içinde tek bir kablosuz ağ gözükmeli. Yani her access point farklı isimlerde gözükmemeli. ör: 1 katta 1. odada kablosuz1 e bağlı isem 2. katta 5. odada yine o ağa bağlı kalıyım.. Bunun için ne yapmam gerekiyor.. Bu işi en kısa sürede çözmeliyim.. Bana ürün tavsiyelerinde marka model verirseniz çok sevinirim.. Şimiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

ZyXEL G-570S tam senin aradığın, üstelik WDS özelliğini en iyi kullanabileceğin bir ürün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.