cihazı ethernetten pc ye bağlayın. ag özellilklerinden pc ye elle ip girin 192.168.1.100 gibi aşağısı otomatik 255 li bişey olur otomatik. kaydet çık sonra 192.168.1.1 den ap e girin ayarlarınızı yapın.
az yukarıda linki vermiştim ama..
Arkadaşlar bende Tp-Lİnk WA5110G cihazından aldım. hızlı kurulum kitabında belirtildiği gibi kurulumu yaptım. Fakat kılavuzdada belirtildiği gibi internet iletişim kuralların(TCP/IP) kısmına belirtiği gibi 192.168.1.100 yazdım ve otomatik olarak 255.255.255.0 geldi, Ama aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan kısmına ne yazacağımı anlayamadım. Ben o kısma Ip adresimi yazdım. Fakat Tplink ara yüzüne bağlanamadım. Yardımcı olursanız çok sevinecem.
dns kısmı otomatik olarak ayarlı kalsın. diğer ayarlarda allah kolaylık versin.
iyi akşamlar arkadaşlar, Benim access pointle bir sorunum var. Şuan netmastar kablo modem kullanmaktayım. Geçen gün bi tane access point aldım kablo derdiyle uğraşmamak için fakat bi türlü access point üzerinden nete çıkamıyorum. ip yapılandırması mı gerekiyor eğer gerekiyorsa nasıl yapılmalı yaklaşık 3 gündür uğraşıyorum kafayı yiyicem... access pointimin markası tp-link wa701nd özellikleride kabaca şöle Standartlar IEEE 802.11n*,IEEE 802.11g, IEEE 802.11b Kablosuz Sinyal Oranı 11g: Up to 54Mbps (dynamic) 11b: Up to 11Mbps(dynamic) Frekans Alanı 2.4-2.4835GHz Kablosuz Aktarım Gücü 20dBm (MAX EIRP) Modülasyon Teknolojisi DBPSK, DQPSK, CCK, OFDM, 16-QAM, 64-QAM Arayüz 1 Port 10/100M Ethernet Port(RJ45) Passive POE destekler Anten 4dBi Çıkarılabilir Omni Directional Anten Kablosuz Modu AP/AP, Kullanıcı/AP Multi-SSID Mode Repeater özelliği ve WDS destekler Passive PoE Bridge/Multi-Bridge modu ( noktadan noktaya veya noktadan çoklu noktaya) yardımcı olursanız çok sevinirim...
Access pointe ile modemin ıp numaraları farklı olacak , access point üzerinde dhcp'yi kapatın ki hem modem hemde access point ıp dağıtmasın yoksa internete çıkamazsınız..
herkese merhaba,
bu AP olayları çözemedim gitti.... kablolu 4 çıkışlı bir modem ile nete bağlıyım modemimdeki çıkışın birinden 5110G ve bir anten ile çıkışı yapıyorum bu 5110G'yi AP modda çalışlıyorum amacım noktadan noktaya bağlantı kurmak. yaklaşık 2 km ilerideki diğer bilgisayarıma da yine bir anten (kullandığım antenler de TPLİNK) ve 5110G ile Client modda nete bağlanmaya çalışıyorum kurduğum ağ ismini de görebildim ama bir türlü internet erişimi sağlayamadım ismini gördüğüm ağa giremiyorum. modemden çıkan kabloyu bağladığım 5110G ye başka diğer bilgisayardaki 5110G ye başka işlem mi yapmalıyım? AP Cilent Router yada AP Router gibi...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler................