Şimdi Ara

account mailime gelen tanıdık 'your account suspended' iletisi <DİKKAT>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam kafedeyken, aynı zamanda msn adresim olarak da kullandığım mail adresime baya bi mail gelmiş dedim onları bir sileyim. msn adresimi normalde çok az e-posta alışverişi için kullanırım. gelen malillerin çoğuda facebook davetlerinden ibaret. fakat mailleri silerken birden dikkatimi bir mail cezbetti.

blizzardgmteam başlığı atılmış, 26mayıs tarihli bir maildi. açtığımda uzunca bir yazı ve içeriğinde illegal para transferi gibi bir ifade kullanmış ve yazının alt kısmına doğru, bir link vermiş burdan kontrol edebilirsiniz hesabına. çok uzun olduğu için okumadım ama çok şaşırdım, hemen blizzin sitesinden accountumu kontrol ettim ve herşey normal gözüküyor.account aktif yani.

sonra maili daha bi dikkatli inceleyince gördüm ki mail aslında blizzardgmteam@ live.com dan gelmiş. ve verdiği link üzerine mouse getirdiğimde gözüken link de wowaccount.goodsite ile başlayan ve devam eden birşey. tıklamadım fakat muhtemelen sizden account bilgisi isteyecek olan bir ekrana -ki muhtemelen blizzin sitesi ile benzer olan- aktaracaktı.

normalde msn live mail gelen maillerde hiçbir resim ve linkleri göstermiyor. ama ben maili önemsediğim için güvenli gönderenler listesine aldım ve mailde ne varsa açıldı.

ayrıca daha önce bu sitede gördüğüm blizzardın orjinal maillerine benzemiyordu. yani account ile ilgili hiçbirşey yazmıyordu. sadece your account ile başlayan bir yazıydı.

tavsiyem bu aralar blizz maillerini biraz daha dikkatli inceleyin.

talihsizlik ki mesajı sildikten sonra akılma geldi forumda paylaşmak :S

• yalan o scam girişimi. Eğer hesabın kapanırsa maile gelen hiçbir şeye cevap verme. Direk siteye gir oradan hallet. Birde tavsiyem firefox kullanın, her zaman IE'dan daha güvenilir.
  • aslında accountuma wowun sitesinden girdiğim için kurtardım işi. bide kafedeydim onun için zoraki ie kullanıyodum. onun dışında firefox, şu aralar opera favorimdir benimde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.