40w5500 ile 42gw10 karsılastırmak istiyorum. aslında sadece 40b653'u gordum bugune kadar arkadasımın evinde...
"Ben 3 haftadır Panasonic 46GW10 Full HD modelini kullanıyorum. İstanbul Bilişim'den aldım ve teee Trabzonda'yım.. ...Hiç sorun yaşamadım, tertemiz teslim ettiler TV'yi. Garanti belgesi, faturası...vs herşeyi mevcut. Performansına gelince:
Benim TV'ye her türlü cihaz bağlı. PS3, Xbox 360, Digiturk ve normal uydu alıcısı...Hatta 1080p Blu-ray filmde izledim. Daha önce 32" Vestel Pixellence kullanıyordum.
Ayrı ayrı değerlendireceğim size iyi bir fikir vermesi açısından.
Öncelikle PS3 ve Bluray konusu...Size sadece şunu söyleyebilirim, HDMI ile bağlı olan PS3 ile öyle güzel ve kaliteli bir görüntü alıyorumki inanın anlatmak mümkün değil. Siyah kalitesi müthiş, sanki sonsuz bir derinliği var öyle bir siyah. Hele dinamik modla TV'nin gücünü test ediyim dediğinizde hakikaten gözlerinize inanamıyorsunuz, ben şu anda piyasada bu konuda bu TV'ye rakip olacak birkaç model daha biliyorum sadece ve yine rakibi Panasonic'in V ve Z serileri, tabi Pioneer Kuro serisinide unutmamak lazım. Onun dışında ne Sony ne de Samsung rakibi olamaz bu TV'nin. Zaten yabancı HDTV sitelerinde Pioneer'le birlikte en iyi panel olarak gösteriliyor Panasonic paneller. Bluray filmleri ise izlemeye doyamıyorsunuz herşey mükemmel.
SD yayın performansına gelince TV full HD olduğu için tabi bazı düşük verilerle yayın yapan kanallar çok kötü gözükebiliyor. Ama NTV, TNT, CNBC-E, E2 gibi yüksek standartlarda yayın yapan kanallar son derece başarılı olarak ekrana yansıyor, full hd olmasına rağmen fazla bir bozulma yok memnunum.
Xbox360 performansından sadece menun değilim. Ama onunda sebebi component'dan bağlıyor olmam diye düşünüyorum. Benim Xbox eski versiyon olduğu için HDMI çıkışı yok dolayısıyla 720p görüntü ve component'in yetersiz kalitesiyle pek memnun kalamadım, hatta görüntüde karlanma bile oluyor. Ama mesela PS3'ü açtığımda zerre karıncalanma veya karlanma yok, cam gibi. Uzun lafın kısası HDMI odaklı bir sisteme sahipseniz herhangi bir LCD TV düşünmeyin, zaten TV'nin özel oyun moduda var yani plazmalar oyun konusunda da artık oldukça iddialılar. Burn in olayına gelince sadece geçici yanmalar yaşadım, en fazla olanı 5 dakika kadar kaldı TV'yi kapattıktan sonra sonra kayboldu, oda benim kabahatimdi zaten.
TV'nin estetiğini anlatmadan geçemeyeceğim. Hakikaten güzellik abidesi. Birde ses olayı var, sanki 5+1 ses sistemi kullanıyorum o derece net ve tizsiz bir ses kalitesine sahip ama yine en iyi performansı HDMI çıkışından aldığımı söyleyeceğim. Diğer bağlantı şekillerinde biraz kulak tırmalayacı bir ses kulağınıza geliyor. Bu arada İstanbul Bilişim konusunda sıkıntınız olmasın, düşünmeden alın.
Daha önceki kullandığım LCD'ye göre renkler çok daha doğal ve gerçekçi, LCD'ler hakikaten yağlı boya tablosuna çeviriyor herşeyi. Göze hoş geliyorlar evet ama doğallıktan ve gerçekçilikten çok uzaktalar. Kesinlikle ve net olarak tavsiyem PANASONİC'tir. "
merhaba, 1) standart uydu ile ulusal kanallarda hd panel olması yuzunden cok kare kare oluyor mu?(kanal d, atv gibi) 2) burn in olayını neden yasadınız? duzeltmek icin ne yapmak gerekiyor? 3) aydınlık bir ortamda mı kullanıyorsunuz? cok fazla parlama oluyor mu? 4) fan sesi cok rahatsız ediyor mu? 5) ben zaten 2+1 bir ses sistemi dusunuyorum, (sony davf-200), ayrıca ps3 ve wii olabilir bunlarda sıkıntı yasar mıyım? 6) garanti suresi ve yasanabilecek problemler konusunda ne dusunuyorsunuz? 7) hd yayınlar da hic problem yok mu diyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: darksun06
merhaba, 1) standart uydu ile ulusal kanallarda hd panel olması yuzunden cok kare kare oluyor mu?(kanal d, atv gibi) 2) burn in olayını neden yasadınız? duzeltmek icin ne yapmak gerekiyor? 3) aydınlık bir ortamda mı kullanıyorsunuz? cok fazla parlama oluyor mu? 4) fan sesi cok rahatsız ediyor mu? 5) ben zaten 2+1 bir ses sistemi dusunuyorum, (sony davf-200), ayrıca ps3 ve wii olabilir bunlarda sıkıntı yasar mıyım? 6) garanti suresi ve yasanabilecek problemler konusunda ne dusunuyorsunuz? 7) hd yayınlar da hic problem yok mu diyorsunuz?
1) Kanal D, ATV, Star...vb gibi ulusal kanalların performansı son derece iyi. Kare kare olma olayı daha çok yayın standartı düşük yerel ya da bölgesel kanallarda oluyor. 2) Valla nedeni dinamik modda kullanmamdı sanırım, dinamik modda ps3 menüsünde takıldım bir süre sonra kapattım bi 5 dakika kadar burn-in oldu ekranda ama kayboldu. Yani dinamik modda fazla kullanmanızı tavsiye etmicem o yüzden. 3) Valla özellikle gündüzleri ve güneş vurduğu zaman son derece aydınlıktır benim odam. Açıkçası karanlık sahnelerde yansıma oluyor, hemde epey oluyor. Dinamik modu açarsanız epey azaltıyor. Yukarda da bahsetmiştim, aydınlık ortamda dinamik mod kullanırsanız yansıma o kadar belli olmuyor. 4) TV'den gram ses gelmiyor kulağınıza. 5) Her türlü bağlantı için yer var sıkıntı yaşamazsınız. 6) Garanti süresi 2 yıl. Sonrasını düşünümüyorum keyfime bakıyorum açıkçası. Garanti süresi biraz kısa ama bencede. 7) HD yayınlarda hiçbir problem yok. Geçen hafta sonu 1080p Lost 4. sezon izledim Blu-ray formatında, muhteşemdi.
Son olarak yine geçen haftasonu tam 7 saat aralıksız oyun oynandı TV'de, sonrasında da açık kaldı. Toplamda sanırım 16 saat açık kaldı TV ama tek bir burn-in, ısınma, gürültü...vs olmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: okean
@WeyCell 61 Daha önce hangi LCD TV'leri kullanmıştınız? Karşılaştırma amacıyla modellerini de söyleyebilir misiniz?
Daha önce sadece Vestel 32" Pixellence HD Ready modelini kullanmıştım. Ona kıyasla dediğim gibi kesinlikle daha doğal ve gerçekçi bir durum söz konusu. Yani LCD TV'ler hakikaten göz boyamadan başka birşey değiller plazmaları görünce.
Yani biliyorsunuz ki her LCD TV birbirinin aynı değil ve Sony, Samsung gibi markaların diğerlerine göre daha çok önerilmesinin önemli kriterlerden biri de renk gerçekçiliğidir, yani ekrandaki renklerin gerçek renklere yakınlığı. Ciddi TV testlerinde Color Gamut üzerinden reklerin gerçek değerlerine ne kadar yakın şekilde gösterildiği de ölçülür. Red Push, Green Push gibi kavramlar bu color gamut üzerindeki üçgenin kırmızı veya yeşil gibi renklere doğru kayması yani bu renklerin daha baskın şekilde gösterilmesi gibi durumlar için kullanılır. Denediğiniz Vestel LCD TV'lerin gerçek renkleri göstermede başarısız olması bütün LCD TV'leri bu anlamda yetersizlikle suçlamanız için kafi değildir diye düşünüyorum.
Sadece Vestel kullandık dediysekte bir sürü markanın LCD TV modellerini de gördüm gözümle..Ayrıca Plazmaların LCD'lerden renk, kontrast, parlaklık ve gerçekçilik olarak her zaman daha önde hemde çok daha önde olduğu kabul edilmiş bir gerçektir. LCD'lerin avantajları olan düşük güç tüketimi, daha uzun kullanım ömrü gibi şeylerde artık tarih oldu. Yeni nesil plazmalar bu konularda da LCD'ler kadar iddialılar. Hangisini tercih etmeliyim gibi bir soru da tarih oldu bence, Plazma alın....
quote:
Orijinalden alıntı: Weycell 61
Sadece Vestel kullandık dediysekte bir sürü markanın LCD TV modellerini de gördüm gözümle..
Gözümle gördüm derken nerede gördünüz acaba? Biliyorsunuz Teknosa gibi yerlerde LCD'lerin daha parlak görüntü vermesi için parlaklık, kontrast gibi ayarları max. değerlere ayarlanır bus ebeple abuk-subuk renkler görüp kötü bir kanıya varmış olabilirsiniz.
quote:
Ayrıca Plazmaların LCD'lerden renk, kontrast, parlaklık ve gerçekçilik olarak her zaman daha önde hemde çok daha önde olduğu kabul edilmiş bir gerçektir.
Böyle bir gerçek yok. Dedikleriniz 2000'lerin başlarında belki geçerliydi 2000'ler biterken Panasonic dışında artık kimsenin Plazma paneli üretmiyor oluşu size birşeyler ifade etmiyor mu? Boynuz kulağı geçti.
quote:
LCD'lerin avantajları olan düşük güç tüketimi, daha uzun kullanım ömrü gibi şeylerde artık tarih oldu.
Yo gayet de yerinde duruyor. 40" bir Sony W5500 ortalama 130W tüketirken (106W -146W arası), en yeni Pana P42V10'lar 190W-225W arası güç tüketiyor. Tabi eskisi kadar kötü değiller artık, bir zamanlar neydi öyle 300W harcayan Pana PZ80'ler falan, breh breh..
quote:
Yeni nesil plazmalar bu konularda da LCD'ler kadar iddialılar. Hangisini tercih etmeliyim gibi bir soru da tarih oldu bence, Plazma alın....
Di mi.. Bulabilirseniz alın, dünyada plazma satan tek adamakıllı firma kaldı onun da Türkiye distribütörü işi bıraktı!
Bir kere konuya yanlış yerden giriyorsunuz. Plazma panel üretiminin terkedilmesinin sebebi daha kalitesiz ya da geride bir teknoloji olması mı? Hayır. Daha maliyetli olması ve kar marjının çok fazla olmaması. Yani LCD'den çok daha ileride bir teknoloji ama pazarda bir LCD trendi olduğu için plazma üreticileride fiyatları aşağı çekmek zorunda kalıp kar marjlarını düşürdüler. Daha sonra Plazmalardan düşük kar elde edeceğime LCD üretir daha fazla kar ederim dediler. Siz hangi LCD'nin 2.000.000 : 1 kontrast, 1500 cd/m2 parlaklık, 0,001 ms tepki süresi verebildiğini gördünüz? Göremezsiniz. Ayrıca madem myle Panasonic neden hala bırakmadı dersiniz? Çünkü LCD'lere her konuda yaklaşan Plazma üretmenin yolunu buldular. Burn-in olayı da tarih olma yolunda ilerliyor tamamen. Ayrıca gerçek 1080p'yi ekrana hiç piksel kaybı olmadan yansıtabilen tek panel olma özelliğide yeni nesil Panasonic panellerde. Başka söze gerek var mı, hala yok öyle değil diyorsanız buyrun sizi dinliyorum.
quote:
Yani LCD'den çok daha ileride bir teknoloji ama pazarda bir LCD trendi olduğu için plazma üreticileride fiyatları aşağı çekmek zorunda kalıp kar marjlarını düşürdüler. Daha sonra Plazmalardan düşük kar elde edeceğime LCD üretir daha fazla kar ederim dediler
Bu yaklaşım çok doğru değil, buna bakarsanız CRT teknolojisi de LCD'den çok daha karmaşık, hareketli görüntülerde ve renk reprodüksiyonunda daha başarılı bu sebeple hala profesyonel grafikerler kocaman CRT moitörlerini kullanmaya devam ediyorlar, plazma teknolojisi de LCD'den ziyade CRT'ye benzediği için bu alanlarda yıllarca daha başarılı oldu ama etrafınıza baktığınızda bugün CRT monitör veya yeni satılan büyük ekran CRT TV görebiliyor musunuz? 40" seviyesinin üstüne çıktığınızda artık CRT veya Plazma tipi teknolojilerle ürün üretmek hem maliyetli hem de çevreye zararlı hale geliyor, hatta Avrupa Birliği Plazma TV satışlarının Avrupa çapında yasaklanması ve daha çevreci LCD TV'lere geçis yapılması yönünde çalışmalar yapıyor:http://www.pcworld.com/businesscenter/article/156904/european_green_laws_target_plasma_tvs.html
quote:
Siz hangi LCD'nin 2.000.000 : 1 kontrast, 1500 cd/m2 parlaklık, 0,001 ms tepki süresi verebildiğini gördünüz?
Plazmaların parlaklık değerlerini LCD'lere göre farklı yöntemlerle hesaplanır, iki farklı teknolojinin farklı şekilde ölçtüğü rakamları karşılaştırmak elmayla armutu karşılaştırmaya benziyor. Bugün artık hangi incelemeyi açarsanız açın söylenen şu: Yeni nesil LCD'ler eskiden sadece plazmaların ulaşabileceği sanılan siyah seviyelerini verebiliyor. Bece geri kalan bütün milyonlu, milyarlı rakamlar fasa fisodur.
quote:
Ayrıca gerçek 1080p'yi ekrana hiç piksel kaybı olmadan yansıtabilen tek panel olma özelliğide yeni nesil Panasonic panellerde.
Bu dediğinize ilişkin bilimsel bir kanıt sunabilir misiniz?
Bilimsel bir kanıt nasıl sunayım, okuduğum bir bilgi. Ama nerde okudum tam olarak şu link bu link veremeyeceğim. Onu bir kenara bırakırsak parlaklık değerlerinin nasıl farklı hesaplandığını anlamadım ben? İkisininde birimi cd/m2. Ayrıca CRT ile Plazmaları kıyaslamak asıl elma ile armut olayına benziyor. Yeni nesil plazmalarda en az LCD'ler kadar estetik CRT'lerle hiçbir alakası yok, hele söz konusu Panasonic modellerinde Eco Mod, Enerji tasarrufu gibi özellikler var. Ayrıca doğaya zarar vermeyen NeoPDP panele sahip bu TV'ler herşeyiyle mükemmel. İllede LCD almak isteyene alma demiyorum zaten sadece şahsi bilgilerim ve tecrübelerim bunlar. Dikkate alan alır almayan almayabilir.
son değerlendirmede ne yapayım? bu hafta alacağım, w5500 mu yoksa gw10 mu? oylarınızı ve artı eksilerini toparlarsak?
GW10.
Sony-Pany mukayesesi derken;birisi LCD diğeri PDP!
Dolayısıyla sen önce LCD mi yoksa PDP mi almalıyımın kararını vereceksin!
PDP de karar kıldıysan ve bütçen müsait ise gideceğin tek adres 5090 dır+ Ancak PDP de karar kılıpta daha hesaplı ve çeşitli ebat seçenekleri durumu varsa o zaman Pany alacaksın
++
selam, sonuca varmak istiyorum. elimdeki rakama göre ürün gamımda 42g10, 40w5500(veya 40v5500) ve de 40b653 var.. lutfen en dogru tercih nedir yardım edin? tsk.
kimse yok mu?
Hocam daha ne cevabı istiyorsun herkez görüşünü söyledi işte yukarda.
Bence sen ilk önce LCD mi Plazma mı alacağına karar vermelisin.Çünkü ikiside kendi katagorilerinde ilk sıralara geliyor.Hd alıcın var ,yansıma senin için problemse LCD-sonyw5500,Hd alıcın yok sd kullanıcam diyosun ve ileridede böyle olucak diyorsan,bide yansıma senin için problem değilse plazma-panasonic.Çünkü Panasonic im plazmadaki üstünlüğü tarşılamaz.Gelelim ps3 e , bende evde panasonic hdready(720p) plazmada ps3 konsol bağlıyorum.1080p oyunlar olmadığı sürece diğer oyunlar gayet başarılı
bu saydığınız maddelere göre, plazma sadece bir kaç şeyde kaybediyor gibi.onlarda da farklı görüşler var... kafam karışıyor sanki. bir de samsung 40b653 çıktı piyasaya. yansıma gerçekten çok büyük problem oluyor mu panasonicte?
quote:
Orijinalden alıntı: darksun06
bu saydığınız maddelere göre, plazma sadece bir kaç şeyde kaybediyor gibi.onlarda da farklı görüşler var... kafam karışıyor sanki. bir de samsung 40b653 çıktı piyasaya. yansıma gerçekten çok büyük problem oluyor mu panasonicte?