4 mevsim kullanmayı düşündüğüm evim için 24000 btu luk bir klima alıcam kuşadasında ikamet etmekteyim inverterların en iyisi olduğunu biliyorum fakat bütçe dahilinde alamıyorum.
koçtaşta dış ünitesinin toshiba olduğunu öğrendiğim rubenis(1200) marka klima ile dış ünitesinin ne marka olduğunu bilmediğim gree(1350) modeli arasında kaldım.
forumu okudum ama tam karar veremedim çünkü diğer kişiler ile şartlar farklı. evin yalıtımı iyi alt üst daire dolu , laminat parke, çift cam, amerikan mutfak tarzında 35-40 m2 alan. yardımlarını bekliyorum. diğer markaların yakın fiyat aralığında modellerine de açığım.
ısınma açısından çok sorun yaşamak istemiyorum ama evde çocuk da yok şimdilik.
kimsenin ilgisini çekmedi galiba inverter klimalara gücüm yetmeyeceğini söyleyince nedense kimse ilgilenmiyor
Rubenisin dış ünitesi madem toshiba ise insanlar gidip Toshibaya o kadar para vermesinler öyle değil mi...sakın inanmayın bunlara.Dört mevsim kullanacaksanız biraz daha kaliteyi ve bütçeyi arttıralım derim.İlla ki inverter olsun demiyoruz ama 1350 gibi rakamlara çıkıp da bunun biraz daha üstüne çıkıp yine Japon düz cihazları alıp yıllarca kullanmak varken market tipi cihazlardan uzak durmak gerek kanımca.Hem konfor, hem tasarruf hem de dayanıklılık açısından...
teşekkur ederim yorumunuz için daha almadım yerli lg beko veya arçelik modellerini düşünmeye başladım ama en kısa zamanda almam gerekiyor hava durumu kötüye gidiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mnyt
teşekkur ederim yorumunuz için daha almadım yerli lg beko veya arçelik modellerini düşünmeye başladım ama en kısa zamanda almam gerekiyor hava durumu kötüye gidiyor.
Pek arçelik-beko gibi yerli cihazlara da hoş bakmasak da japonların yanında elbette ortada bir bütçe var ona göre hareket etmek gerekir.O yüzden bu cihazlardan önerebileceğim cihazı aşağıda belirttim.inceleyebilirsiniz.Arçelik Active Plasma Plus serisi 18.000 btu yeter görüyorum çünkü ısıtma değeri 21.200btu.yine de bir keşif çağırım odanın durumuna bakıp ona göre btu seçimini firma kendisi yapsın.
Arçelik active Plasma Plus 18040 modeli.
teşekkur ederim kardeşim yardımların için ative plasma plus 24000 modelini düşünüyordum bir de Demirdöküm A2 Serisi 24 Hp 24000 Btu/h Duvar Tipi Split Klima var sence bunlardan hangisi daha uygun?
quote:
Orijinalden alıntı: mnyt
teşekkur ederim kardeşim yardımların için ative plasma plus 24000 modelini düşünüyordum bir de Demirdöküm A2 Serisi 24 Hp 24000 Btu/h Duvar Tipi Split Klima var sence bunlardan hangisi daha uygun?
bence arçelik olandan yana kullan tercihini, kapasite seçimini KEŞİF getirterek doğru yaptırırsan iyi olur.Odada fazla ısı kaybı yoksa benim dediğim seri de uygun olabilir ama yine de keşifte belirlesinler.Arçelik Active Plasma Plus'tan yanadır tercihim.Karar sizindir...Alıp, kurulumdan sonra da yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.şimdiden hayırlı olsun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme