Şimdi Ara

Acemi için Düz mü otomatik vites mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana kimse kullanmayı öğretmedi direkt bindim arabaya sanki hergun araba kullanıyormuş gibi sürdüm. Sadece dururken debriyaja basmayı unutmuştum bir kere stop ettirmiştim onun dışında hic bir daha stop ettirmedim.Manuel sürmek çocuk oyuncağı neden bazı insanların bu kadar zorlandığını anlamıyorum gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cünkü debriyajı hızlıca kaldırıp öndeki araca toslamayı düşünmüyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çünkü sen seçilmiş kişisin, çünkü sen hamiltonsun çünkü sen şumisin, çünkü sen doğuştan üstün yeteneklisin. şimdi sağdan toz kaldırmadan kop.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Manuel araba süremeyen adam bence el ayak koordinasyonu sağlayamayan temel motor becerilerini kullanmaktan yoksun zihniyle uzuvlarını manipüle edemeyen yeteneksiz biridir.

Ben süperim falan demedim, ortalama zekaya sahip herkes Manuel aracı zorlanmadan sürebilir bence.Bana kimse öğretmedi sürmeyi 18 yaşına gelene kadar hiç araba sürmedim.Hic arabamız da olmadı o zamana kadar.

Küçük cocukken toplu taşımada en öne oturur dikkatle şoförü izler nasıl kullandığını öğrenmeye çalışırdım, o şekilde zihnime kazıdım.

Bir gün ehliyet almaya karar verince babam beni denemek için bakalım sürebilirmisin diyerek boş arazide cüzi bir ücret karsiligi araba sürdüren bir dayının mekanına götürdü.Direksiyon dersi falan veren biriydi bu kişi.

Arabaya biner binmez adam bana biliyor musun yoksa anlatayım mı ? Diye sordu.Ben de gerek yok biliyorum kullanmayı dedim ve aracı çalıştırıp direkt kaldırdım ve sürmeye başladım.

2 tur boş arazide sürdükten sonra beş dakika da trafikte sürdüm fakat bu sefer farklı bir araçla çıkmıştık trafiğe.Sonra da sürücü kursuna yazıldım ve hiçbir direksiyon dersi vs almadan ( vermedi cunku şerefsizler ) ehliyetimi aldım.

Direksiyon sınavında hatta yarı yoldan döndürdüler tamam sen biliyorsun dediler geçirdiler, fakat ben sadece hayatımda 3. Kez araba kullanıyordum ve toplasan sadece 10 15 dk falan araba sürmüştüm.

Hatta ehliyetimi aldıktan sonra ( 12 13 sene önce aldım) ilk arabamı aldığımda çok güzel hiç stop ettirmeden sürüyordum fakat bir sorunum vardı, park etmeyi bilmiyordum.Çünkü kimse bana göstermemişti nasıl yapıldığını, o dönem sürücü sınavlarında park falan yaptırma vs yoktu zaten.Ehliyetim vardı ama park edemiyordum.

Onuda çok basit bir şekilde çözdüm, açtım YouTube dan bir video izledim.Sonra çıkıp dışarıda denedim, tek seferde park ettim.Bir daha da hiçbir sorunum olmadı.Yani demek istediğim zor şeyler değil bunlar küçük çocuklar bile surebilirken koca koca adamlar yokuşta stop ettiriyorum yapamıyorum lanet olsun Manuele falan diyeceğine ben bu işi neden beceremiyorum diye hatayı kendilerinde aramalılar.

Çok basit bir örnek vermem gerekirse biz çocukken komşumuzun oğlu 14 yaşında falan mahallede kamyon sürüp koca kamyonu park ediyordu babası yan koltukta otururken.Kucucuk çocuklar bile yapabilirken, koskoca adamlar onlarca saat ders alıp fındık kadar arabayı süremiyorya inan ben de çok şaşırıyorum.Bence herşey kafada bitiyor, zihinsel olarak yeterli beceriye sahip olamayan insanlar zorlanıyorlar.Herkes her işi mükemmel yapacak diye bir şey yok.Manuel araba surme konusunda yeteneksiz olabilir ama adam pilotdur uçak ucuruyordur vs bilemezsin.

O yüzden kimseyi hor görmüyorum benim demek istediğim bunun bilimsel bir açıklaması mutlaka vardır, bazı insanlar buna yatkınken bazıları değil.Sırf yapamıyor diye de kimsenin yüz yıldır kullanılan bast bir mühendislik ürününü de aşağılamaya hakkı yok bence.

Demodedir, tarih olmuştur, otomatik daha iyidir vs. Doğru olabilir katılıyorum bence de öyle.Fakat Manuel sürmeyi beceremeyip manuele sövmek, kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesi gibi bir şey.Komik yani.

• o kadar yazı yazmışsın da kimsenin umrunda old. sanmıyorum senin arabayı şu kadar sürede öğrendim vs diye özgeçmiş anlatmanı. kimi 1 saatte öğrenir kimi 10 günde. bu kadar neye uzattın da kim okuyacak o yazıyı. yok anlamıyorum bazı insanları yok motor beceri vs. tamam en yetenekli ve en çabuk öğrenen sensin. kırmızı kurdele sende

• Uzun yazdım çünkü bu kadar kolay ve basit bir olayı nasıl olurda beceremez insanlar anlamıyorum, bu basitliği anlatmak için sadece bir örnek verdim kendimden hepsi bu.

• Her araba bir değil hocam.

Yüksek hacimli motor kolay kolay stop etmez derler, yine dizel için de öyle derler. Kimi araç da hemen stop eder en ufak hatada.

Ben de aylarca kullandım manuel vites araç ama kendi kendine vites atan tam otomatik araç varken niye ben yapayım o işi ki, derdim ne yani !

Kimse yumurtadan çıkar çıkmaz yüzen ördek gibi hiç stop ettirmeden manuel araç kullanamaz. Siz bir kez tek bile yaptıysanız istisna olursunuz en fazla. Size aferin deriz en fazla ne diyelim.

Sorana da otomatik tavsiye ederim. 

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Ben de biliyorum her aracın kavranması farklı ama kavramayı bulmak çok kolay bir olay.Debriyajdan ayağı yavaş yavaş çekince arabanın devri düşmeye başladığında ayağını daha fazla çekmeyeceksin o noktada sabit tutup biraz gaz verip gideceksin olay bu kadar basit aslında.Araca alışana kadar devir saatine bakabilir acemi birisi bence.

Otomatik çok iyi güzel ama arıza yaptığında çok masraf açıyor, parasını gectim yolda vs bırakması çok oluyor.Bir kere son model auidi yolun ortasında kala kalmısti dsg yuzunden gozumun onunde.

Şahsen güvenemiyorum ben.Askeri araçta bile otomatik arıza veriyor uyuz ediyor.Tam devriye atıcaz otokar cobra aracımızın şanzımanı arızalandı.Biz d ye alıyoruz ileri gideceğiz fakat o r ye almış gibi geri geri gidiyor falan.Sacma sapan işler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.