Şimdi Ara

Acer 2920z'ye RAM Ekleme ve Garanti Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir tanıdığım için 2920z 12.1" notebook aldık. Ben teknik servisi dolayısıyla HP'den şaşmıyorum ama, 12.1" olarak o özelliklerde o fiyata MSI ve Acer bulabildim. Biraz çekinerek de olsa Acer aldık.

Neyse konuyu açma sebebim farklı :)

Notebook'ta 1 GB ram var. Vista kullanıldığı için 1 GB ram ilave etmeyi düşünüyorum. HP'lerde arka kapağın vidalarını açıp kendim montaj yapıyorum kolayca ve garanti kapsamını etkilemediğini biliyorum ama, Acer servisleri ile tecrübem yok.

Sizin tecrübelerinize göre, Acer servisleri cihazı servise alırken altındaki vidalara bakıp "bunda tornavida izi var, açılmış" gibi ince detaylar ile müşteriyi uğraştırıyorlar mı yoksa RAM ilavesi gibi durumları normal mi karşılıyorlar ? Aksi gibi HP'lerde olduğu gibi RAM kapağı da ufak değil. Kasanın %60'ını kaplayan tek kapak ve 10'a yakın vida var.

Görüşler için şimdiden teşekkürler.

Not : Lütfen Acer servisleri ile bir sorun yaşadıysanız bile bunu belirtmeyin. Bildiğiniz gibi madde 16 gereği firma şikayeti mesajları yasak. Sadece RAM ilavesi konusundaki yaklaşımlarını öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 19 Ocak 2009; 10:50:13 >

• Bende Acer 5920 modeli var. Ram değişikliğini kendim yaptım. Bildiğim kadarı ile ram değişikliği yapmak garanti koşullarını etkilemiyor.
  • Ram değişikliğinden sonra servise cihazı bırakmış mıydınız ? Vidaların açıldığına dair herhangi birşey söylemediler değil mi ?

Gerçi servisi de bize yakın, Ram'i alıp iki dakika takın diye rica edebilirim ama daha önce Dell için gitmiştim aynı servise, çok da müşteri memnuniyeti odaklı değillerdi.
  • Servise hiç yolum düşmedi inşallahda düşmez.. Vidalar çok kolaylıkla açılabiliyor herhangi bir zorlamaya gerek yok .. Açarken biraz nazik davranırsanız vida üzerinde iz oluşmuyor. Ben arka kapağı defalarca açıp kapadım ama vidalarda hiç iz yok mesela..
  • Evet, dünyanın en başarılı servisi de olsa, servise hiç uğramamak en iyisi. Ama bu sefer de, garanti süresi bittikten kısa süre sonra sorunlar çıkabiliyor. O yüzden notebook'ları biraz zorlamak gerekir. Varsa bir gediği ortaya dökülsün diye.

Zaten gözü karayımdır. Sadece çok vida olması beni biraz şüpheye düşürdü. Kapak öyle büyük ki, o kapak açılınca tüm donanım ortaya çıkacak.
  • Yok yaw gözünde büyütme o kadar.. Ram slotları kapağı kaldırınca kabak gibi meydana çıkıyor zaten ve etrafı dolu sayılmaz. Dediğim gibi vidaları nazikçe açarsan tornavida izi kalmıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.