arkadaşlar acer 5520g model bir laptop satın aldım bu modelde dolby digital live ses sistemi mevcut cihazın kullanım kılavuzunda ayarlamasının nasıl yapıldığı anlatılıyor fakat uygulamayı yaptıktan sonra ses çıkmıyor sağ alt köşede görünen hoparlör simgesini sağ tıklatıyorum hoparlörler vede realtek digital output olarak iki cihaz görünüyor realtek digital olanı varsayılan yapıyorum. ses kesiliyor tamamen. normal hoparlörleri açınca geri geliyor. her iki cihaz simgesindede çalışıyor görünüyor hatta realtek digital output ses vermezken bile yanındaki ses değeri hareket halinde oluyor birşey çaldığım zaman. bunun acaba kulaklık cıkısından mı ses alınıyor die düşündüm kulaklık taktım yine realtek digitali varsayılan yaptım ama nafile, kulaklıkdan da ses gelmedi bununla ilgili olarak istanbul acer servisini aradım, dolby ses sisteminden ses gelmiyor dedim karşımda maalesef pek uzman olmadığının aşikar oldugu bir teknik destek görevlisi servise götürmemi söyledi. bu konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını rica ediyorum. bayağıda bir araştırma yaptım netde ama çok ilginçdir bu konuyla ilgili hiçbirşey bulamadım eğer bir arıza söz konusu ise hemen cihazı değiştirmeliyim acil yardım lütfen.
xp falanmı yükledin? öyle bi problem olmaması lazım hoparlöre sağ tıklayınca empowering ses aracına bağlı olan efektler çıkması lazım aldıktan sonra makinayı açtın kurulum yaptı...bunun dışında extra ne yaptın ?
kurulumda filan bir problem yok sadecedolby dıgıtal e alınca ses cııkmıyor
arkadaşlar bende 4710 acer var benim sorunumda aynı sadece dolby dıgıtal a getirice ses çıkmıyor ne yapmak gerekir.
Eğer söylediğinizi tam olarak anladıysam dolby dijital açıkken neden ses çıkmıyor diyorsunuz değil mi ??
Eğer bunu soruyorsanız bu tamamen normal yani bir hata ya da bir sorun değil.. Dolby Dijital seçiliyken ses çıkışınız spdif yani dijital hale gelir.. Böylece kulaklık çıkışınıza optik kablo bağlayıp sesi anfi üzerinden evdeki homecinema sisteminize yönlendirebilirsiniz.. Ben şahsen böyle yapıyorum.. Evde 5.1 sistemim var ve sesi kulaklık çıkışından optik kabloyla almaktayım..
Bu arada Dolby dijiital seçiliyken kulaklıktan da ses alamazsınız.. Bu seçim tamamen ve tamamen optik kablo için yapılmıştır.. Optik kablo olmadan ve evde de 5.1 anfiniz olmadan ya da optik girişli bir anfiniz olmadan ses alamazsınız..
bende 6930g kullanıcısıyım aynı problem bende de var fakat farklı bi problemde var pc den ses gereğinden az çıkıyo daha çok çıkabildiğine şahit oldum fakat formattan sora aynı ayarı tutturamadım yardımcı olurmusunuz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme