Şimdi Ara

Acer 5740G Club (i5+5650+500gb) (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.719
Cevap
8
Favori
209.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maalesef bu bilgisayar windows 10'u çalıştıramaz, desteklenen ağ cihazı yok hatası alan var mı benden başka?

kurabilen oldu mu windows 10?
  • Ben kurdum. Hiçbir sorun yok.

Yükseltme yaptım sıkıntısız yüklendi. Ardından da sıfırladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    tavsiye için teşekkür ederim, ssd yi aldım ve taktım deyim yerindeyse bilgisayar yağ gibi akıyor, hızlanacağını düşünmüştüm ama bu kadarını beklemiyordum,
    10 sn açılıyor, bu donmalar yüzünden yeni bir bilgisayar almayı düşünüyordum ama vazgeçtim. ssd müthiş bir rahatlık gerçekten, herkese tavsiye ederim
  • 15-20 gün önce Windows 10 kuruldu ve 7 deki eski masaüstü aynen korundu. Fakat üç gün önce (aşırı ısınma sonucu diye tahmin ediyorum) bilgisayar gitti. Soğuduğunda tekrar açtım disk hareketleri falan normal wifi ışığıda bir süre sonra açılıyor fakat ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Aklıma ekran kartının yanmış olabileceği geldi. Dün akşam tamamen sökerek ana kartı bir ram ile ve benim boot flashımla ekrana bağladım. Güç kablosunu da takıp çalıştırdığımda ekrana görüntü geldi. Şimdi kafama takılan windows 10 ısı ayarlarını yönetemediği için bozulmuş olabilir mi ? Eğer böyle ise geriye döndürmem oldukça sıkıntılı olacak. Sıfırlamak istemiyorum ama gerekirse tekrar 7'ye dönerim. Soğutucuları da söktüğüm için termal macunu yenilemeden tekrar takmadım. Tavsiyem 7'de devam edin olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16trali

15-20 gün önce Windows 10 kuruldu ve 7 deki eski masaüstü aynen korundu. Fakat üç gün önce (aşırı ısınma sonucu diye tahmin ediyorum) bilgisayar gitti. Soğuduğunda tekrar açtım disk hareketleri falan normal wifi ışığıda bir süre sonra açılıyor fakat ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Aklıma ekran kartının yanmış olabileceği geldi. Dün akşam tamamen sökerek ana kartı bir ram ile ve benim boot flashımla ekrana bağladım. Güç kablosunu da takıp çalıştırdığımda ekrana görüntü geldi. Şimdi kafama takılan windows 10 ısı ayarlarını yönetemediği için bozulmuş olabilir mi ? Eğer böyle ise geriye döndürmem oldukça sıkıntılı olacak. Sıfırlamak istemiyorum ama gerekirse tekrar 7'ye dönerim. Soğutucuları da söktüğüm için termal macunu yenilemeden tekrar takmadım. Tavsiyem 7'de devam edin olacak.

Geçmiş olsun hocam, inşallah kurtarırsınız.
    Bende win10'a geçeyim diyordum. Fazla yorum bulamadığım için geçiş yapmamıştım.
    8.1 ile devam ediyorum şimdilik.

Ben de upgrade yapayım diye düşünüyorum.
    İşlemci i5-560m 33.15$
    eBay
    Intel Core i5 560M 2.66GHz Dual-Core (BX80617I5560M) Processor for sale online | eBay
    http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-i5-560M-SLBTS-Dual-Core-CPU-2-66-3M-CP80617005487AA-100-work-/251583280696?hash=item3a93883638

Ramleride 8GB - 49$

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    480M listeye göre daha iyi görünüyor ama işlemcinin değişmesi performansta pek fark edeceğini düşünmüyorum. Benim tavsiyem işlemciyi bırakıp biraz daha ekleyerek SSD takman ve işletim sistemini oraya yüklemen olur. Fark gözle görülür şekilde artacaktır.
    Passmark CPU Mark Rank
    CPU Name (higher is better) (lower is better) No. of Samples
    Intel Core i5 430M @ 2.27GHz 2398 443 3038
    Intel Core i5 460M @ 2.53GHz 2640 411 2020
    Intel Core i5 470UM @ 1.33GHz 1544 654 116
    Intel Core i5 480M @ 2.67GHz 2765 389 1266
    Intel Core i5 520 @ 2.40GHz 2244 474 4
    Intel Core i5 520M @ 2.40GHz 2386 444 1815
    Intel Core i5 520UM @ 1.07GHz 1446 687 43
    Intel Core i5 540M @ 2.53GHz 2468 438 732
    Intel Core i5 560M @ 2.67GHz 2673 403 627

• SSD alalı 8-9 ay oldu :).
    Ancak ram yetmez oldu. Çoklu sekme açtığım zamanlarda ram yetersiz uyarısı almaya başladım, win8.1 ile.
    İşlemciyi sona bırakıp rami artırmam lazım.
    Black friday ile uygun fiyatlara düşerse değerlendirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 5 Eylül 2015; 13:58:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

15-20 gün önce Windows 10 kuruldu ve 7 deki eski masaüstü aynen korundu. Fakat üç gün önce (aşırı ısınma sonucu diye tahmin ediyorum) bilgisayar gitti. Soğuduğunda tekrar açtım disk hareketleri falan normal wifi ışığıda bir süre sonra açılıyor fakat ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Aklıma ekran kartının yanmış olabileceği geldi. Dün akşam tamamen sökerek ana kartı bir ram ile ve benim boot flashımla ekrana bağladım. Güç kablosunu da takıp çalıştırdığımda ekrana görüntü geldi. Şimdi kafama takılan windows 10 ısı ayarlarını yönetemediği için bozulmuş olabilir mi ? Eğer böyle ise geriye döndürmem oldukça sıkıntılı olacak. Sıfırlamak istemiyorum ama gerekirse tekrar 7'ye dönerim. Soğutucuları da söktüğüm için termal macunu yenilemeden tekrar takmadım. Tavsiyem 7'de devam edin olacak.

Ben Windows7den windows10 a yükselttikten sonra ssd ye temiz kurulum yaptım. Windows10 dan kaynaklanan bazı sorunlar var geçen haftalarda çıkan güncellemelerle biraz daha iyi. windows10 a geçtikten sonra bazen donma oluyor.. bilgisayar hiçbir şekilde yanıt vermiyor kapatıp açıyorum düzeliyor. acelesi olmayanlar 6 ay kadar beklesin bence.

Temiz kurulum sonrası kendim hiçbir driver yüklemedim sadece windows update ile gelen ati sürücüsü ve touchpad sürücüsü otomatik yüklendi. FN tuşları çalışmıyor. Ama idare ediyorum zamanla düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan811

quote:

Ben Windows7den windows10 a yükselttikten sonra ssd ye temiz kurulum yaptım. Windows10 dan kaynaklanan bazı sorunlar var geçen haftalarda çıkan güncellemelerle biraz daha iyi. windows10 a geçtikten sonra bazen donma oluyor.. bilgisayar hiçbir şekilde yanıt vermiyor kapatıp açıyorum düzeliyor. acelesi olmayanlar 6 ay kadar beklesin bence.

Temiz kurulum sonrası kendim hiçbir driver yüklemedim sadece windows update ile gelen ati sürücüsü ve touchpad sürücüsü otomatik yüklendi. FN tuşları çalışmıyor. Ama idare ediyorum zamanla düzelir.

İki gün önce vatandan 12tlye termal macun aldım. Eski termal macun zaten tamamen sertleşmiş olduğundan alkolle iyice temizleyip yeni macunu sürerek tekrar topladım. İki gündür oyun oynarken bile 75°Cyi geçmiyor. Windows10a bir süre daha devam.

• bende rami aliexpress ten almak istiyorum ama bizim laptopa hangisi uyar açıkçası pek fikrim yok eğer ram alırsan banada link yollar mısın?
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    hocam bende ram almak istiyorum ama hangisi olur pek fikrim yok ram alırsan banada linkini atar mısın?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakan811

quote:

İki gün önce vatandan 12tlye termal macun aldım. Eski termal macun zaten tamamen sertleşmiş olduğundan alkolle iyice temizleyip yeni macunu sürerek tekrar topladım. İki gündür oyun oynarken bile 75°Cyi geçmiyor. Windows10a bir süre daha devam.

Dün akşam laptopun yine görüntüsü gitti. Görüntü karelenmeye başlıyor ve görev çubuğunda Ati sürücüsü çalışmayı durdurdu diye uyarı veriyor. İki kez tekrarlandı ve tekrar normale döndü. En son çocuk oyun oynarken tamamen gitti. Önceki gibi yine söküp bios pilini çıkarıcam ve çalışırsa Win7ye geri dönücem. Umarım Ati işlemcisi zarar görmemiştir. Zarar gördüyse cihaz telef olcak demek oluyor. Anakart alibabada 135usd gibi bir fiyatla satılıyor.

• Arif kullanıcısına yanıt
    aliexpress.com
    US $33.74 |DDR3 1066Mhz / 1333Mhz / 1600Mhz 2GB / 4GB / 8GB 204 Pin Brand New Sealed SODIMM Memory Ram Memoria For Laptop Notebook Lifetime|ram deals|ram for desktop computermemoria usb - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/DDR3-1066Mhz-1333Mhz-1600Mhz-2GB-4GB-8GB-204-Pin-Brand-New-Sealed-SODIMM-Memory-Ram-Memoria/32396509064.html?spm=2114.01020208.3.2.cwGo9q&ws_ab_test=201556_10,201527_3_71_72_73_74_75,201409_1

4+4 1333mhz olandan alayım diyorum.
    İade zor olur uyumsuz olursa.

Linkteki ürün sıkıntı çıkarabilir mi?

• Selamlar. Sistem boşta iken işlemci sıcaklığını kaç derece olarak görüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows10 a geçipte ekran parlaklığı sorununa çözüm bulan varmı. Windows8de de aynı sorun vardı ekran parlaklığı bir türlü değişmiyor. 100% de sabit olduğu için pille kullanınca sömürüyor. ekran kartını kaldırdım yükledim, eski windows7 ati sürücüsünü yükledim ne yaptıysam düzelmedi. acer ve mikrosofta email atmak lazım heralde.

Aliexpress ten 10400mah lık bataryayı da aldım ama beklendiği kadar uzun gitmiyor maalesef. henüz test etme şansım olmadı ama 100% şarj sonrası tahmini kalan süreyi 3 saat 41 dakika olarak gösteriyor.
    @16trali
  • Benim anakart en sonunda hakkın rahmetine kavuştu. Sahibinden 'de 280 tl'ye satılıyor. Şu an dağıttığım şekilde duruyor. Isıtma işlemi maalesef kalıcı çözüm olmuyor. Lehimleri düzeltmek için profesyonel tamir ekipmanı gerekiyor.
  • quote:

Benim anakart en sonunda hakkın rahmetine kavuştu. Sahibinden 'de 280 tl'ye satılıyor. Şu an dağıttığım şekilde duruyor. Isıtma işlemi maalesef kalıcı çözüm olmuyor. Lehimleri düzeltmek için profesyonel tamir ekipmanı gerekiyor.

Geçmiş olsun. iyi bilgisayardı Windows10a geçtikten sonra oyunlarda çok ısınıyordu. fazla kasmamak lazım.
  • bende 2011 den beri 5740G kullanıyorum.
    Çok şükür hiçbir sorun çıkartmadı. Halen taş gibi makine. Ama yavaşladığı bir gerçek. Aklıma hep rami artırmak geliyordu. Ama bugün burdaki mesajları okuyunca kafam karıştı. bazı arkadaşlar ssd harddisk takmışlar hız sorunu için.
    ssd ler ramlere göre daha pahalı. Ne yapmalıyım sizce?

Bilgisayar sadece, internet, müzik ve ufak çaplı oyunlar için kullanılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musab

bende 2011 den beri 5740G kullanıyorum.
    Çok şükür hiçbir sorun çıkartmadı. Halen taş gibi makine. Ama yavaşladığı bir gerçek. Aklıma hep rami artırmak geliyordu. Ama bugün burdaki mesajları okuyunca kafam karıştı. bazı arkadaşlar ssd harddisk takmışlar hız sorunu için.
    ssd ler ramlere göre daha pahalı. Ne yapmalıyım sizce?

Bilgisayar sadece, internet, müzik ve ufak çaplı oyunlar için kullanılıyor

Bilgisayar zaten 4 gb ram ile geliyordu bunu arttırmanın uygulamalara pek fazla etkisi olacağını sanmıyorum. Eğer 2gb olsaydı artırın derdim ama 4 gb yeterlidir. Yapacağınız en etkili yöntem ekonomik, uzun ömürlü, f/p ürünü bir ssd almak. ben minimum 120gb tavsiye ederim ama siz büyük oyunlar oynamıyorsanız 80gb ta yeter. 3 ay önce 2 adet crucial bx100 120gb ssd almıştım 150tl idi. Kampanyaları takip edin bu fiyata bulabilirseniz kaçırmayın. yeni bilgisayar almış kadar hızlanacak.

• eyvallah hocam soallasın.
    bundan sonra ssd fiyatlarını takip ederim.
  • 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.