Bildirim
ACER AÇILIŞTA BİP SESİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ramlerde sorun var kardesim -
ne yapcam kardeşim peki kendim bişe yapabilirmiyimm -
quote:
Orijinalden alıntı: Dealt_Rogue
ramlerde sorun var kardesim
benim yapabilceeğim bir şey var mı -
Cıkar tak 2 ugras düzelir sanırım o kadar ciddi degil ise. -
çıkardım taktım yok olmadı.şöle iki bastıktan sonra kkesiliyo ses ama yinede sinir bozcu başka yapabileceğim bişe var mı yokssa tamamen bozulana kadar bekliip tamire mi götrsem -
.aynı zmanda klavye deki bazı tşlar gidererk basmama ya başladı bazı tşlar basmıyor her geçen gnde yeni tuşlar basmamya başladı -
klavyede tuşlar basılı kalıyordur. ve bip seslerinin nedenide budur. klavyeni söküp bilgisayarını yeniden aç sorun büyük ihtimal olmucaktır -
tuşlar takılmıo takılsa yazı yazarken biri takılı kalır o harfi sürekli yazar yani takılmadığından eminim tuşların bir kısmı bozldu zaten basmıolar. -
tuşların bozulmasının nedeni başka bir tuşun kısa devre yapmasıdır. klavyeye ortalama 10 tane kablo girişi olur. bunu 10un permütasyon şeklinde daha fazla tuşu kontrol etmeye yarar. örngin bir kısa devre belkide bilgisayarda birçok tuşun çalışmamasına sebep olur. bilgisayar bios açılırken donanım kontrolleri yapar. sende klavye kontrolu yaparken tuşlarda sıkıntı oldugu için bir başka tuşa bastığın anda diğerini görmezden gelip yoluna devam eder. bence klavyeyi sök bir dene çok uğraştırıcı bir durum değil. sorunun büyük ihtimal çözülceğini düşünüyorum. -
önceliikle sağol.ama klavye biliosn laon en altta kalıo ama yinede bi deniyicem şansımı bakalım inşallah olr brdan yazarım son drmu -
ramde sorun olsa kesintisiz ses gelmez büyük ihtimalle klavyeden.
1 Uzun-------------------Bellek tazelenmesinde hata
1 Uzun 1 Kısa-----------Anakart veya bios çipi hatası
1 Uzun 2 Kısa-----------Ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı)
1 Uzun 3 Kısa-----------Ekran kartı arızası
2 Uzun 1 Kısa-----------Ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı)
2 Kısa--------------------Bellek eşlik hatası (parity)
3 Kısa--------------------Belleğin ilk 64kb lık bölümünde hata
4 Kısa--------------------Timer hatası
5 Kısa--------------------İşlemci hatası
6 Kısa--------------------Klavye işlemcisi hatası
7 Kısa--------------------İşlemci hatası
8 Kısa--------------------Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 Kısa--------------------Bios rom hatası
10 Kısa-------------------Cmos okuma/yazma hatası
11 Kısa-------------------Tampon bellek hatası (cache)
(alıntı)
-
arkadaşlar cvplar için sağoln sorn klavyeden kaynaklanıyo soketten çıkarınca ses gelmemeye açılırken tıkanma yaşanmadı ama maalesef klavye ölmş ne yapıtıysam çalışmadı yenisini alıcam en yakın zamanda sağoln tekrardann
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X