Şimdi Ara

ACER AL1916WS 19'' WIDESCREEN mi SAMSUNG 940BW 19' WIDESCREEN mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar forumda arama yaptım ama bulamadım daha önce tartısıldıysa kusura bakmayın.
    Bu fiyatlarda baska bir 19" widescreen göremediğim için bu iki monitor arasında kaldım. İkisinin benim bildiim avantaj ve dezavantajları şunlar

Samsung:
    Bence daha şık :)
    Forumda cok bahsedilen dvi cıkısına sahip
    tepki süresi 4ms
    -Ölü pixel garantisi yok

Acer:
    Ölü Pixel garantisinin var olduğu belirtiliyor
    -Fakat ölü pixel garantisi hakkında bir ayrıntıya ulasamadım
    -Tepki süresi 8ms

İkisinin baya arasında kaldım lcd konusunda cok deneyimsiz oldugum için tecrübeli arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

• ikisindede ölü piksel garantisi yok.

ama iyi monitörler. hangisini alsan farketmez bencee.
  • hocam SAMSUNG 940BW HD yi destekliyor. uzun vadede çok daha iyi.... şiddetle tavsiye ederim
  • o zaman acer ın pek sansı kalmıyor peki internetten güvenilir olarak nerden alabilirim hepsiburada pahallı
  • Valla internet üzerinden en ucuzu 289$ gibi. Kadıköyden belki bulunur daha ucuzu.
  • netsiparis com da 470 ytl ama güvenilir mi onu bilemiyorum
  • bildiğim kadarıyla samsung da ekstra girişler sayesinde dvd falanda takabiliyosun
  • @toygun

forum da netsipariş ten alan arkadaşlar memnun görünüyorlar bir araştır istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: taydag

@toygun

forum da netsipariş ten alan arkadaşlar memnun görünüyorlar bir araştır istersen

Net siparişin bazı fiyatları güzel de; sitenin ürün tanıtımı berbat yahu. Hele bir LCDnin özelliklerine teknoloji:CRT yazmışlar. öp garantili monitörler hakkında bilgi yok. Dvi girişi olan monitörün özelliklerinde yazmıyor; falan filan. Daha bunun gibi birçok apdirik kupdirik yanlışlar, eksikler. Site özensiz.
  • kura çektim.. acer çıktı
  • eger sadece 2 sinden birini seçeceksen kardeş SAMSUNG seç ...4 ms , artı görüntü açıları daha yuksek bir monıtor....
  • bu arada dostum acer in da samsungunda ölü piksel garantisi 5 ve üstü oalrak geçiyor en az 5 tane ölü pikseli olması gerekiyor...
  • hepsiburada acer için "0" Ölü PİXEL demiş
  • Forumda 940BW alanlar çok memnun, Samsung zaten monitör konusunda oldukça iyi...
  • 5 dakika önce 940bw siparişim geldi. Netsiparişten almıştım. Korktuğum başıma gelmedi, ölü veyahut bozuk renkli pixel yok.
    Görüş açısı 160/160 olarak geçiyor. Yukardan aşşağıya giderken bir problem yok evet. Ama sağa ya da sola geçişlerde pixellerdeki mavi renkler diğerlerine göre daha çok koyulaşıyor.
    Ekranı full kırmızı, yeşil ve mavi yaparak her yönde hareket ettim. Dediğim gibi maviler daha fazla koyulaştığı için sağa ya da sola 60 derecen fazla açılınca ekranın diğer tarafı sararıyor. Ekran bembeyazken bu dikkat çekiyor zaten bunun dışında da her rengin birlikte kullanıldığı bir durum yok. Filmlerde etki yapmaz yani.

Bir diğer önemli hususta alltan ve üstten bleeding denen, ekran siyah olduğunda arka plan ışımasının ekrana yansıyıp yansımaması idi, ki bu hususta pek problemi yok. Sadece ortadan çok hafif bir beyazlık geliyor. Dead pixel buddy programı LINKI.

Brightness: 75 , contrast 67 olarak kullanıyorum. (renk testi yapan program ile denedim). Contrast benim ekranda en iyi bu durumda renk seçiciliği verdi. Daha fazla arttırınca parlak renkler birbirine giriyor.
    Ayrıca hız testi okunurluk testleri de var. Program LINKI.

Aslında bleeding, görme açıları, renklerin canlılığı gibi testleri herkes kendi ekranıyla yapsa daha tatmin edici sonuçlar alacağız. Karar verirken de insanlara faydalı olacak.

Ekranda ilk gözüme çarpan özellik, renklerin çok iyi oluşu.

• quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

5 dakika önce 940bw siparişim geldi. Netsiparişten almıştım. Korktuğum başıma gelmedi, ölü veyahut bozuk renkli pixel yok.
    Görüş açısı 160/160 olarak geçiyor. Yukardan aşşağıya giderken bir problem yok evet. Ama sağa ya da sola geçişlerde pixellerdeki mavi renkler diğerlerine göre daha çok koyulaşıyor.
    Ekranı full kırmızı, yeşil ve mavi yaparak her yönde hareket ettim. Dediğim gibi maviler daha fazla koyulaştığı için sağa ya da sola 60 derecen fazla açılınca ekranın diğer tarafı sararıyor. Ekran bembeyazken bu dikkat çekiyor zaten bunun dışında da her rengin birlikte kullanıldığı bir durum yok. Filmlerde etki yapmaz yani.

Bir diğer önemli hususta alltan ve üstten bleeding denen, ekran siyah olduğunda arka plan ışımasının ekrana yansıyıp yansımaması idi, ki bu hususta pek problemi yok. Sadece ortadan çok hafif bir beyazlık geliyor. Dead pixel buddy programı LINKI.

Brightness: 75 , contrast 67 olarak kullanıyorum. (renk testi yapan program ile denedim). Contrast benim ekranda en iyi bu durumda renk seçiciliği verdi. Daha fazla arttırınca parlak renkler birbirine giriyor.

Aslında bleeding, görme açıları, renklerin canlılığı gibi testleri herkes kendi ekranıyla yapsa daha tatmin edici sonuçlar alacağız. Karar verirken de insanlara faydalı olacak.

teşekkür ederim çok yardımcı oldun zaten ben iyice samsung a kaydım içimden de o geliodu netsiparisten alırım büyük ihtimalle daha ucuz ama önce ölü pixel olmaması için biraz dua etmek lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: toyguneren21

teşekkür ederim çok yardımcı oldun zaten ben iyice samsung a kaydım içimden de o geliodu netsiparisten alırım büyük ihtimalle daha ucuz ama önce ölü pixel olmaması için biraz dua etmek lazım

Online alışverişlerde teslim aldığın tarihten sonra kayıtsız şartsız 8 günlük değiştirme veya iade hakkın var dostum. Bence online alanlar değil elden alanlar korksun öp den. Elden alımlarda böyle bir hak vermiyor tüketici kanunu. Mutlaka denenip alınması şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavus78 -- 2 Ağustos 2006; 1:29:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

5 dakika önce 940bw siparişim geldi. Netsiparişten almıştım. Korktuğum başıma gelmedi, ölü veyahut bozuk renkli pixel yok.

peki hocam monitöre dvd uydu alıcısı gibi farklı bi cihaz takıp denedinmi ?

• dvdyi geç henüz kendi pcme bile takamadım, laptopun vga outu ile inceleyebildim ancak.

Anakartım garantide şu an. Geri döndüğünde:
    Dvi-analog farkı, ekranın kendi çözünürlüğü dışında çalışma performansı, RTA denen ekranın hızlı görüntü değişimlerine daha iyi tepki vermesini sağlayan teknoloji (oyun ve film performansı) gibi incelemelerimi de yazarım ayrı bi topicte.

Dvd player denemek için scart-digital dönüştürücü lazım heralde de kullanmadığım için bilemeyecem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.