Şimdi Ara

Acer Aspire 5112 WLMI Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam. Acer Aspire 5112 WLMI notebookum var. Ama çok problem yaşıyorum. Çalışırken veya oyun oynarken çok fazla kasıntılar ve takılmalar olmaya başladı. Hatta çoğu zaman mavi ekran çıkıyor. Kamerasında da çoğu zaman problemler yaşıyorum. Ya göstermiyor ya da negatif gibi gösteriyor. XP için son driverlarını araştırdım ama pek bişey bulamadım. Driverları nereden bulabilirim? Çünkü Acer'ın kendi sitesi çok yetersiz bu gibi konularda. Sitenizde Vista için var ama XP için bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Bilgisi:

* AMD Turion 64 x2 Mobile Technology TL50 (1.6 GHz, 512 KB L2 cache)
    * ATI Mobility Radeon X1600
    * 120 GB SATA HDD
    * 1 GB DDR2
    * 802. 11 b/g wireless LAN

• Cevap verebilecek kimse yok mu acaba?
  • arkadaşlar acer 5520 g var ama bluetoth olmadığı için bluetooth usb dongle diye birşey verdiler yüklüyorum bluesoleıl 2.00 diiye bişey çıkıyor ama bazen açmıyor açınca da gönder dediğimde bluetooth işaretini tıklamama rağmen dvd rw e sürücüsünü gösteriyor sorun nedir sizce.yeniyim ben özür dilerim cahilliğim için.yardımlarınıza da teşekkürler
  • acer aspire 5112wlmi için program yükseltmeleri ve xp sürücüleri için aşağıdaki destek sayfası ve ftp adrsinden yararlanabilirsiniz:

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5110.html
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5110/

fakat bu adreslerdeki sürücüler en günceli olmayabiliyor
    ben vista'ya geçtiğim için xp ile ilgili pek ilgilenmiyorum

quote:

Orjinalden alıntı: kenny80

Herkese selam. Acer Aspire 5112 WLMI notebookum var. Ama çok problem yaşıyorum. Çalışırken veya oyun oynarken çok fazla kasıntılar ve takılmalar olmaya başladı. Hatta çoğu zaman mavi ekran çıkıyor. Kamerasında da çoğu zaman problemler yaşıyorum. Ya göstermiyor ya da negatif gibi gösteriyor. XP için son driverlarını araştırdım ama pek bişey bulamadım. Driverları nereden bulabilirim? Çünkü Acer'ın kendi sitesi çok yetersiz bu gibi konularda. Sitenizde Vista için var ama XP için bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Bilgisi:

* 120 GB SATA HDD
    * 1 GB DDR2

• Evet zaten oraya baktım, benimkilerin aynısı ya da daha düşüğü. Uzun zamandır güncellenmemiş gibi duruyor. Başka önerebileceğiniz bir yer var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenny80 -- 27 Mayıs 2008; 22:58:07 >
  • benim verdiğim vista sürücülerinin adreslerine girip xp için olanları bulun

quote:

Evet zaten oraya baktım, benimkilerin aynısı ya da daha düşüğü. Uzun zamandır güncellenmemiş gibi duruyor. Başka önerebileceğiniz bir yer var mı?
  • Arkadaşım ben hiç bir şekilde oyun oynarken 1 sorun yaşamıyorum ısınma dışında ama sorunsuz oynuyorum. Pro Street'de dahi 1 sorun olmadı ki ayarları standartta değil bilgisayarın kaldırabileceği en üst düzeyde. Kamerası Vista'da problemli ama XP'de normal. Belki ayarları bozulmuş olabilir.

Bence temiz bir XP yüklemesi yap ve bu yüklemeyi kendi cd'si ile değil başka bir sade Home Edition SP2 cd'si ile yap ve sürücülerini de siteden indirip kendin kur. İhtiyaç duymadığın Acer uygulamalarını da kurma ki bilgisayarın Ram'i fazla dolmasın. (Örneğin ben sadece Launch Manager'ı kuruyorum.) AMD sitesinde de çift çekirdekli işlemcileri için sürücü bulunmakta 2 adet. Tavsiyem onları da indirip kurman.
    quote:

Herkese selam. Acer Aspire 5112 WLMI notebookum var. Ama çok problem yaşıyorum. Çalışırken veya oyun oynarken çok fazla kasıntılar ve takılmalar olmaya başladı. Hatta çoğu zaman mavi ekran çıkıyor. Kamerasında da çoğu zaman problemler yaşıyorum. Ya göstermiyor ya da negatif gibi gösteriyor. XP için son driverlarını araştırdım ama pek bişey bulamadım. Driverları nereden bulabilirim? Çünkü Acer'ın kendi sitesi çok yetersiz bu gibi konularda. Sitenizde Vista için var ama XP için bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Bilgisi:

* 120 GB SATA HDD
    * 1 GB DDR2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba;
    Ben bilgisayarımın ram'ini yükseltmek istiyorum. 2 gb ddr2 667 alacaktım fakat eve gelip baktığımda ram hızının 533 olduğunu gördüm. Acaba acer aspire 5112WLMi 667 Mhz ddr2 ram'i destekliyor mu?Alsam sorun yaşar mıyım? Şu anda makinemde 2 tane ddr2 512MB 533 MHz var. Yükseltirken performans için tavsiyeniz tek slot 2 gb mı yoksa 2x1Gb mı olur?
    Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba Ayça Durmaz.

5112 WLMi'lerin anakartı 800MHz'e kadar 2GB DDR2 destekliyor. Sizin üzerindeki ramler sanırım orijinal ramleri .

Slota gelince çift kanal olması demek veri iletişim hızının 2 misline çıkması demek oluyor. Aynı ram miktarıyla daha yüksek performans. Dual DDR yani 128bit. Tek kanal ise 64 bit. Yanlışım varsa arkadaşlarım düzeltsin. Zaten benim düşüncem de 2 adet 2GB DDR2 800MHz takmak. Maksimum desteği budur anakartın. İleride daha fazla ram almayı düşünmezseniz 2x1GB tavsiye ederim. Ama yetmeyecekse şimdilik 2GB, ileride de aynısından 1 adet 2GB daha olur ve zaten sistem maksimum ram kapasitesine ulaşmış olur.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: aycadurmaz

Merhaba;
    Ben bilgisayarımın ram'ini yükseltmek istiyorum. 2 gb ddr2 667 alacaktım fakat eve gelip baktığımda ram hızının 533 olduğunu gördüm. Acaba acer aspire 5112WLMi 667 Mhz ddr2 ram'i destekliyor mu?Alsam sorun yaşar mıyım? Şu anda makinemde 2 tane ddr2 512MB 533 MHz var. Yükseltirken performans için tavsiyeniz tek slot 2 gb mı yoksa 2x1Gb mı olur?
    Şimdiden teşekkürler.

• acer aspire 5112, ddr2 800 mhz'ye kadar destek var. ben de şu an 2x1gb 677mhz kullanıyorum. çift kanal desteğinin getireceği performans için 2 tane 1gb ram almanızı tafsiye ederim

xp'de en fazla 2gb kullanılabilir
    bios V3.11'den itibaren 4gb desteği gelmiştir ama bu vista içindir (ama 32bit kullanılırsa en fazla 3,3gb'lık kısmı kullanılabilir, 64bit için bu kıstlama yoktur)

quote:

Orjinalden alıntı: aycadurmaz

Merhaba;
    Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.