Şimdi Ara

Acer Aspire 5733 kapanma sorunu!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir bu sorunu yaşıyorum.Sorunum oyun oynarken tak diye bilgisayarım kapanıyor.Yeniden açmaya başladığım zaman bios başlamıyor,power tuşuna basılı tutup tekrar açacağım zaman açılıyor.Bazen baktığım zaman fazla ısınmıyor.Bazende alev gibi oluyor.Bu sorunu çözmem için ne yapmalıyım.
    Bilgisayarımın özellikleri:
    İşlemci:Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 580 2.67ghz
    RAM:4 GB
    Sistem Türü:32 bit

• Isıları kontrol ettiniz mi nereden baksanız 3 senelik makine fan temizliği yaptırmadıysanız yaptırın işlemci ve ekran kartına da termal macun sürdürün normale döner.
  • Bunun yanı sıra soğutucu alsam nasıl olur? Ve nasıl bir soğutucu almalıyım yardımcı olurmusun ?
  • BRkART B kullanıcısına yanıt
    Bu vereceğin bütçeye bağlı alüminyum olan fan çapı 20cm'den düşük olmayan tek fanlı soğutucular yada çift fanlı soğutucular kullnın.
  • size son bir kez bir şey sormak istiyorum ben bu soğutucu modellerine bakıyorum acaba yanlışmı bakıyorum tavsiyeniz nedir ?

http://www.gold.com.tr/microsonic-cp101-3-fanli-isikli-notebook-sogutucu_u

• hızı 2000rpm ve üzeri 3 fanlı almayı düşünüyorum acaba yanlışmı seçimim ??
  • BRkART B kullanıcısına yanıt
    Bulabilirsen tabiki iyibir seçim olur ama dediğim gibi kaplama olarak alüminyum olmasında yarar var plastik pek yararlı olmayabilir.
  • Bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Tavsiyelerinize uyacağım.Fazla yorduysam kusura bakmayın.
  • Yorulsam yazmam yardımcı olmaya çalışıyorum sadece verdiğim bilgiler eşiğinde kendinize göre bir tane alın.
  • Arkadaslar acer 5738g kullanicisiyim 5 yildir format atmadim ve pil omru 10 dakika. Sogutucu idare ediyor ama fan acmaya ve actirmaya cesaret edemiyorum ve termal macuna 50 tl vericek butcem de yok, satip asus mu alsam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sizin kararınız size satıp asus alın diyemem.Bunu satıp asus alacağım net olacaksınız.Bizde sizden bütçe isteyeceğiz ona göre bir asus önerilir veya o fiyata daha iyi fp ürünü varsa onu öneririz.
  • soğutucu çözüm olmayacaktır.
    biz nasıl dişlerimizi fırçalama gereği duyuyorsak .
    gpu fan kısmınında temizliğe ihtiyacı var
    garanti kapsamında bi cihazınız var ise kasayı sökmenizi önermem
    birebir servis ile görüşüp yerinde temizlik yapılmalı .
    diğer türlü ise teknik destek alınmalı ve titizlikle hava çıkışını saglayan ızgaralar temizleneli ve gpu fanı tozdan arındırılmalı .
    bunun dışında işlemci ve gpu ya termal macun uygulaması ile bi nebze ısınmayı engelleyebilirsiniz.
  • Ruoja kullanıcısına yanıt
    Yukarda bunlara değindik zaten temizlikten sonra soğutucu almak istiyor arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Yukarda bunlara değindik zaten temizlikten sonra soğutucu almak istiyor arkadaş.

sonradan fark ettim kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.