Şimdi Ara

Acer Aspire 5738-643G25

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın bimeks de kampanyası var evde kullanmak için bir laptop arıyorum sizce bu laptop nasıl ? arasıra oyun oynamam lazım yeni çıkan oyunları oynayabilir mi veya t6400 işlemcisi nasıl bir yorum yaparsanız benim hoşuma giden 3 gb DDR3 1066 Mhz olması şimdiden teşekkürler

Marka : Acer
    Fiyatı : 749 $+KDV
    İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duo
    İşlemci Hızı : 2 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı : 800 Mhz
    İşlemci ön belleği : 2 MB
    İşlemci Modeli : T6400
    Bellek Hızı : DDR3 1066 Mhz
    Bellek miktarı : 3 GB
    Ekran boyutu : 15.6 inç
    Ekran Tipi : WXGA
    Ekran çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    Ekran Kartı : Intel GMA 4500MHD (GM45)
    Ekran Kartı Belleği : -
    Ekran Kartı tipi : Tümleşik
    İşletim sistemi : Windows Vista Home Basic
    Hdd Kapasitesi : 250 GB
    Hdd Rpm : 5400 rpm
    Hdd tipi : SATA
    Optik sürücü tipi : DVD Yazıcı (Super Multi)
    Modem : 56 K
    Ethernet : 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ : 802.11 A/B/G/N
    Bluetooth : -
    3G : -
    Diğer Bağlantılar : -
    DVI Çıkışı : -
    Kızılötesi : -
    HDMI Çıkışı : 1
    IEEE 1394 : -
    Kart girişi : 1 x Express Card
    Monitör Çıkışı : 1 x VGA
    Ses Bağlantıları : 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    Tv-Out : -
    USB : 4
    E-SATA : -
    Ses Kartı : Dahili ses kartı
    Hoparlör : Dahili hoparlör
    Touchpad : Var
    Klavye : Türkçe Q Klavye + Nümerik Tuş Takımı
    Kart okuyucu : 5-in-1 card reader
    Kamera : 0.3 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu : -
    Pil : lityum-iyon
    Genişlik : 383 mm
    Derinlik : 250 mm
    Yükseklik : 32 mm
    Ağırlık : 2.800 Kg
    Garanti süresi : 2 Yıl ( 1 yılı uluslararası )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidolu_ksk -- 11 Nisan 2009; 23:13:29 >

• arkadaşlar lütfen bir yorum yapsanız...

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=104078
  • Onboard ekran kartı var popüler oyunkları oynamanız mümkün değil...
  • grafik kartı ozellikleri:

http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9883.0.html

Crysis: 1280x800, low: 4-5 fps -> not playable -oynanamaz
    Call of Duty 4: 800x600, Standard: 5-15 fps -> not playablev-oynanamaz
    Fifa 2008: 800x600, high: 31 fps -> playable -oynanır
    Unreal Tournament 3: 800x600, 3/5 Details: 15-25 fps (with stuttering) -> not playable (perhaps in lowest detail settings)-oynanamaz
    Die Siedler - Aufstieg eines Königreichs: 1024x768: 15-20 fps -> playable-oynanır
    F.E.A.R.: min./min.: 88 fps -> fully playable-oynanır
    Doom 3: low: 17 fps -> not playable-oynanamaz

• quote:

İşletim Sistemi

* Orijinal Windows Vista® Home Premium
    * Orijinal Windows Vista® Home Basic

İşlemci & Yonga Seti

* Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi:
    * Intel® Core™2 Duo işlemci 3 MB'a kadar L2 önbellek, Intel® 64 mimarisini destekler
    * Mobile Intel® GM45 Express Yonga seti
    * Intel® Wireless WiFi Link 5100/5300 (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® ağ bağlantısı, MIMO teknolojisi, Acer SignalUp™ ile Nplify™ kablosuz teknolojisini destekler veya
    * Intel® Wireless WiFi Link 5150/5350 Wi-Fi®/WiMAX™ dual-mode modülü, Acer SignalUp™ ile Nplify™ kablosuz teknolojiyi destekler

Bellek

* Dual-channel DDR3 SDRAM destekler
    * 4 GB'a kadar yükseltilebilir DDR3 1066 MHz bellek,iki adet soDIMM modülleri ile 8 GB'a kadar yükseltilebilir ( 64-bit işletim sistemleri destekler)

HDD

* Bir S-ATA sabit disk sürücü

Depolama

* 4X Blu-ray Disc™/DVD-Super Multi çift katman sürücü
    * 8X DVD-Super Multi çift katman sürücü
    * 5-in-1 kart okuyucu, Secure Digital™ (SD), MultiMediaCard (MMC), Memory Stick® (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD) destekler

Ekran

* 15.6" HD 1366 x 768 piksel çözünürlük, yüksek parlaklık(220-nit), Acer CineCrystal™ TFT LCD, iki lamba, Acer GridVista™ ile aynı anda birden fazla pencere görüntülemeyi destekler
    * 16.7 milyon renk
    * 16:9 en boy oranı
    * 8 ms high-def tepki süresi
    * 60% renk gamı

Grafik

* Mobile Intel® GM45 Express Yonga seti entegre 3D grafik , featuring Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD (Intel® GMA 4500MHD) ile 1759 MB'a kadar Intel® Dynamic Video Memory Teknolojisi 5.0 (64 MB sistem belleği, 1695 MB'kadar paylaşımlı sistem belleği *), Microsoft® DirectX® 10'u destekler
    (* sistem belleğinin boyutuna bağlı olarak)
    * NVIDIA® GeForce® G105M 2303 MB'a kadar TurboCache™ (512 MB paylaşımsız DDR2 VRAM, 1791 MB'a kadar paylaşımlı sistem belleği*),NVIDIA® CUDA™ destekler, PureVideo® HD teknolojisi, OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) teknolojisi, Shader Model 4.0, Microsoft® DirectX® 10
    (* sistem belleğinin boyutuna bağlı olarak)
    * DualView™ desteği
    * MEPG-2/DVD acceleration, decoding
    * WMV9 (VC-1) ve H.264 (AVC) decoding
    * HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) ile HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) desteği
    * Acer Arcade™ Deluxe ; Acer CinemaVision™ ve Acer ClearVision™ teknolojileri

Mültimedya

* Dolby®-optimize surround ses sistemi dahili iki stereo hoparlör.
    * Optimized 3rd Generation Dolby Home Theater® audio enhancement, Dolby® Digital Live, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Headphone, Dolby® Natural Bass, Dolby® Sound Space Expander, Dolby® Inverse Filtering, Dolby® High Frequency Enhancer teknolojileri
    * True5.1-kanal surround ses çıkışı
    * High-definition ses desteği
    * S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) dijital hoparlörler destekler
    * MS-Sound uyumlu
    * Dahili mikrofon

İletişim

* Acer Video Conference , entegre Acer Crystal Eye webcam, gelişmiş Acer PrimaLite™ teknolojisi ile
    (üretim opsiyonu)
    * Opsiyonel Acer Xpress VoIP phone
    * Intel® Wireless WiFi Link 5100/5300 (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® ağ bağlantısı, MIMO teknolojisi, Acer SignalUp™ ile Nplify™ kablosuz teknolojisini destekler, veya
    * Wi-Fi®/WiMAX™: Intel® Wireless WiFi Link 5150/5350 Wi-Fi®/WiMAX™ dual-mode modülü, Acer SignalUp™ ile Nplify™ kablosuz teknolojisini destekler
    * 56K ITU V.92 modem PTT onaylı; Wake-on-Ring uyumlu
    * Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN uyumlu
    * Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)
    (üretim opsiyonu)
    * UMTS/HSPA at 850/1900/2100 MHz ve quad-band GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz), 7.2 Mb/s HSDPA ve 2 Mb/s HSUPA yükseltilebilir , 2100 MHz’da alıcı çeşitleri ve denkleştirici destekler< br> (üretim opsiyonu)

Giriş/Çıkış Arabirimi

* 5-in-1 kart okuyucu (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)
    * 4x USB 2.0 yuvası
    * HDMI™ yuvası HDCP desteği ile
    * 1x Harici Ekran (VGA) çıkışı
    * 1x Kulaklık/Hoparlör/line-out jakı S/PDIF desteği ile
    * 1x Mikrofon girişi
    * Line-in jakı
    * 1x Modem (RJ-11) girişi
    * 1x Ethernet (RJ-45) girişi
    * 1x DC-in jakı, AC adaptör için

Güvenlik

* Acer Bio-Protection parmakizi çözümü, Windows® oturum açma, bilgisaya koruma, Acer FingerLaunch, ProfileLaunch, MusicLaunch, Password Bank, MyLaunch, FingerNav
    (üretim opsiyonu)
    * Kensington Kilit slotu
    * BIOS kullanıcı, süpervizör ve HDD şifreleri

Güç Kaynağı & Batarya

* ACPI 3.0 CPU güç yönetim standartları: Standby ve Hibernation güç tasarruf modlarını destekler
    * 48.8 W (6-cell) Li-ion batarya paketi
    * 3-saate kadar pil ömrü
    * • 2-satte hızlı şarj, sistem kapalıyken
    • 3.5-saatte şarj kullanımda
    * 65 W AC adaptör
    * ENERGY STAR® 5.0

Tuş takımı & Özel kontroller

* 103-/104-/107-tuş tuş takımı ters "T" imleç dizilimi ile, 1.8 mm (minimum) tuş hareketi
    * Multi-gesture touchpad pointing device, supporting:
    • Circular-motion scrolling
    • Pinch-action zoom
    • Page flip
    * Acer Bio-Protection parmak izi okuyucu, Acer FingerNav 4-yönlü kontrol fonksiyonu
    (üretim opsiyonu)
    * 11 fonksiyon tuşu, dört imleç tuşu, iki Windows® tuşu, yakın kontrol tuşları, bağımsız standart nümerik ped, uluslararası dil desteği
    * Acer PowerSmart tuşu
    * Kolay erişim tuşları: Acer Backup, WLAN, 3G*, ses açma/kapatma, touchpad lock
    (* üretim opsiyonu)
    * Medya tuşları (klavye üzerinde): play/pause, stop, previous, next
    * Volume metrer (açma/kapatma)

Ağırlık & Boyut

* 383 (W) x 250 (D) x 26/37 (H) mm (15.1 x 9.9 x 1.03/1.5 inç)
    * 2.8 kg (6.16 lbs.) 6-cell batarya paketi ile

Kalite & Dayanıklılık Testleri

* Isı & Nem testi
    * Düşme testi
    * Akustik testi
    * Ağırlık ve Basınç testi
    * Sıvı testi
    * Şok ve Titreşim testi
    * Elektrostatik deşarj testi
    * MTBF, Hatalar arası ortalama süre testi
    * Menteşe ömrü testi
    * Tuştakımı ve sviç ömrü testi

Yazılım

* Acer Arcade™ Deluxe; Cinema, Album, Music, Acer HomeMedia, Online Media özelliği ile
    * Acer Backup Manager
    * Acer eRecovery Manager
    * Acer PowerSmart Manager
    * Acer Bio-Protection
    (only on models with finger printer)
    * Acer Crystal Eye
    (parmak izi okuyucu olan modellerde)
    * Acer GridVista™
    * Acer Game Console
    * Acer GameZone
    * Acer 3G Connection Manager
    (3G olan modellerde)
    * Adobe Flash® Player
    * McAfee Internet Security Suite 60-gün deneme sürümü
    * Google Toolbar™
    * Google Desktop™
    * Adobe® Reader®
    * NTI Media Maker™
    * Microsoft® Works ; Office Home and Student 2007 deneme sürümü (Service Pack 1)

Opsiyonlar

* Acer Xpress VoIP telefon ve Acer Video Conference Manager paketi
    * Bellek genişletme modülleri
    * Ek batarya
    * Ek AC adaptör
    * Harici USB floppy disket sürücü

Garanti

* 2 yıl standart garanti, 1. yılı uluslararası dolaşım garantili

Ben aldım kullanıyorum çokda memnunum özellikle ddr3 3gb ram olması bluray okuyabilmesi HD desteklemesi ve Ses çıktısıyla süper bir ürün tek eksigi dizayn olarak ışıklandırma fazla olmus ve bluetooth yok cihazda

• hayırlı olsun arkadaşım nereden aldınız ve kaç liraya aldınız,sizin aldığınızın ekran kartı Graphics Media Accelerator 4500MHD mi bu bilgisayarların bir kaç modeli varmış herhalde hepsiburada komda birkaç çeşidi var.birde nvidia g105m ekran kartından bahsediliyor acaba sonradan takılma ihtimalimi var ,ısınması nasıldır.teşekkürler.
  • Bimeksden 1.300 TL ye aldım

ekran kartı intel 4500MHD pek araştırma yapmadım o konuda ama onboard değilse değiştirilme imkanı olabilir sanırım
    Isınma problemi hiç yaşamadım 5 gün oldu alalı sürekli kullanmaktayım deneyler yapiyorum üstünde kullandıgım diger notebook lar arasında öne geçti :)

Görüşlerimi Soracak olursan

Ses ve Görüntü kalitesi mükemmel 16:9 desteğine HD desteğide katılınca süper oluyor filmleri artık Acer-5738de izliyorum :) Ekranda kararma veya parlama yapmıyor ufakdan açı değiştirdigin zaman.Nümerik de oldukça kullanışlı klavye dizaynda ufalma yok 16:9 oldugu için genişletilmiş biraz o yüzden klavyesi de rahat.

Eksikler

Bluetooth ekliyebilirlerdi ufak bi ayrıntı ama eklememişler.
    Işıklandırma fazla olmuş şarjda kullanırkende fiş ile kullanırkende nb kapalı ikende power ışığı daima yaniyor ve yanındaki çubuk ışıgıda yaniyor çubuk ışık sadece bataryayla çalışırken sönüyor fişi çıkartınca ve nb kapanınca hepsi sönüyor tabii ama fişte bırakıyorum ben genelde artık fişten çıkartır oldum nb leri :)
    Klavye dizayn bakımından güzel ve kullanışlı fakat biraz açılması gerekiyor sanırım kullandıkça algısı düşük biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micuvan -- 15 Nisan 2009; 3:04:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Aspire 5633 "Yardim"
    17 yıl önce açıldı
    Acer emachines E725
    12 yıl önce açıldı
    ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya arkadaşlar bende aldım bundan ama ses çıkmıyo hiç, zor duyuyorum filmleri falan kendi hoparlöründen, bundan önceki toshiba a200 dü canavar gibi sesi vardı onun, bilgisayara yaklaşıyorum sesi duyabilmek için, ayrıca sağ taraftan cızırtı geliyo sanki patlak gibi sizdede varmı bu?
  • g105m ekran kartlı modeli var bende de yalnız fanı devamlı çalışıyor bazen hızlı bazen yavaş. Bu arada kullandığım yer çok sessiz onu da belirteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |RS| -- 28 Temmuz 2009; 11:19:08 >
  • evet dostlar sanki ses az cikiyor, ve bass eksik biraz ses cikartirken öyle degil mi, bende mi hata var dersiniz ama bi kac kiside de ayni yakinmalara sahit oldum siz ne dusunuyosunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.