Şimdi Ara

Acer Aspire 5920 Derneği (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.905
Cevap
33
Favori
899.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monster alacakken sadece görünüşü tüm önyargılarıma karşın beni bütün başlığı okumaya ve araştırmaya itti ve gördüm ki alınası bir laptop

Alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun, test sunacak olanlara 3 önerim var

- Boştaki ve yük altındaki birimlerin sıcaklık değerleri (cinebench ile yük bindirmenizi öneririm ücretsizdir )
    - Cpu-Z programındaki bilgilerin ekran görüntüleri
    - Oyun testi olarak, sistem açı Spiderman 3, Oblivion, Test Drive Unlimited, F.E.A.R ve Medieval II Total War oyunlarını kullanmanız yeterli olacaktır bence

bunlar sayesinde daha verimli bilgi alabiliriz, en kısa zamanda bu değerleride görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler.

Birde bir sorum olacak, acaba 3 anten takılabildiğine göre biz bunu taktırabilirmiyiz? Benim için alan genişliği önem taşıyorda, şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Force -- 13 Temmuz 2007; 4:43:47 >

• merhaba arkadaşlar.

işte Aspire 5920G nin 3d mark sonuçları:

Benchmarkvergleich 3DMark

Benchmarkvergleich PCMark

3D Mark01
    20137 Punkte

3D Mark03
    8448 Punkte

3D Mark05
    5111 Punkte

3D Mark06
    3174 Punkte

3DMark06 SM2.0 Score: 1279 Punkte

HDR/SM3.0 Score: 1151 Punkte

CPU Score: 1706 Punkte

Doom 3
    Low: 107.1 fps
    Medium: 103.8 fps
    High: 98.3 fps
    Ultra: 67.8 fps

F.E.A.R.

CPU min / GPU min - Im Schnitt: 299 fps
    CPU med / GPU med - Im Schnitt: 29 fps
    CPU max / GPU max - Im Schnitt: 24 fps

Acer Aspire 5920 Derneği

Acer Aspire 5920 Derneği

subwooferın resmidir
     Acer Aspire 5920 Derneği

Türkiye'deki 5920 den farkı 200 gb hd si olması.
    not: bu bilgiler notebookchcek.com dan alıntıdır. ve bu site 5920'a 90/100 puan vermiştir.

• Şu 3dmark testini bir de siz bizzat kendiniz yapsanız..
    Bu puanlar çok farklılık gösteriyot.Kimisi 6800 puan diyor kimisi 5100 puan.
    En sağlam yol sizin bu testi bizzat yapmanız..
  • selam arkadaşlar...
    uzun zamandıır bir dizüstü almayı düşünüyordum ama modeline karar veremiyordum..
    acer santarosalar çıkınca kararımı verdim..
    ama ne yazık ki çok para veremeyeceğim için 5920 modelinden alamayacağım.

ama anlamadığım 5720 modeli santa rosa değil mi?
    5720 modelinden alsam ihtiyaçlarımı karşılar mı(office uygulamalrı, biraz oyun, biraz da multimedya gibi)
    hepsi burada.com da 1,66 ghz işlemcili var, vatan da 1,5 ghz işlemcili var ve de bu iki alet arasında çok fazla performans farkı var mıdır?

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71265

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28689

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi student_34 -- 13 Temmuz 2007; 11:50:38 >

• Ofis ve multimedya uygulamalarını karşılar..
    Ama oyun ihtiyacına cevap veremez..Üstünde onboard ekran kartı var.Oyunlar için çok yetersiz..
    Çoğu oyunu açamaz bile..
  • CPU-Z 'den aldığım ekran görüntüleri aşağıda. Yakında 3D Mark sonucunu da paylaşacağım.

CPU:http://img514.imageshack.us/my.php?image=cpulb7.jpg

ANAKART:http://img514.imageshack.us/my.php?image=mainboardof1.jpg

BELLEK:http://img520.imageshack.us/my.php?image=memorynw3.jpg

• quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

Ofis ve multimedya uygulamalarını karşılar..
    Ama oyun ihtiyacına cevap veremez..Üstünde onboard ekran kartı var.Oyunlar için çok yetersiz..
    Çoğu oyunu açamaz bile..

çok fazla oyun oynamıycam zaten, benim için önemli olan bi kaç oyun var:
    NFS Carbon
    Wining Elevan

gibi oyunlarda sorun yaşar mıyım?
  • 3D Mark puanları

3D Mark06: 3180

SM2.0 Score: 1282

HDR/SM3.0 Score: 1153

CPU Score: 1702

Yalnız bildiğim kadarıyla 3D Mark'ın DirectX 10 destekli bir sürümü mevcut değil. Bu testleri DirectX 10 destekli bir sürümle de yapmak gerekiyor diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: student_34

quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

Ofis ve multimedya uygulamalarını karşılar..
    Çoğu oyunu açamaz bile..

çok fazla oyun oynamıycam zaten, benim için önemli olan bi kaç oyun var:
    NFS Carbon
    Wining Elevan

gibi oyunlarda sorun yaşar mıyım?

Kesinlikle yaşarsın..O dediğin oyunları bırak düşük ayarlarda yavaş çalıştırmayı, oynayamazsın bile..
    Az biraz oyun oynamak istiyorsanız laptopta ekran kartı minimum 7400 olmalı..
    Daha sonra X1600,7600go,X1700,8600M GT diye ekran kartı sıralaması gider..

• bence abartıyorsunuz sonuçta 1 gb ram var, ayrıca 224 mb'a kadar paylaşımlı ekran kartı, dahası core 2 duo var bahsettiğim oyunlar bu teknoloji çıkmadan 1 sene önce çıkmıştı, sizinki karalama kampanyası gibi
  • arkadaşlar çok sağolun.bende toshibanın santarosa modellerini beklemekten bıktım.bunu alacağım büyük ihtimalle.
    yalnız ısınma konusu önemli.cinebench programlarıyla sistemin kararlılık durumunu ulaştığı en yüksek sıcaklığı vs. yazarsanız çok iyi olur.cpu-z de core speed e 1600 demiş o neden?
    bide alet normal 15,4 lere oranla büyükmüş.ve kalınmış.çok fazla dikkat çekiyormu?
    klavyesi çabuk kirleniyormu?
    touckpadi nasıl,kullanışlımı?
    kullanılan malzemenin kalitesi nasıl?kolay çizilirmi?renginde solma vs olabilirmi?insana bir toshiba ya dokunuyormuş gibi yani taşa dokunur gibi sağlam geliyormu?
    oyunlarda vs. çok ısınıp kapandığı yada herhangi bir sebepten mavi ekran verdiği oldumu?
    bunlar çok önemli.daha önce toshiba sony kullanmış arkadaşlar bu aleti elerine ilk aldıklarında ne hissettiler?
  • şu laptop'ı yeni oyunlarda deneseniz bi, mesela lost planet directx 10 destekleyen bir oyun onu deneyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarikaltuncu

cpu-z de core speed e 1600 demiş o neden?

Bildiğim kadarıyla Centrino işlemci yoğunluğuna göre core speed'i azaltıyor ya da artırıyor.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle Tarık arkadaşımızın sorularını yanıtlayayım;

Isınıyor kardeşim, Dirt oynarken bir farkettim ki sol üst köşeye el değmiyor Ama klimayı açıp ortamın sıcaklığını 22-23 falan yaptığımda sıcaklık normale indi, ölçmedim ama çok merak ediyorsanız programı indirip ölçebilirim de.
    Daha önce bazı arkadaşların da söylediği gibi normalden biraz büyükçe, genişlik olarak 2 cm, derinlik olarak 3 cm, kalınlık olarak da 1-2 cm düşün. 200-250 gram da daha ağır. Ama ağırlığını saymazsak boyutları hiç göze batmıyor. Hatta çok güzel görünüyor ve dikkat çekiyor.
    İç kısım açık renk, ama beyaz değil, hatta krem rengi diyebiliriz, o nedenle kiri ve tozu çok belli etmiyor. Hatta bana sorarsan siyahtan daha kullanışlı, o toz taneleri ve kir siyah üzerinde iğrenç görünüyor. Yalnız üzerine saç teli, hayvan tüyü falan düşerse direk dikkat çekiyor.
    Tuşlar çok hafiften pürüzlü gibi, nasıl desem, parmaklarınızla cama dokunuyormuşsunuz hissi almıyorsunuz, parmaklar kaymıyor, yazımı çok rahat. (Ben normalde laptopta yazmayı sevmem, harici klavye kullanırım ama bu klavye ile yazmaktan sıkılmıyorum)
    Tuşlara basınca tuşlar biraz aşağı doğru esniyor, ama çok sessiz oldukları ve yazma konforu iyi olduğu için bunu göz ardı ediyorsunuz.
    Malzeme kalitesi hiç fena değil, özellikle menteşelerden yana korkunuz olmasın, adamlar en az 2,5 mm kalınlığında kaliteli plastikten yapmışlar o menteşeleri, ve anlaşıldığı kadarıyla az bir esneme da payı olan bir plastik malzeme kullanmışlar, öyle çat diye çatlaması mümkün görünmüyor. Bir de menteşeler diğerlerinden farklı olarak panelde, o nedenle açma-kapama sırasında yükten daha az etkileniyor.
    Touchpad genel olarak güzel, oldukça hassas, kaliteli. Ama biraz az kaygan, yani tuşlar gibi parmağı tutuyor biraz, ben bunu pek sevmedim. Ama touchpad'i Fn+F7 ile kapatabiliyorsunuz ki bu çok iyi.
    Renkte solma falan olacağını sanmam, malzeme kalitesi gerçekten fena değil.
    Toshiba veya Sony ile kıyaslamak zor, onların vizyonlarıyla bu cihazın vizyonu farklı biraz. Yani bir kere bu cihaz biraz büyük, kalın ve ağır, iç kısmının rengi de bir sony veya toshiba gibi karizmatik değil bence. Ama zaten bu cihazın kendi karakteri var, kullanırken başka laptoplarla kıyaslamak aklınıza gelmiyor, beğeniyorsunuz o kadar.

Dirt ve Lost Planet DX10 sonuçları;

Dirt :
    Tüm ayarlar full : <2 fps. (Birkaç yüz metrede 3-5 ekran gösterip kilitleniyor, ama görüntüler mükemmel!!!
    Ayarların çoğu düşük, No AA ve AF 25-30 fps,

Lost Planet DX10 : Çözünürlüğü 800x600 yapıp tüm ayarları kapatarak 20-21 fps. 1280x800 de tüm ayarlar kapalıyken 14-15 fps. Oyunda bir de performans testi menüsü var, orada kendisi birkaç ortamda geçen bir demo çalıştırıyor, hesapladığı fps aslında oynarken görebildiğiniz fps'den 2-3 fps daha fazla. Bir de oyun ortalama 15 fps ve altını görürse sisteminiz dandik, ayarları değiştirin diyor. Ama zaten tüm ayarlarınız dipte olduğu için hadi oradan diyorsunuz. Kısaca bu oyunu oynayamayacağız muhtemelen. (Zaten çok da güzel değildi) Ama Crysis için endişelenmeye şimdiden başlayabiliriz arkadaşlar...

Ben de gittim NFS carbon, Doom 3 ve Sin - Episodes Emergency aldım. Tüm ayarları fulleyip 2x aa'da 3-5 saat doom oynadım. Tavsiye ederim.

Bir de birşeyi belirtmekte fayda var ki Vista gerçekten çok dandik bir işletim sistemi. Özellikle DX9 oyunları için daha da berbat... D: diskini de ikiye bölüp birine XP kuracağım, DX9 oyunlarını XP'de oynayacağım, yapınca Vista-XP benchmark farklarını yazarım.

quote:

Orjinalden alıntı: tarikaltuncu

arkadaşlar çok sağolun.bende toshibanın santarosa modellerini beklemekten bıktım.bunu alacağım büyük ihtimalle.
    yalnız ısınma konusu önemli.cinebench programlarıyla sistemin kararlılık durumunu ulaştığı en yüksek sıcaklığı vs. yazarsanız çok iyi olur.cpu-z de core speed e 1600 demiş o neden?
    bide alet normal 15,4 lere oranla büyükmüş.ve kalınmış.çok fazla dikkat çekiyormu?
    klavyesi çabuk kirleniyormu?
    touckpadi nasıl,kullanışlımı?
    kullanılan malzemenin kalitesi nasıl?kolay çizilirmi?renginde solma vs olabilirmi?insana bir toshiba ya dokunuyormuş gibi yani taşa dokunur gibi sağlam geliyormu?
    oyunlarda vs. çok ısınıp kapandığı yada herhangi bir sebepten mavi ekran verdiği oldumu?
    bunlar çok önemli.daha önce toshiba sony kullanmış arkadaşlar bu aleti elerine ilk aldıklarında ne hissettiler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 14 Temmuz 2007; 1:25:20 >

• yukarıda hburkut nickli arkadaş asusun modeliyle acerın modelini karşılaştırmış veri yolu 800mhz olan işlemciyle veri yolu 667mhz olan bir işlemcinin nasıl punaları aynı oluyo acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: student_34

bence abartıyorsunuz sonuçta 1 gb ram var, ayrıca 224 mb'a kadar paylaşımlı ekran kartı, dahası core 2 duo var bahsettiğim oyunlar bu teknoloji çıkmadan 1 sene önce çıkmıştı, sizinki karalama kampanyası gibi

HAy allamm.. Neyi ne diye karalayayım ben??
    Al,dene gör o zaman..Çok da umurumda..Töbe töbe..
  • arkadaşlar şu anda amerikadayım ve internete girme şansım pek olmuyor aslında laptopım olsa girerim de imkanım yok işte..o yüzden pek takip edemiyorum bu aralar..
    bu modelin bestbuy da daha farklı konfigürasyonlusu var ama bana biraz pahalı geldi..ve işlemcisi de santa rosa ancak 1.5 ghz yazıyor..normal c2d ile hangisiyle kafa kafaya gelir bu 1.5 ghz santa rosa işlemci?
    http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8391901&st=5920&type=product&id=1179876462320

bu linkteki bilgisayar iyi birşey mi biraz bilgi verebilir misiniz?dediğim gibi pek nete giremiyorum o yüzden bütün topiği okumadım affınıza sığnıyorum inceleyip cevaplarsanız sevinirim :)

• sertacarslan arkadaşım gerçekten çok teşekkür ederim.yalnız;
    *core temp-everest gibi programlarla uzun süre yüksek ayarlarda oyun oynadıktan sonra ve normal oda sıcaklığında (klima vs olmadan) aletin ulaştığı en yüksek sıcaklığı ölçebilirsen sevinirim.sistemin kararlılığı çok önemli.

*1280-800 çözünürlükte 3d mark 05 testi yaparsan üstüne yağ bal olur.ama 3d markta sistemi boş bırak.winamp vs. açık olmasın.

*cpu-z deki 1600 kafamı karıştırdı.bir arkadaş işlemcinin kendini otomatik ayarladığını yazmış bu doğru ama cpu-z nin doğru sonucu(2000)vermesi gerekiyor.

everest-3d mark05-cpuz programlarının screen lerini buraya eklersen ve dernek kurucusuda bunları girişe eklerse bir çok arkadaş için yararlı olacağı kanısındayım.
    yardımlarınız için çok teşekkürler.

artık bir laptop almak istiyorum.45 gün önce duyurulan santa rosa daha ancak ülkemize geliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: online_629

yukarıda hburkut nickli arkadaş asusun modeliyle acerın modelini karşılaştırmış veri yolu 800mhz olan işlemciyle veri yolu 667mhz olan bir işlemcinin nasıl punaları aynı oluyo acaba?

arkadaşım işlemci veri yolları farklı ancak ramlar 667 olunca otomatik olarak işlemcide 667 de çalışıyor.ayrıca zaten vistanın puanlaması sağlıklı değil.1gb ramle 2 gb rame aynı puanı veriyor.
  • arkadaşlar bişi söliyim canavarı dün aldım yani bu tür tereddütlere falan kapılmayı bırakın abi mükemmele yakın yani nesini düşünyorsunus karisma , kullanım rahatlığı, performans, fiyat, hiç düşünme paran varsa al çok mutlu olacaksın
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.