Şimdi Ara

Acer Aspire 5920 Derneği (740. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.905
Cevap
33
Favori
899.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakmen274

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

Acer 5920 laptoplarda ddr3 ekran kartı kullanıyor mu?Kimisi kullanılır ,kimisi tırnakffarkı olduğunu ssöylemiş. Acilen cvplarsaniz sevinirim.Ekran kartı bakıyorum

Ben 5920g cihazımda hd4650 ddr2 ekran kartı kullanıyorum. Son demine kadar overclock edilmiş, 3Dmark puanım 6000-7000 arası idi hatırlamıyorum tüm ss leri silmişim

Ben ddr3 kullana raslamadım. Denemedim ama aradaki tek farkın ekran kartı üzerindeki ramlar olduğunu söylüyorlar. Hatta birisi ddr2 ekran kartı üzerindeki ram leri söküp ddr3 ramleri lehimlemiş ve çalıştırmıştı makinayı

Bu bilgisayarlar artık bitmiş. Ucuz yollu çalışacak şeklinde yaptırın yada parça parça satıp yenisini alın. Masrafa değmez.

Cevabınız için teşekkürler. Şimdi bu cihaz için ddr3 bakmalıyız miyim hala karar veremedim.Sanırım ddr2 alıp riske girmeyecegim

Aceleniz yoksa ebay den alabilir siniz. İnternetten araştırın isterseniz yabancı forumlarda vardır ddr3 destekleyip desteklemediği. Ama %90 sorunsuz çalışır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Acer 5920 laptoplarda ddr3 ekran kartı kullanıyor mu?Kimisi kullanılır ,kimisi tırnakffarkı olduğunu ssöylemiş. Acilen cvplarsaniz sevinirim.Ekran kartı bakıyorum

Ben 5920g cihazımda hd4650 ddr2 ekran kartı kullanıyorum. Son demine kadar overclock edilmiş, 3Dmark puanım 6000-7000 arası idi hatırlamıyorum tüm ss leri silmişim

Ben ddr3 kullana raslamadım. Denemedim ama aradaki tek farkın ekran kartı üzerindeki ramlar olduğunu söylüyorlar. Hatta birisi ddr2 ekran kartı üzerindeki ram leri söküp ddr3 ramleri lehimlemiş ve çalıştırmıştı makinayı

Bu bilgisayarlar artık bitmiş. Ucuz yollu çalışacak şeklinde yaptırın yada parça parça satıp yenisini alın. Masrafa değmez.

Cevabınız için teşekkürler. Şimdi bu cihaz için ddr3 bakmalıyız miyim hala karar veremedim.Sanırım ddr2 alıp riske girmeyecegim

Aceleniz yoksa ebay den alabilir siniz. İnternetten araştırın isterseniz yabancı forumlarda vardır ddr3 destekleyip desteklemediği. Ama %90 sorunsuz çalışır.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acer aspire 5920g t7500 işlemcili laptop, harddiskten geldiğini tahmin ettiğim garip tiz bir sesle donuyor. Uzun süre işlem yapmadan masaüstünde beklerken ses gelip donuyor resetlemek zorunda kalıyorum. Sorun harddiskte mi, anakartta filan mı. Yoksa yazılımsal mı? Yeniden windows kursam düzelir mi ki

• bexter B kullanıcısına yanıt
    Artık bu bilgisayarlar çok eskidi ve bu sorunların birçok sebebi olabilir. Aniden donmalar bende de oluyordu.
    Ama uzun süre işlem yapmadığımda değil aktif olarak çalışırken de bazen aynı tiz sesi çıkararak bazen de sessizce
    donup kalıyordu. Bozulan şarj aletini yenileyince düzeldi. Yine arada donmalar oluyor ama eskisine göre bariz şekilde %90 azaldı.
    Siz de farklı bir şarj aleti ile deneyebirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legor -- 7 Ocak 2016; 10:06:04 >
  • Selamlar, 9 yıldır xp ile kullandığım cihazı sonunda Windows 7'ye yükselttim :D

4 gb ram ile harika çalışıyor. Pil ömrüm de 20 dakika falan :)

Windows 7 64 için Acer empowering technology sürücülerini bulamıyorum, elinde olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: homeros8

Selamlar, 9 yıldır xp ile kullandığım cihazı sonunda Windows 7'ye yükselttim :D

4 gb ram ile harika çalışıyor. Pil ömrüm de 20 dakika falan :)

Windows 7 64 için Acer empowering technology sürücülerini bulamıyorum, elinde olan var mı acaba?

Yanlış yapmışsınız. Windows 8 daha performanslı ve hızlı çalışıyor. Ama windows 8.1 değil, windows 8.
  • 9 yıl sonra da W8 yaparız nasipse :)

• Selamlar,

Arkadaşlar 5920G olan modelin üstünde bilindiği üzere 8600m gs ekran kartı modeli var şuan kart arıza göstermeye başladı yakın zaman da iyice gidecek bunun için önceden tedbir amaçlı asus marka laptop üzerinden ati radeon hd4650 olan ekran kartını aldım ve acer laptop'a taktığım da görüntü alamiyorum laptop açılıyor fakat görüntü gelmiyor sizce izlemem gereken yol hangisidir yardım edebilecek varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Str0m

Selamlar,

Arkadaşlar 5920G olan modelin üstünde bilindiği üzere 8600m gs ekran kartı modeli var şuan kart arıza göstermeye başladı yakın zaman da iyice gidecek bunun için önceden tedbir amaçlı asus marka laptop üzerinden ati radeon hd4650 olan ekran kartını aldım ve acer laptop'a taktığım da görüntü alamiyorum laptop açılıyor fakat görüntü gelmiyor sizce izlemem gereken yol hangisidir yardım edebilecek varmı ?

Ekran kartı arızalı değilse 5920g de hd4650 yi kullanabilmeniz lazım. Benim cihazımda hemen hemen 6 yıldır hd4650 takılı. Kullanıyorum. Özel olarak yapılması gereken bişey yok.
  • Bios bu sorunu yaratabiliyor bilgisi çok duydum fakat ne derece doğrumudur bilemeyeceğim fakat kartı aldığım laptop gayet stabil çalışan ekran kartı idi
  • Bıos güncellemesi yapayım dedim. Acerin kendi sitesindekini windows ortamında yükledim. İlk açılışta normal açıldı. Ama daha sonra yeniden başlattığımda boot ekranı (ilk ekran) geçiyor, siyah olarak 3-5 saniye kalıp restart atıyor.

Diğer tüm eski versiyonları dos ortamında tekrar tekrar yükledim fakat durum hep aynı.

Başına gelen, yardımcı olacak birisi var mı?
  • Arkadaslar kullanmadiginiz sarj aleti var midir?

• harunresitz kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyor dan slink marka uygun voltajı adaptör alabilirsiniz. 2 yılda garantilidir. Ben aldım kullanıyorum epeydir.

• ozelturk kullanıcısına yanıt
    BENDE VAR SATILIK İSTERSEN VEREBİLİRİM
  • BEYLER BU MODELİN YEDEK PARÇALARI HEMEN HEMEN HEPSİ ELİMDE MEVCUT İSTEYEN ARKADAŞLARA SATABİLİRİM BİLGİNİZ OLSUN
  • win 10 yükleyen varmı

• Arkadaslar benim cihazım sorunsuz çalışıyorda Windows 10 1. yıl güncellemesinden sonra 3/4 restarttan sonra wireless donanım çakışması oluyor sanırım wireless'ı başlatamıyor wireless güncel x64 bit driverı aradım ama sanırım ben bulamadım bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
    sistem özelliklerini bildiğinizi biliyorum ama tekrar yazayım;

Name: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
    Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_4222&SUBSYS_10018086&REV_02\4&25D3C8F0&0&00E3
    Driver: C:\Windows\system32\DRIVERS\netwlv64.sys, 13.03.0000.0137 (English), 7/16/2016 14:41:50, 7530496 bytes

------------------
    System Information
    ------------------
    Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release.160715-1616)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: Acer, inc.
    System Model: Aspire 5920G
    BIOS: ZD1 v1.3813 3H11
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7500 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
    Memory: 2048MB RAM
    Available OS Memory: 2046MB RAM
    Page File: 1035MB used, 2162MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 12
    -------------------
    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: NVIDIA GeForce 8600M GS
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce 8600M GS
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Type: Full Device
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0425&SUBSYS_01211025&REV_A1
    Device Status: 0180200A [DN_DRIVER_LOADED|DN_STARTED|DN_DISABLEABLE|DN_NT_ENUMERATOR|DN_NT_DRIVER]
    Device Problem Code: No Problem
    Driver Problem Code: Unknown
    Display Memory: 1518 MB
    Dedicated Memory: 495 MB
    Shared Memory: 1023 MB
    Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)

• Selamlar Arkadaşlar,

ATI HD 3470 kart sizde ACER 5920g ile uyumlu mudur? Bu satıcı arkadaş uyumlu demiş ama emin olamadım. Araştırmalar genelde 3650 veya 4650 de yoğunlaştı ancak onlarda nerdeyse iki katı pahalı bu karttan.

Firiklerinizi paylaşırsanız sevirinim.

Teşekkürer

http://www.ebay.com/itm/VG-82M06-001-ATI-HD3470-HD3470-VGA-Card-216-0707009-256MB-For-Aspire-4920G-5920G-/191606069190?hash=item2c9c9c97c6:g:Q1IAAOSwHoFXqOhK

• becidea B kullanıcısına yanıt
    %100 Emin olmamakla beraber uyumlu diye biliyorum. Performans olarak daha alt bi model.

• quote:

%100 Emin olmamakla beraber uyumlu diye biliyorum. Performans olarak daha alt bi model.

Çok da oyun meraklısı değilim ancak fiyat olarak diğerlerinin yarısı kadar. O yüzden alabilirim.
    Selamlar Arkadaşlar,

ATI HD 3470 kart sizde ACER 5920g ile uyumlu mudur? Bu satıcı arkadaş uyumlu demiş ama emin olamadım. Araştırmalar genelde 3650 veya 4650 de yoğunlaştı ancak onlarda nerdeyse iki katı pahalı bu karttan.

Firiklerinizi paylaşırsanız sevirinim.

Teşekkürer

http://www.ebay.com/itm/VG-82M06-001-ATI-HD3470-HD3470-VGA-Card-216-0707009-256MB-For-Aspire-4920G-5920G-/191606069190?hash=item2c9c9c97c6:g:Q1IAAOSwHoFXqOhK

• 
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.