teşekkürler hocam çok sık olmuyor bende.Yakın zamanda windows 10 kurucam . şöyle bir 5 sene daha gitse çok iyi olacak.Zaten sık kullanmıyorum.Bu arada bende ssd var 4 yıl önce almıştım. |
ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ (661. sayfa)
-
-
Hocam yazınızı okudum elinize emeğinize sağlık bende gözüm gibi bakıyorum hala cihazıma ekran kartını ATI 4650 ile değiştirdim windows 8.1 kurdum sorunsuz çalışıyor ancak windows 7 64 bit kurduğumda pc bir süre sonra kendini kapatıyor hiçbir tepki vermiyor ekrana ışık tuttuğumda arkadaki masaüstü gözüküyor sorunun ledler yada invertör olduğunu düşünmüyorum çünkü windows 8de sorun yok birde çözüm bulamadığım bir diğer sorun SUBWOOFER sorunu her yerden ayarlar açık ancak soobwoferdan ses alamıyorum yanı TUBA dediğim öğeden bas alamıyorum ürünün sağlam olduğuna eminim sürücü yani yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu sorunun çözümünü biliyor musunuz ? birçok foruma baktım bu sorunu yaşayan birçok kişi var ancak çözüm göremedim.. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
-
Hocam peki sorun sizce neden kaynaklı ? Bide bu soobwofer olayı sizde de mevcut mu ?
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun, ekran da görüntü varsa panele ışık sağlayan bir devre var o bozulmuştur o ayrıca değişebiliyor (ismini hatırlayamadım) benimde başıma gelmişti önceleri ışık yanıp sönmeye başlamıştı sonra komple gitti. İkincisi ise ben genelde realtek in sitesinden indiriyorum realtek HD audio diye aratınca bulabilirsiniz. Bir deneyin isterseniz. Yazıya zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim estağfurullah bu sorun ismini unuttuğunuz İnvertör kaynaklı olabilir mi ? Elimde 1 adet yedek mevcut ses kısmıyla ilgili 5+1 kontrollerini yaptığınız yerde Tuba(Subwoofer) kısmından ses alıyor musunuz ? Eğer alıyorsanız driver sürümünü buradan yazma şansınız var mı güncel olarak hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ?
Şimdiden teşekkür ederim 🖐️
Güncel olarak Windows 10 kullanıyorum son guncellemelerine kadar da yaptım. Evet invertordu büyük ihtimalle. Şuan bilgisayar yanımda değil ses kartı arayüzüne bakayım yazarım. Yazmazsam hatırlatın teşekkürler.
inverterı kaçtan satarsınız?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim İnvertör şuan için satılık değil cihazı inceleyip hatayı bulduğum anda invertör değilse sorunu satarım ama şuan için düşünmüyorum :(
-
evet driver kaynaklıydı hocam.isterseniz uzaktan yardımcı olabilirim.
-
Hocam hangi sorun için yazdınız bu cevabı :) Şuan iş yerinde ofisteyim pc evde akşam olmadı haberleşiriz.
-
subwoofer hocam .bende test ettim güzel birkaç driver var.
haberleşiriz hocam.
-
Akşam size yazacağım hocam Ekran kararması sorunu sizde hala devam ediyor mu ? O sorunun ana kaynağı sizce nedir
-
bazen yapıyor ama dediğim gibi ayda 10 kere ancak açıyorum laptopu.koca gün işte bıkıyorum zaten bilgisayara.
windows 7 kaynaklı sanıyorum.Temiz windows 10 a geçiş yaptığım zaman emin olurum ancak.Bu hafta atarım format kısmetse.
-
Benim bilgisayar pandemi öncesi de öyleydi ama son bir yıldır sadece uyurken kapıyorum onun dışında sürekli açık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam müsait misiniz şu driver işini çözelim diyecektim
Arkdaşlar Pc'nin ekranı aniden kararması ve kilitlemesi sizce neden kaynaklı olabilir kapatmadan kastım tüm tuş ışıkları çalışıyor fan çalışıyor Ekran karanlık arka plan telefon flashı ile bakıldığında donmuş şekilde görünüyor.Pcyi yeniden başlatmadan hiçbir şekilde kendine gelmiyor.İnvertör olduğunu düşünmüyorum öyle olsa net görüntü almam diye tahmin ediyorum + olarak ekran karardığında arka planda çalan müzik vb birşey varsa kesiliyor. pc'yi Teste sokan program kurdum aşırı zorlanınca hemen gidiyor ekran kartı kaynaklı durumlarda bu şekilde yapar mı ? Şu durumu çözecek birisi yada fikri olan varsa sevinirim..
-
Hocam Aşağıda bahsettiğim sorunu hiç yaşadınız mı sizce neden kaynaklı olabilir yardımcı olursanız sevinirim :)
-
Hocam tekrardan merhabalar Ses sorunumu çözdüm ancak pc'yi zorlayıcı yani performans denetleyici bir program ile zorladığımda görüntü aniden kararıyor ve yeniden başlatmadan herhangi bir işlem yapmıyor flash ile ekrana bakıldığında ekranda silik yazılar gözüküyor ancak çalan bir müzik vs varsa kesiliyor yani İnvertör olduğunu sanmıyorum çünkü pc kendini kitliyor acaba işlemci aşırı ısındığı için yapıyor olabilir mi ? Yada ekran kartı aşırı ısındığı için pc kendini kapatıyor olabilir mi ? Bu sorunu bir türlü çözemedim Hdd yada Yazılımsal değil ondan emin oldum 4 farklı işletim sisteminde de aynı sorun var düşünce ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..
-
bende sizden haber bekliyorum.İnş çözüm buluruz hocam .
-
Merhabalar, eğer dediğiniz gibi PC donuyorsa donanımsal bir sıkıntı gibi duruyor. Ekran kartından kaynaklanan hatalarda genellikle Windows da mavi ekran verip hatanın ekran kartından olduğunu belirtiyor ama bahsettiğiniz sorun daha ilginç. Ben ekran kartı ve CPU yu değiştirirken termal macunları yenilemistim. Bunu yapmanizi tavsiye ederim. Ama anlattığımız sorunun bir ihtimal anakartla alakalı olabilecegini de düşünüyorum. Fan temizliği ve termal blok temizliğiyle macun yenileme işlemi yapıp sıcaklığı düşürme şansınız olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X