Şimdi Ara

Acer Aspire e1-572G- Satayım mı yoksa iyileştirme mi yapayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Notebook 2-2.5 yıllık. Şu an için genelde internet vs. için kullanıyorum.
    Normalde notebook da pek bir sorun yok ama mesela bu fan sesi hoş olmuyor. Anca power saver moduna almam gerekiyor fanın sessizleşmesi için, o da bazen internette hızı azalttığı için çok yardımcı olmuyor.
    Batarya süreside iyi denebilir ama ek bir batarya almayı düşünüyorum.
    2-3 sorum olacak

1- Sizce SSD taksam fanın yavaş çalışması ve batarya süresi uzamasına etki eder mi? Ayrıca ucuz ve iyi bir SSD öneriniz var mı bu laptop için?

2- Fanı ilk aldığımda nasıldı hiç hatırlamadığım için acaba yeni yeni mi böyle sürekli çalışmaya başladı yoksa ilk zamanlardada mı böyleydi hatırlamıyorum. Süpürgeyle toz falan çekmeye çalıştım ama pek etki etmedi. Bilgisayarın içini açmayı deniyordum ama farkettim ki alt ve üst katman arasında kağıt gibi birşeyler bağlantılı, yani açarsam onlar sökülür ve birşeyleri iyice bozarım diye açmadım içini. Yani yapabileceğim bir müdahele var mı sizce?

3- Bunu 900e falan satsam, sizce 1000-1500 arasına benzer özelliklerde bir cihaz bulabilir miyim sıfır? Benim isteğim pili uzun süre gitsin, sessiz olsun, hafif olsun ve takılma, yavaşlama yapmasın. Yani canım istediğimde hızlı moda alayım ağır bir işim varsa onu halledeyim, canım istediğinde batarya moduna alayım falan.

• Sırf internet için ise ssd takmanıza gerek yok satmanız daha mantıklı ama istediğiniz özellikte yeni bir notebook epey bir miktar cebinizden çıkarmanız gerecekektir.

Sizin için en uygunu sisteminizin fanını temizleyip dönen pervanesi çıkan tiplerden ise hafifçe çekince yerinden çıkar çıkardıktan sonra orayıda temizlemeyi ihmal etmeyin termal macunu değiştirip bios güncellemesi var ise onuda yaptıktan sonra yeni gibi olacaktır.

1.SSD takarsanız içerdeki ısı kaynakları azalacağından fan daha az çalışacaktır hızını bilemem

2.https://www.youtube.com/watch?v=acxOktMAZ3I

3. 32 gb yada 64 gb hafıza bana yeter diyor iseniz apple air tablet alın..http://www.apple.com/tr/ipad-air-2/specs/
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.