Şimdi Ara

Acer E5-575G-51PV vs ASUS K556UQ-XX935T HANGİSİ ALINABİLİR ÖNERİLERİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yukarı
  • Takip.
  • Acer daha iyi gibi. Fiyat ve ekran kartı olarak daha mantıklı. Asus kasa olarak daha iyidir.
  • Asus ile acer karşılaştırıldığında sadece kasa kalitesi farkı mı olur yoksa fanında vs. fark olur mu? Acer kullananlar da yazabilirse sevinirim
  • Evet arkadaşlar benim de aynı şekilde acilen yardıma ihtiyacım var,

Asus 250 tl pahalı,250 tl fark vermeye değer mi?
  • http://www.hepsiburada.com/asus-k555uq-dm028dc-intel-core-i5-6200u-2-3ghz-2-8ghz-4gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000001YJNY?magaza=Ebrar%20Bilgisayar

Bu bilgisayarı tavsiye ederim size.Diğer 2 bilgisayara nazaran hem 940mx ekran kartlı hemde full hd

Ebraeın kendi sitesindede 2.240 lira bu notebook.
  • Bu bilgisayar 6. Nesil işlemci,rami 4gb ve freedos gibi sistem dezavantajı var acer hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, ona biraz daha yakınım bilgilendirirseniz sevinirim
  • Hangisini almak lazım bende ikisinden birini alacağim fakat bir kisim asusun mentesesi çatur çutur kiriliyor bu modellerde ,acer al mutlaka diyor bir kisimsa asustan şaşma diyor siz ne düşünüyorsunuz.
  • İkisi arasında çok kararsızım bende asus iyidir ama aceri hiç kullanmadığım için aklımda soru işareti oluşturuyor. Kullanan birilerinin fikirlerini bekliyorum
  • Acer açıkçası pek tavsiye edilebilecek bir marka değil, Asus'un bu serisi (K serisi) için de kronik menteşe sorunu var deniyor, bilginize.
  • Bazen bazı MARKA markalar gerçekten iyi iş çıkartırlar, çıkardıkları bazı modeller o markaların pik yaptığı ürünler de olabilir.. Bu ürünler fiyat bağlamında da memnun edici olabilir. ki dizüstü kategorisinde son zamanlarda buna az rastlanıyor sanırım.. n11'de, gittigidiyor'da falan bildirim geliyor, mesela ki HP'de, ASUS'ta vs. bir model de belirterek o modelin indirimli olduğu duyuruluyor. girip bakıyorsunuz, hakikaten de en başta ilginizi çekiyor, özellikle de bütçe konusunda hassasiyetiniz varsa.. Bu işten daha iyi anlayan birine sorunca da, yanına yaklaşmamanız gerektiğini öğreniyorsunuz.. Zira Asus da olsa, Dell de olsa, HP de olsa o model iyi olmayabiliyor.. "AMD işlemciye bulaşılmasın", "ekran kartı AMD değil NVIDIA olsun", "işlemci şu nesil olsun", "ekran kartı NVIDIA olsa bile serisi şu olsun" gibi detaylar.. Malum, ekonomik koşullar, dövizin artması, insanların elektronik bir şey alacakken iyice kılı kırk yarması gibi hassas detaylar da işin içine dahil olunca, MARKA markaların iyi modellerine yaklaşılamıyor.. Yaklaşılabileninse illa bir şeyi çıkıyor, mesela Asus'un menteşe sorunu olması.. 2000 lira para veriyorsunuz ama Asus'un bazı serilerinde menteşe sorunu var.. Adamlar x markasına 2000 küsür fiyat biçiyor ama hd ekran yok.. gibi gibi..

Geçen haftaya kadar laptop araştırması yapıyordum ki baktım dolar daha da çıkıyor, ürünlere de bindirme olma ihtimali had safhada.. 1500 lira civarı olan bütçeme göre bir şeyler bakmayı yoğunlaştırdım.. ama birkaç arkadaşla da istişare ettik ki, o fiyata (kullanım amaçlarım ve bir de uzun süreli kullanım ihtiyacı gereği kişisel beklentilerim) şöyle "hah işte bu" diyecek bir şey yok.. 2016 eylül ayında kardeşime menteşesinde sorun olduğu söylenen Asus serisinden bir laptopu 1400 civarına almıştık ki üstüne garanti bankasından bonus bile kazandı.. Aynı laptop şu anda 1800 liraya yakın durumda.. Bir arkadaş Casper bakmamı söyledi.. Casper'a, bundan tam 15 yıl önce bilgisayar programcısı arkadaşlar "ammmaannn bulaşma" demişlerdi ve o yüzden hep önyargılı bakmıştım.. Bu arkadaş önerince de önyargılı baktım ama bir de bütçeye baktım, 1500 liraya Casper da alamıyorsun.. Yani alıyorsun da, almış olmak için alıyorsun.. Bütçeyi güç bela arttırmaya karar verdim, nokta atışı bir iki model baktım, vatan bilgisayar'dan bir Casper laptopu kestirdim gözüme.. Yorumlar da iyi duruyordu.. Ki o günün öğleden sonrasında Hepsiburada'daki Acer'ı keşfettim, sepetimdeki 200 lira indirimle 1999 liraya denk geliyordu..

Aynı günün akşamına kadar epey kafa yordum, istişareler ettim. Forumdaki bir arkadaşla da yazıştık, o da ben de bu Acer'ı sipariş ettik. Arkadaşın laptopu İstanbul'daki malum hava koşullarından ötürü bir türlü eline ulaşmadı ama ben pazartesiden beri kullanıyorum..

Daha önce de Acer kullanmıştım, açıkçası bir yamuğunu görmemiştim.. En başta yazdığımın aksine, bazen, şüpheyle yaklaşılan, MARKA diye görülmeyen markalar da f/p ürünü sunabiliyorlar (Misal Sinbo'nun yıllar önce çıkardığı bir ekmek yapma makinası).. Bence bu Acer an itibariyle, MARKA olarak belki tatmin edici görünmeyen bir markaya ait bir f/p ürünü. Evet dünyanın en iyi laptopu olmayabilir. İnsan alırken acabalarla boğuşabilir. Ama bu devirde imkanlar malesef böyle..

Ben pişman olmayacağımı düşünüyorum.. Ha daha da iyi olabilirdi, mesela ekranı HD olabilirdi ki bu fiyat bandındaki ürünlerin genelinde yok.. Ses olayı var, çok beğenmedim gibi sesini ama uzun uğraşlar da verecek vakit de olmadı bunu test etmek için.. Ayrıca 5+1 ses sistemimi entegre etmeyi düşündüğüm için çok da umursamadım.. Oyun vs henüz kurmadım, kurmadığım için de oyun esnasındaki performansını ve ısınma durumunu da göremedim henüz.. Lakin yine de bu devirde bu fiyata 8GB DDR4 Ram kullanan, 7. nesil i5 işlemciye sahip, ekran kartı Nvidia GeForce GT 940MX olan... gibi sıralayabileceğimiz MARKA markaların modellerine rastlarsanız, siparişi yapıştırın.. Belki bütçenizi az daha artırarak (ki bu az daha artırmanın da bir sınırı oluyor) daha başka bir ürüne denk gelebilirsiniz.. Belki ben "bunu almasaydım" da diyebilirim bir gün. Ama bundan 3 yıl sonra konusu geçtiğinde sizlerle beraber "iyi ki almışız yav" diyebiliriz.. Klasik olarak söylemek gerekirse, elektronik biraz şans işi :)

Neden bu kadar uzun yazdığımı bilmiyorum, yazasım geldi demek ki :) herkese iyi alışverişler, iyi günler..

Edit: Kimi imla ve anlatım bozukluğu düzeltmeleri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap -- 12 Ocak 2017; 12:32:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahbap

Bazen bazı MARKA markalar gerçekten iyi iş çıkartırlar, çıkardıkları bazı modeller o markaların pik yaptığı ürünler de olabilir.. Bu ürünler fiyat bağlamında da memnun edici olabilir. ki dizüstü kategorisinde son zamanlarda buna az rastlanıyor sanırım.. n11'de, gittigidiyor'da falan bildirim geliyor, mesela ki HP'de, ASUS'ta vs. bir model de belirterek o modelin indirimli olduğu duyuruluyor. girip bakıyorsunuz, hakikaten de en başta ilginizi çekiyor, özellikle de bütçe konusunda hassasiyetiniz varsa.. Bu işten daha iyi anlayan birine sorunca da, yanına yaklaşmamanız gerektiğini öğreniyorsunuz.. Zira Asus da olsa, Dell de olsa, HP de olsa o model iyi olmayabiliyor.. "AMD işlemciye bulaşılmasın", "ekran kartı AMD değil NVIDIA olsun", "işlemci şu nesil olsun", "ekran kartı NVIDIA olsa bile serisi şu olsun" gibi detaylar.. Malum, ekonomik koşullar, dövizin artması, insanların elektronik bir şey alacakken iyice kılı kırk yarması gibi hassas detaylar da işin içine dahil olunca, MARKA markaların iyi modellerine yaklaşılamıyor.. Yaklaşılabileninse illa bir şeyi çıkıyor, mesela Asus'un menteşe sorunu olması.. 2000 lira para veriyorsunuz ama Asus'un bazı serilerinde menteşe sorunu var.. Adamlar x markasına 2000 küsür fiyat biçiyor ama hd ekran yok.. gibi gibi..

Geçen haftaya kadar laptop araştırması yapıyordum ki baktım dolar daha da çıkıyor, ürünlere de bindirme olma ihtimali had safhada.. 1500 lira civarı olan bütçeme göre bir şeyler bakmayı yoğunlaştırdım.. ama birkaç arkadaşla da istişare ettik ki, o fiyata (kullanım amaçlarım ve bir de uzun süreli kullanım ihtiyacı gereği kişisel beklentilerim) şöyle "hah işte bu" diyecek bir şey yok.. 2016 eylül ayında kardeşime menteşesinde sorun olduğu söylenen Asus serisinden bir laptopu 1400 civarına almıştık ki üstüne garanti bankasından bonus bile kazandı.. Aynı laptop şu anda 1800 liraya yakın durumda.. Bir arkadaş Casper bakmamı söyledi.. Casper'a, bundan tam 15 yıl önce bilgisayar programcısı arkadaşlar "ammmaannn bulaşma" demişlerdi ve o yüzden hep önyargılı bakmıştım.. Bu arkadaş önerince de önyargılı baktım ama bir de bütçeye baktım, 1500 liraya Casper da alamıyorsun.. Yani alıyorsun da, almış olmak için alıyorsun.. Bütçeyi güç bela arttırmaya karar verdim, nokta atışı bir iki model baktım, vatan bilgisayar'dan bir Casper laptopu kestirdim gözüme.. Yorumlar da iyi duruyordu.. Ki o günün öğleden sonrasında Hepsiburada'daki Acer'ı keşfettim, sepetimdeki 200 lira indirimle 1999 liraya denk geliyordu..

Aynı günün akşamına kadar epey kafa yordum, istişareler ettim. Forumdaki bir arkadaşla da yazıştık, o da ben de bu Acer'ı sipariş ettik. Arkadaşın laptopu İstanbul'daki malum hava koşullarından ötürü bir türlü eline ulaşmadı ama ben pazartesiden beri kullanıyorum..

Daha önce de Acer kullanmıştım, açıkçası bir yamuğunu görmemiştim.. En başta yazdığımın aksine, bazen, şüpheyle yaklaşılan, MARKA diye görülmeyen markalar da f/p ürünü sunabiliyorlar (Misal Sinbo'nun yıllar önce çıkardığı bir ekmek yapma makinası).. Bence bu Acer an itibariyle, MARKA olarak belki tatmin edici görünmeyen bir markaya ait bir f/p ürünü. Evet dünyanın en iyi laptopu olmayabilir. İnsan alırken acabalarla boğuşabilir. Ama bu devirde imkanlar malesef böyle..

Ben pişman olmayacağımı düşünüyorum.. Ha daha da iyi olabilirdi, mesela ekranı HD olabilirdi ki bu fiyat bandındaki ürünlerin genelinde yok.. Ses olayı var, çok beğenmedim gibi sesini ama uzun uğraşlar da verecek vakit de olmadı bunu test etmek için.. Ayrıca 5+1 ses sistemimi entegre etmeyi düşündüğüm için çok da umursamadım.. Oyun vs henüz kurmadım, kurmadığım için de oyun esnasındaki performansını ve ısınma durumunu da göremedim henüz.. Lakin yine de bu devirde bu fiyata 8GB DDR4 Ram kullanan, 7. nesil i5 işlemciye sahip, ekran kartı Nvidia GeForce GT 940MX olan... gibi sıralayabileceğimiz MARKA markaların modellerine rastlarsanız, siparişi yapıştırın.. Belki bütçenizi az daha artırarak (ki bu az daha artırmanın da bir sınırı oluyor) daha başka bir ürüne denk gelebilirsiniz.. Belki ben "bunu almasaydım" da diyebilirim bir gün. Ama bundan 3 yıl sonra konusu geçtiğinde sizlerle beraber "iyi ki almışız yav" diyebiliriz.. Klasik olarak söylemek gerekirse, elektronik biraz şans işi :)

Neden bu kadar uzun yazdığımı bilmiyorum, yazasım geldi demek ki :) herkese iyi alışverişler, iyi günler..

Edit: Kimi imla ve anlatım bozukluğu düzeltmeleri..

Hocam gerek kasa kalitesi gerekse kendi genel izlenimlerinizi aktarabilme imkaniniz var mi?

• ahbap kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların için ellerine sağlık benimde bütçem bir miktar kısıtlı acere daha yakınım ve eline geçtiğin andan itibaren kasa kalitesi olsun işletim sistemi olsun ve özellikle harddiskten bir ses gelme durumu olup olmadığından (asusta bu sorun varmış) kısaca izlenimlerinden bahseder misin teşekkür ediyorum :)
  • SlideToUnlock kullanıcısına yanıt
    Tavsiye edilmemesinin sebebi işletim sisteminden dolayı mı yoksa dış görünüş mü?
  • bende sepete acer ekledim alicam galiba ins guzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: semizmir

http://www.hepsiburada.com/hp-15-aw007nt-amd-a10-9600p-3-3ghz-12gb-1tb-8gb-ssd-15-6-tasinabilir-bilgisayar-z9b04ea-p-HBV000002BUBU

birde bu model nasil acaba amd felan anlayan varmi

Hocam 3200 liraya almaya karar verdigim asus ve lenovo laptoptab daha iyi ozellikleri var ve fiyati 1000 lira daha dusuk. Sizce de bir bit yenigi olabilir mi fiyati gercekten cok ucuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: msy0708

Tavsiye edilmemesinin sebebi işletim sisteminden dolayı mı yoksa dış görünüş mü?

Dış görünüş değil, etrafımdaki kullanıcıların diğer markalardaki kadar memnuniyet belirtmemelerinden dolayı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.