Şimdi Ara

Acer GT 540M geçişi yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar : Acer 5742g Modelinde Notebook ' a sahibim . Bu bilgisayarın 1 gb harici ekran kartı bulunmakta ve bu ekran kartı Nvidia ' nın Optimus ve Cuda Teknolojileri ile donatılmış . Aslında çok güzel özellikler fakat ben bunlara ihtiyacı olmayan birsiyim.

Çoğu Forumda bu bilgisayar ile crysis2 yi falan son görüntü efektleri ile oynadıklarını yazmışlar . Dogrudur çok rahat kaldırabilir .

Dxdiag ' da kontrol ettiğimde Ekran kartını 10 board olarak görmesine ayrı bir kıl oldum .

Donanımlarda hem onboard hemde Nvidia Gt540m Olarak 2 ekran kartı da görünmekte.

Denetim Masasında Nvidia kontrol paneli ve İnteL HD Graphics kontrol paneli bulunmakta ve Bu Denetim masalarında Hangi ekran kartını seçeceğimi bana sormakta.

Her ne kadar Nvidia Yı seçsemde Hala gta4 ü Yada Warcraft3 ü yada CS.16 yı dogru düzgün oynayamamaktayım . Bu ekran kartlarının herhangi bir geçiş tuşu olup olmadığını araştırdım fakat bulamadım.

Sizlere sorum şu : inteli ' i tamamen devre dışı bırakmak ve dxdiag da dahi Nvidia ekran kartını görmek istiyorum.

Donanılardan İnteli ' devre dışı bırakmam işe yaramadı.
    Bios ' da iki ekran kartı da yüklü ve kullanımda ve oraya erişimim kısıtlanmış kapatılmıyor

Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş veya konu ile ilgili Birisi yardımcı olursa çok Sevinirim

Şimdiden Teşekkur ederim .

• http://www.laptopvideo2go.com/drivers
    sitesinden

266,58 versiyon driver yükleyip dener misin.
  • abi ustalarım lütfen yardım bende acer 5742g i5-460m nvidia gt 420 m 1 gb ekran kartı var var olmasınada bir türlü pes 2011 çalıştıramadım pes settingsten bakıyorum inteli görüyor onuda 128 mb görüyor oyun açılmıyor lütfen yardım işletim sistemi win 7 home basic 64 bit teşekkürler bu arada nvidia son sürümüde yükledim genede olmadı
  • yokmu hala bu sorunu çözen çözen varsa nolur paylaşsın rica ediyorum işin aslı fifa 11 full özellikte çalışıyor pes 11 menü açılkıyor fakat sonra hata verip çıkıyor
  • masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın nvidia denetim masasına tıklayın daha sonra açılan kısımda solda 3d ayarlarına girince sonra genel ayarlar kısmından tercih edilen grafik işlemci olarak yüksek nvidia yı seçin yada program ayarları sekmesinden isteğe bağlı olarakta devreye sokabilirsiniz.

Not : eğerki nvidia denetim masası gözükmüyor ise gt 540m sürücünüz eskidir 270.32 indirin 64 bit ile sorunsuz çalışıyor kendim denedim ama öncelikle aygıt yöneticisine girip görüntü baağdaştırıcı kısmına girip güncelleştir demeniz lazım standart vga sürücüsünü görmesi için gördükten sonra reset atıcaksınız ve dönüşte sorunsuz olarak yükleyeceksiniz dediğim sürümü.Nvidia tüm sürümlerini bu siteden indirebilirsiniz

http://laptopvideo2go.com/drivers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEyüp01 -- 11 Nisan 2011; 19:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JEyüp01

masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın nvidia denetim masasına tıklayın daha sonra açılan kısımda solda 3d ayarlarına girince sonra genel ayarlar kısmından tercih edilen grafik işlemci olarak yüksek nvidia yı seçin yada program ayarları sekmesinden isteğe bağlı olarakta devreye sokabilirsiniz.

Not : eğerki nvidia denetim masası gözükmüyor ise gt 540m sürücünüz eskidir 270.32 indirin 64 bit ile sorunsuz çalışıyor kendim denedim ama öncelikle aygıt yöneticisine girip görüntü baağdaştırıcı kısmına girip güncelleştir demeniz lazım standart vga sürücüsünü görmesi için gördükten sonra reset atıcaksınız ve dönüşte sorunsuz olarak yükleyeceksiniz dediğim sürümü.Nvidia tüm sürümlerini bu siteden indirebilirsiniz

peki driver güncellemesi yaparken daha önceki driver ïn üstüne mi kuracagiz yoksa eskiyi silip yeniyi öyle mi kuracagiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JEyüp01

masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın nvidia denetim masasına tıklayın daha sonra açılan kısımda solda 3d ayarlarına girince sonra genel ayarlar kısmından tercih edilen grafik işlemci olarak yüksek nvidia yı seçin yada program ayarları sekmesinden isteğe bağlı olarakta devreye sokabilirsiniz.

peki driver güncellemesi yaparken daha önceki driver ïn üstüne mi kuracagiz yoksa eskiyi silip yeniyi öyle mi kuracagiz ?

• Beyler bende aynı sorun vardı kendi deneyimlerim ile çözdüm sorunu yeni driverlarda eski oyunlar nvidia ile oynanılmamakta fakat ekran kartının bu driverda 270.32 giriceginiz oyuna sag tıklayıp yüksek performanslı nvidia ekran kartını seçerseniz oynaya bilirsiniz.Bunu zaten oyunu oynarken anlasanızda nvidia denetim masasında bulunan yukarıdaki çubuktan masaüstüne gelerek bildirim alanında gpu etkinligini görüntüle seçenegini aktif ederseniz oyunlara ve ya programa girdiginizde sag altda açık olduklarını görebilirsiniz şimdiden iyi oyunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.