Bildirim
Acer K330 Led Projeksiyon-DIY MDF Projeksiyon Perdesi-Htpc Kurulumu (5. sayfa)
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0BTJD6LCL
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0BTJD6LCL
2 sa. önce paylaşıldı
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0CPJ76B4Q
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0CPJ76B4Q
2 sa. önce paylaşıldı
TP-Link Tapo T315, Akıllı Sıcaklık ve Nem Monitörü, Ücretsiz Veri Depolama, LCD Ekran, Gerçek Zamanlı Bildirimler, Pil Dahildir, Alexa ve Google Home ile Çalışır, Tapo Hub Gereklidir Ayrıca Satılır : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BNYSVV3J?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
4 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Benim yaptıgım çalısma bu boyaları alın bizde gorelim sizin ekranınızı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
www.avsforum.comEasy Ambient Light Rejecting Screen Paint - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviewshttp://www.avsforum.com/forum/110-diy-screen-section/1677826-easy-ambient-light-rejecting-screen-paint.html
Arkadaşlar bu verdiğim linkte çok güzel ekran boyama denemeleri paylaşılmış. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar daha detaylı inceleyebilirse çok güzel bilgiler çıkabilir. Burada özellikle bahsi geçen bazı boya çeşitleri var. Mesela ralph lauren metallic ve düz mat siyah boya gibi. Benim yarım yamalak anladığım kadarı ile bu boyalar su bazlı olarak burada bu tip boyalar yok araştırdığım kadarı ile. Fakat bu tarz boyaların sentetik bazlı olanları var. Mesela Akzo nobel hammerite düz metalik boya ve yine sentetik düz mat siyah dyo da var. Linkte bahsedilen en iyi karışımın 3 part metalik ve 1 part mat siyah karışımı olarak verilmiş. Bu karışım düz mdf üzerine uygulanmış.Bunun yanında yapılan farklı karışımlar ve görselleride mevcut. Hatta bir tablo var ışık durumuna göre verilen en iyi karışım tabloda verilmiş. Dediğim gibi iyi ingilizcesi olan bir arkadaş buradan daha net ve doğru bilgi çıkarabilir. Benim anladığım bu kadar.
-
Öncelikle selamlar: Perde yapımı yada boyama işi özellikle çok zahmetli bir iştir öyle aldım boyadım oldu değil işin içine girince anlıyorsunuz. Bende uğraşmıştım bir ara sonra en iyisi hazır bir perde almak oldu. Lakin gündüz film izleme gibi bir derdim yok zaten sinema aydınlık ortamda izlenmez. Sadece akşam kullanıcağım için hazır orjinal bir perde aldım. Sizede bunu tavsiye ederim. Çok çeşit boya kullananlar var özellikle avs yi takip edenler bilirler. Farklı uygulamalar mevcut envai çeşit hangisi daha iyi? Ben kendi yaptığım ile ilgili konu açmıştım bir zamanlar DIY işlerine fazla ilgi olmadığından konu güncelliğini yitirdi. "cagatay_26" arkadaşımız (Türkiye de muadil boyalarla yapan arkadaşlara sesleniyorum netice alanlar burada paylaşırsa çok faydalı olacağını düşünüyorum) yazmış. Bilgi açısından göz atmak isteyen olursa konu linki buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_92398700/f_//tm.htm#98656311
-
Sayın EVGA başlığınızı inceledim çok güzel bir çalışma olmuş bu işe yeni başlayan ve amatör olarak uğraşmak isteyen arkadaşlara rehber niteliğinde bilgiler var bu yüzden size teşekkür ederim. Aslında amacımız kullanmak olduğumuz cihazlardan nasıl daha iyi verim alabiliriz? dir. Yoksa yüksek ücretler verip iyi bir projektör alarak hiç uğraşmadan da bu işi çözebiliriz ama herkes bu bütçeye sahip olmadığından farklı çözüm arayışlarına giriyor insan. Ben şu an LG pw600g led projektör kullanıyorum 600 lümenlik bir cihaz karanlıkta bej duvarımda kullanıyorum ve memnunum hatta kaliteli bir perdem de var ama duvarla arasında fark görmediğim için kullanmıyorum. Bu yüzden farklı arayışlar içerisine girdim. Genelde tabi ki karanlık ortamda kullanıyorum ama seyir kalitesini ve loş ortamda da kaliteyi arttırabilir miyiz bunun peşindeyim. Av forumda bununla ilgili çok güzel çalışmalar görünce oldukça dikkatimi çekti ve ne yapabilirim diye düşünürken kendimi burada buldum. Benim merak ettiğim siz neden perdeye döndünüz istediğiniz verimi alamadınız mı yoksa uğraşmak mı istemediniz? Yani şu an biz boşuna mı uğraşıyoruz sizce hiç uğraşmayıp bu şekilde mi devam edelim?
-
-
Devamı
-
Keşke Öncesi ve Sonrası Şeklinde Fotolar Olsaydı daha faydalı olurdu -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ledqer16
Keşke Öncesi ve Sonrası Şeklinde Fotolar Olsaydı daha faydalı olurdu
merhaba arkadaşım bi kaç tane daha resim var perdeyi boyamadan önce bir yüzeyi boyayıp perdenin üzerinde denediğim umarım yardımcı olur.
benim arkadaştan 2. boya alışım birincisini yüzeyi iyi boyuyamadım rulo izleri kaldı izlerken rahatsızlık veriyordu önceden beyaz su bazlı polisan iç cephe boya ile duvarı boyadım.ışık patlaması oldu siyahtan eser yoktu
sonra gri boya aldım ama çok mat görüntü verdi hiç birisi arkadaştakinin yanına yaklaşamazdı.
almakta tereddüt eden arkadaşlar hiç tereddüt etmesin boya çok iyi benim cihaz epson tw6100
eğer boya yapcak arkadaş varsa şu linktekinin aynısını yapsın
John NobyoutubeHow to Paint a High-Gain Projector Screen (using a roller)https://www.youtube.com/watch?v=Qdk5DNBlPlM
-
Keske arkadas boyalı yuzeyi küçük kesit degilde büyük kesit yapsaydı ayrıca boyalı kücük yüzey yapıstırırken dalgalı olmus biraz
Cok tesekkürler hocam yorumlarınız ve yardımlarınız için
"cagatay_26" Projektor kullanmaya başlayalı uzun zaman oldu bende duvarla başladım sonra sıradan bir beyaz perde aldım sonra duvarım taş beji rengini aldı görüntü fena değildi sadece görüntü o kadar. Siz kendi gözünüzle kaliteli bir perdede yansımayı görmediğiniz sürece duvar size iyi gelecektir, daha iyisini görmediniz çünkü! Zaman geçtikçe bende sizin gibi araştırmalar falan derken boya işinde buldum kendimi çok iyi sonuçlar aldım gündüz LED TV yi aratmayacak kadar! Sadece boya değil metaller ilede denemelerim oldu bunlarda daha yüksek gain elde ettiklerim var gözünüzü alacak kadar lakin izleme açısı işin içine girdiğinde farklılıklar oluşmakta 3D benzeri perdeler gibi sadece karşıdan baktığınızda parlak, yüksek kazanç her zaman karşıdan bakıldığında ortada yoğunlaşır çünkü en fazla 60 derece sonra parlaklık kaybolmaya başlar.Tabi bize lazım olan sadece bu olsa keşke renk kalitesi doğallık contrast daha iyi siyahlar gibi. 3D izlemem gündüz izlemem o zaman bana göre değil. Akşam izlenecek sinema ve yüksek kontrastlı gri bir perde bu işleri çözmekte gerçekten renk kalitesi olsun siyahlar olsun tatmin edici illede gündüz bakıcaksanız bir LED TV alırsınız, sonuçta hepsinin bir ömrü var. Bu zevki sadece akşam sinema izlerken kullanırsınız ve zamanınız kullanım açısından daha uzun olur. Burada sinema severlere bakarsanız kimse boya ile uğraşmaz hepsinde iyi kötü perde vardır. Perdede doğru renklere ulaşırsınız. Tabi bu birazda sizin gözünüz ve yapacağınız ince ayarlarda gizlidir hiç bir cihaz sanmıyorumki fabrika modunda kullanılsın ayar yapmak şart bu çok önemli kaynak çok önemli çıktı biriminiz çok önemli PC üzerinde 2 farklı medya oynatıcı bile farklı renkler sunmakta. Bunun içinde ayrıyetten konuşmak lazım ekran kartınız ne olmalı oynatıcı ne kullanılmalı en iyi sonucu veren video decoder hangisi tabi PC den bahsediyorum. Şahsen kendim bluray player ile PC den aldığım sonucu alamadım belki çok pahalı almadık ondandır. Ekran kartları sadece oyunlar için değil video lar içinde uygun teknolojiyi getirmekte. Bu konu çok uzar yazarsak burada kalsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EVGA
"cagatay_26" Projektor kullanmaya başlayalı uzun zaman oldu bende duvarla başladım sonra sıradan bir beyaz perde aldım sonra duvarım taş beji rengini aldı görüntü fena değildi sadece görüntü o kadar. Siz kendi gözünüzle kaliteli bir perdede yansımayı görmediğiniz sürece duvar size iyi gelecektir, daha iyisini görmediniz çünkü! Zaman geçtikçe bende sizin gibi araştırmalar falan derken boya işinde buldum kendimi çok iyi sonuçlar aldım gündüz LED TV yi aratmayacak kadar! Sadece boya değil metaller ilede denemelerim oldu bunlarda daha yüksek gain elde ettiklerim var gözünüzü alacak kadar lakin izleme açısı işin içine girdiğinde farklılıklar oluşmakta 3D benzeri perdeler gibi sadece karşıdan baktığınızda parlak, yüksek kazanç her zaman karşıdan bakıldığında ortada yoğunlaşır çünkü en fazla 60 derece sonra parlaklık kaybolmaya başlar.Tabi bize lazım olan sadece bu olsa keşke renk kalitesi doğallık contrast daha iyi siyahlar gibi. 3D izlemem gündüz izlemem o zaman bana göre değil. Akşam izlenecek sinema ve yüksek kontrastlı gri bir perde bu işleri çözmekte gerçekten renk kalitesi olsun siyahlar olsun tatmin edici illede gündüz bakıcaksanız bir LED TV alırsınız, sonuçta hepsinin bir ömrü var. Bu zevki sadece akşam sinema izlerken kullanırsınız ve zamanınız kullanım açısından daha uzun olur. Burada sinema severlere bakarsanız kimse boya ile uğraşmaz hepsinde iyi kötü perde vardır. Perdede doğru renklere ulaşırsınız. Tabi bu birazda sizin gözünüz ve yapacağınız ince ayarlarda gizlidir hiç bir cihaz sanmıyorumki fabrika modunda kullanılsın ayar yapmak şart bu çok önemli kaynak çok önemli çıktı biriminiz çok önemli PC üzerinde 2 farklı medya oynatıcı bile farklı renkler sunmakta. Bunun içinde ayrıyetten konuşmak lazım ekran kartınız ne olmalı oynatıcı ne kullanılmalı en iyi sonucu veren video decoder hangisi tabi PC den bahsediyorum. Şahsen kendim bluray player ile PC den aldığım sonucu alamadım belki çok pahalı almadık ondandır. Ekran kartları sadece oyunlar için değil video lar içinde uygun teknolojiyi getirmekte. Bu konu çok uzar yazarsak burada kalsın.
hocam resmen içini dökmüşsün :D güzel özetlemişsin ama
-
Sayın evga size katílíyorum. Sanırım ben de bir perde alarak bu işi kapatacağım. Kullandığím projector LG pw600g 600 lümen led projector. Acaba beyaz mı yoksa kontrast gri perde mi daha iyi olur? Bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
s.a 2*2 projeksiyon perdesi eyeQ ile izliyorum gündüz çok tatmin etmesede memnunum fakat salona yemek masasını koymam gerektiğinden mdf'den bir ekran yapıp yerini değiştirmeyi düşünüyorum.bendeki cihaz nec u 250x eco modda 2000 lümen (cihazı eco modda kullanmak istiyorum) bu şartlarda en iyi görüntüyü hangi mdf'den alabilirim ? not duvar boyamaya izin çıkmadı :)
örneğin 18 mm akrilik bir malzemeden iyi sonuç alabilirmiyim 280*120 cm bir tabaka 175 tl civarında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rkocak03 -- 13 Nisan 2016; 10:51:44 > -
Merhaba hocam letgoda acer k330 var 750 tl fiyati sizce alinir mi dedigine göre az kullanılmış.
Sabit perde için hangi renk önerirsiniz?@mutu07
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 8 Mayıs 2020; 12:20:16 >
Hocam uzun zamandır projeksiyon kullanmıyorum güncel led teknolojisini çok araştıramadım oyüzden. Yüksek ansilümenli projeksiyonlar yayılıyordu bayadır. K330 zamanının en çok satılan led projeksiyonuydu.quote:
Orijinalden alıntı: general4242
Merhaba hocam letgoda acer k330 var 750 tl fiyati sizce alinir mi dedigine göre az kullanılmış.
Sabit perde için hangi renk önerirsiniz?@mutu07
Eğer sıkıntısı yoksa 700tl civarına tabiki alınabilir zira dolar euro malum herşeyin fiyatı yükseldi. Garantisiz olduğu unutulmamalı. Buyüzden kaç saat çalıştığına servis menüsüne girip bakılmalı mutlaka. Butarz ürünler saklama koşullarına da hassas. Nem rutubet olmayan biryerde saklandıysa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Ev ortamında halen iş görecek bir model. Hatırladığım kadarıyla fan sesinden şikayetçiydim ben. Projeksiyonu bir yalıtımlı kutunun içine koyup kutuya 12cm fan (giriş çıkış) takarak çözmüştüm ses işini.
Full hd bir led projeksiyon alamayacaksanız eğer dediğim gibi ev ortamı için iş gören bir model.
Güncel fiyatlardan haberim yok ama full hd düzgün bir led modele de bakabilirsiniz.
Bu arada ben kendi projeksiyonumu 1400tlye geçen sene sattım bir yabancıya iyi paraya gitti açıkçası :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 9 Mayıs 2020; 19:26:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet galiba full hd bir model tercih edeceğim.
Projeksiyon kullanmayı neden bıraktınız ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X