Kesinlike aradaki fiyat farkını karşılamaz. 3050Ti kafadan 4GB VRAM ile geride kalır. Üstelik performans olarak da kötü. Bu cihazın olması gereken fiyat 17.000TL civarı. |
Acer Nitro 5 12.Nesil Core i7 12700H-RTX3060 23.359 TL (2. sayfa)
-
-
Genel olarak doğru ama bir yerden sonra güç artışı yani yüksek watt olması performans getirmeyebiliyor ya da çok minimal kalabiliyor. Misal RTX3060M için 95W ile 140W arasında öyle uçurum bir fark yok. Misal aşağıdaki grafik.
MUX olayı da işlemci ve anakart ile alakalı bir durum. Intel işlemcilerin veriyolu dahili ekran kullanımında ekran kartının da veri yolu oluyor ve ekran kartının üretebildiği veri, veri yolunun kaldırabildiğinden fazla olunca ekran kartı düşük performansla çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 15 Haziran 2023; 9:15:4 >
-
Bu 1080pde fark 4kda ortaya çıkar benim tahminimce. Yine de potansiel daha fazla watt harcayanda. Oyun değil de grafik programları testlerinde belli olur. Çünkü çünkü program çekebildiği maksimum gücü ve frekansı çekiyor. Sıcaklıklar 90nı buluyor. Masaüstü bilgisayarda da bu şekilde.
Laptop kasalarını inceltmek için. Max Q ekran kartları bile var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bundan sonra daha da fahiş olacak fiyatlar. Benden söylemesi
Ram yükseltiliyor mu bunda.
Evet 64gb 2x32gb ram olarak kullaniyorum, 2 nvme disk 1 ssd disk taktim ayrica
3D Markta şöyle birşey gördüm.
Yok hocam işte o kadar fark olmuyor onu diyorum. 4K değil 8K da denesen azalan verimler kanunu devreye girip performans kazancı iniyor. Bu desktop kartlarında da böyle. %15 fazla güç veriyorsun %5 anca performans fark ediyor. Jarod's Tech kanalında daha da detaylı incelemesi var.
-
Alt tarafta scalability (ölçeklendirme denebilir sanki) daha belirginken üst tarafta daha kötü. Aşağıdaki örneği incele hocam o zaman daha net oturacak konu.
Misal 4070 için bakarsak 65W'tan 80W'a gelmek %11 FPS artışı sağlarken aynı şekilde 80W'tan 15W artırıp 95W'a gelmek sadece %7.5 FPS artışı getiriyor. O nedenle diyorum belirli bir güç altında olmasın kafi.
Top tier kartlarda durum farklı ama özellikle xx50, xx60 veya xx70 kartlarda power scaling denen güç ile performans değişimi çok minimal. Bu nedenle ilgili karta göre belirli bir seviyeden sonra ilave para verip yüksek Watt kartlı cihaz almak anlamsızlaşabilir. Overclock kapasitesinin de değişmesi olayına hiç girmedim bile mesela.
-
RTX4050 ve RTX3060 için de power scaling grafiklerini ekleyeyim. Kendimdeki 95W RTX3060 GPU ile 8300 grafik puanı aldığımı belirteyim.
https://www.3dmark.com/spy/34365911
-
şöyle bir bilgisayara 8gb ram konması çok saçma
-
Alım gücü düşük ülkeye göre paket hazırlıyorlar hocam çok normal.
-
düşünmeye gerek yok alıp geçilmesi lazım 12700 işlemcisi olup bu fiyatlara bulmak zor. Önümüzde dolar, enflasyon, ötv gibi etmenler varken 8gb ram'e takınılmamalı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X