Şimdi Ara

acer tm4104lci kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, acer travel mate 4104 lci kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz. ürünün artıları ve eksileri, kullanılan malzeme kalitesi, donanım ürünlerinin performansı ve kalitesi, ısı sorunu, touchpad sorunu, ekran özellikleri gibi değerlendirmelerde bulunulursa oldukça yararlı olacağı kanaatindeyim. örneğin benim özellikle merak ettiğim konu bu bilgisayarın çoğu serisinde hdd 4200rpm olarak karşımıza çıkıyor. teorik olarak ettiğini bilmemize karşın yine de ürün kullanıcılarının ağzından duymak oldukça tatmin edici olacaktır. örneğin makinanın yüklülük oranı ve açılma süresi ve diğer testlerin sonuçlarını yazabilecek arkadaşlar olursa sevindirici olacaktır. şimdiden ilginiz için teşekkürler..

• arkadaşım ne iyi etmişşinde açmışşın bu başlığı, herkes çok kullanan var diyor ama ortalıkta yorum yapan yok ne hikmetse..almayı düşündüğüm ve neredeyse almak üzere olduğum notebook bu...madem açtın başlığı ilk yorumlarıda sen yap madem

+ ları , - leri sana göre neler?
  • bu aletin hardiski kaç rpm? pcdepoda 5400rpm yazıyor ama kont aradım 4200 rpm diyor...everestle deneyen var mı?
  • everestle denedim 5400 diyo ama bi yanlışlık olması lazım hddnin seri numarasından arattım seagate 4200 çıktı. ama bir artısı 8mb cache belleğe sahip yani seagate in sitesinde öyle yazıyor.
    iyi günler
  • bu arada kendi sorduklarıma da cevap vereyim, makina normal, ekran normal, benim makina 256 ram olduğundan yapacağım yorum pek sağlıklı olmaz, şarjda tahminen normal kullanımda maks 4 saat gider, alınabilir bir makina. tekrar iyi günler..
  • ürünle beraber recovery cd si geliyor mu?geliyorsa dvd formatında mı?çok ilginç bu arada, everestle 5400 yazıyorsa 5400 olması gerekir,ama seri numarası 4200 diyosa bu işte bir gariplik var,seri numarasını yazman mümkün mü?
  • anlattığınız olay çok ilginç. Ya bir notebook un rpm si belli değil midir.bir yerde 5400 yazıyor,seagate sitesinde başka,distrübütöründe başka,satış sitelerinde başka....emercerd,bence sen bunu en net acer uluslararasına bir mail atarak öğrenebilirsin. Bu arada,sana başka bir lapto daha önereyim,o da asus.Gerçi fiyatı 50 dolar fazla ama acer'a göre artıları da var. En basitinden asus da sdvd writer var. 4+1 kart okuyucu ve entegre kamera var. Yalnız bluetooth yok bunu da harici alabilirsin.işte linki:
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN102ASU22

acer la birlikte recovery cd ve bir çok yazılım geliyor emercerd. Dün senin mesajından sonra dell 6000 derneğine yazdığım mesajı okudun mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Aspire 5920 Derneği
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

anlattığınız olay çok ilginç. Ya bir notebook un rpm si belli değil midir.bir yerde 5400 yazıyor,seagate sitesinde başka,distrübütöründe başka,satış sitelerinde başka....emercerd,bence sen bunu en net acer uluslararasına bir mail atarak öğrenebilirsin. Bu arada,sana başka bir lapto daha önereyim,o da asus.Gerçi fiyatı 50 dolar fazla ama acer'a göre artıları da var. En basitinden asus da sdvd writer var. 4+1 kart okuyucu ve entegre kamera var. Yalnız bluetooth yok bunu da harici alabilirsin.işte linki:
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN102ASU22

acer la birlikte recovery cd ve bir çok yazılım geliyor emercerd. Dün senin mesajından sonra dell 6000 derneğine yazdığım mesajı okudun mu?

işlerim yüzünden giremedim nete bugün,dünkü mesajlarını okudum kardeş, asusu bende gündemime aldım,hatta gecen gün gittiğimde bu modelide inceledim...bazı özellikler acer a göre iyi bazıları kötü,zaten budur dediğin notebook kaç para malum...dvd writer,kart okuyucu vs bunları geçtim,olsa iyi olurda benim gerçekten ihtiyacım değil,ihtiyaçlarım ve kriterlerim belli,baktığım tek şey hız...çünkü, c# ,matlab, eviews vb yazılımları taşınabilir ve rahat bir şekilde kullanmak için alıyorum,film,müzik,oyun falan ikinci,üçüncü planda benim için..hız içinde gerekli şeyler şunlar..

işlemci,ram ve hddnin uyumlu çalışması...

işlemci 1.73 ve üstü ,ddr2 533 en az 512mb ram ve 5400rpm hdd bulup alıcam..tabii fiyatda dediğim seviyelerde olmalı...gerisi cidden işin caf caflı kısmı..işin bu caf cafıda zaten desktopta var...

dell6000 oyüzden çok iyi fırsattı..acer 4104lci dedim şimdide hdd 4200 mü 5400 mü bu çıktı başımıza..asus a3a derneğine sordum şimdi hdd kaç rpm diye..bakalım ne olucak...

• bu arada dell supporta mail atmak mantıklı cidden ama avrupada çoğu yerde yok bu model sanki..mesala ingiltere ve almanyada bulmadım 4100 serisini..nereye mail atmam gerekli tam olarak bilemiyorum...

edit: acer support...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emercerd -- 28 Şubat 2006; 22:50:47 >
  • acer support a demek istedin galiba.google dan acer türkiye diye aratırsan ordan acer türkiye'ye de ulaşabilir ve onların mail sitelerine bir mail atabilirsin. Ama en kesini bunu kullananlara sormaktır o yüzden bu link üstlerde kalır ve kullanan bir kaç arkadaş daha yorum yaparsa bu konu bir netliğe kavuşur.
    Yalnız senin söylediklerini düşündüğümde,senin için 4104lci daha ,iyiymiş gibi geliyor bence.
    Şunu da söylemeden geçemiyeceğim. Eğer dell şimdi 1149 dolarlık model yerine 999 dolarlık modelden getirseydi, dell 6000 yine peynir ekmek gibi satırlırdı bence. Hatta dell 6000 derneğine hergün yeni kullanıcılar katılırdı. Zaten bir firma tutulan bir üründen sonra çeşitli sebeplerden dolayı zam yapmasa olmaz
    neyse kolay gelsin
  • kafa mı kaldı,acer support olcak tabiii.....
    şimdi şu adrese 4100 serisiyle ilgili bir mail attım,bakalım kaç gün sürecek geri dönmeleri..(info_turkey@acer-euro.com)

acaba yurtdışına mı atsaydım muhtemelen hemen geri dönerler...

bu arada dell6000 için yapılan stratejiye en az senin kadar sinirliyim...
  • arkadaşlar bu modeli kullanan yok mu hiç..kullanan çok var diyenler nerede?vericeğiniz iki tane cevap,performans iyi kötü bide hdd kaç rpm...biraz yardım lütfen...saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emercerd -- 1 Mart 2006; 18:17:15 >
  • aletin hddsinin seri nosu st960821a bi de sen bak istersen, makinayı almadan önce ben de çok takmıştım bu olaya. örneğin pcdepo da 5400 yazıyo benim aldığım yerde 4200 yazıyodu. ama bi yakınım böyle bir şeyin doğru olmayacağını üretimdekilerin hepsinin aynı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi vezaten de artık bıkmıştım makina bakmaktan aldım vesselam. bir de hıza takılmışsın, tavsiyem ramını yüksek alasın veya taktırasın, hddsi dediğimiz gibi muhtemelen tüm 4104lcilerde stndrt(4200), ancak işlemci hızını kafaya takma sanmıyorum ki çalışacağın şeylerde bariz bir fark göresin, matlab,c gibi programlar pek sorun yaratmaz hatta hiç yaratmaz bile diyebilirim, eğer tasarım yaparım profesyonelim dersen ve dolayısıyla render yapacaksan işlemci hızın işte orada önemli olacak. söyleyeceklerim bunlardan ibaret. ayrıca makina 64 biti desteklemiyor bunun üzerinde çok duran arkadaşlar var, gördüğüm kadarıyla öyle. emercerd sana kolaylıklar dilerim. gerçekten zor bişey bu makina almak, insanı sıkıyo. ama sonrada oluyo bitiyo işte. tekrar kolaylıklar dilerim. saygılar

• piyasada milyarlarca 32 bit destekleyen makina varken 64 bit almayı bügünden düşünmek bence mantıklı değil...64bit bir amd almak için erken..AMD nin mobil işlemcisi için daha zamana ihtiyacı var...ısınma,pil sürsi vs....böyle hızlı ilerleyen bir teknolojide 2 yol sonrasına şimdiden yatırım yapmak bana mantıksız geliyor...ama bu mesajı 3 yıl sonrasında yazıyor olsaydım herşey çok farklı olurdu...

nesyse dönelim konumuza...temennin için teşekkürler herseyden önce ama senden son bir ricam olucak..pc mark 2002 testini yapman..10dk falan sürüyor,bir ara yapıp cpu,memory ve hdd skorunu paylaşırsan çok iyi olucak..dell 6000 le karşılaştırıp buna göre alıcam...ramler 256 senin biliyorum ama yinde bir fikir ediniriz ve herkese yardımcı olur düşüncesindeyim...saygılar...
  • http://www.majorgeeks.com/download.php?det=1036

buda linki...iyi çalışmalar...
  • cpu score: 6683
    memory score: 11244
    hdd score: 516
    makina 256 ramle fişe takılı iken test yapılmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganon

cpu score: 6683
    memory score: 11244
    hdd score: 516
    makina 256 ramle fişe takılı iken test yapılmıştır.

hdd hariç dell 6000 göre gayet iyi sonuçlar...hdd de öyle çok kötü değil,tatmin edici bir performans...ozaman kısmetse ben bu makineyi alırım...kardeş ilgine alakana teşekkür ederim...saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.