Şimdi Ara

Acer TravelMate 5742G Aşırı Isınma Sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 ay önce Acer TravelMate 5742G laptop aldim.. ilk aylardan beri ciddi bir ısınma sorunu yaşıyorum özellikle yüksek performanslı oyunlarda.. son iki ayda bu sorun çok ciddi bir şekilde arttı.. çok yüksek performanslı oyunlar olmasa bile laptop o kadar çok ısınıyor ki işlemci sıcaklığı 90-97 arasında felan oluyor. ısınıp kapanma ve aşırı ısındığında oyunda donma sorunları yaşıyorum. masada altında soğutucu ile yaşıyorum bu değerleri. laptop'un "j,u,m" harflerinden itibaren komple sol taraf çok ısınıyor. altına elimi uzun süre koyamıyacak şekilde hatta. garanti süresi 2 yıl bu sıcaklık canıma tak etti bi diyorum açayım içini fan temizliği yapayım bi diyorum uğraşmiyim garanti iptal olmasin yolliyim garantiye onlar baksın.. birde bir bilgisayarcıdan duyduğum bilgiye göre bu acer'lerde fan kapağı gibi bişey varmiş bunu çıkartmıyorlarmiş kullanıcının çıkartmasini bekliyorlarmiş o kalkınca biraz daha rahatlıyormuş.. bu doğrumudur ? doğruysa ne kadar etkilidir ?
    şuan bile sadece chrome açık oyun yok 60 derece işlemci sıcaklığı.. daha az değerler göremiyorum millet 50 - 60'ı geçmiyor diyor bunlar benim için bi hayal..
    laptop soğutucusu laptopu soğutmuyor laptop onu ısıtıyor aksine..
    Sizden öneriler bekliyorum.. Şimdiden herkese teşekkürler..

• Elektrik süpürgesiyle fanın ve deliklerin olduğu yeri 2-3 dk çek kesinlikle işe yarıyor
  • Bende de 5740g modeli var. 90 dereceyi görünce kapanıyor laptop ve bu yüzden oyun oynayamıyorum. İlk aldığımda bütün oyunları oynuyordum ama artık 15 20 dk sonra kapatıyor kendini makine. fanım temiz. ama yeterli hava çıkışı yapmıyor sol taraftan. fanın devirinin bozuk olduğunu düşnüyorum. Bu durum çok canımı sıkıyor yardımcı olabilecek tecrübeli bir arkadaş var mı acaba ? :(
  • benim de 5742g aspire modeli. 2 gün önce yolladım garantiye. şuan tamirde gözüküyor laptop. 1 hafta falan sürüyormuş garanti. benim arkadaş da aynı modeli kullanıyor. aynı ısınma sorunu vardı. yolladı garantiye 1 hafta içinde geri geldi laptop. söylediğine göre taş gibi yollamışlar laptopı, 10 numara... bakalım ben de yolladım inş sorunsuz gelir :S

bu arada 444 acer ı arıyorsunuz. arıza kaydınızı alıyorlar. 2-3 gün içerisinde evinize kargo geliyor. laptopı alıyor evinizden. götürüyor garantiye. aynı şekilde de teslim ediyor. çok iyiymiş bu sistem.
  • halı, yatak vb yerlerdemi kullanıyorsunuz?

ben masaya koymadan önce masanın tozunu bile alıyom o derece..
  • Bende de aynı sorun var, bu bilgisayarın içini açmayı ve temizlemeyi gösteren bir konu var mı acaba, ya da buna yakın bir modelin? Forumda var ama o aspire olan modeli, benimkisi travel mate serisi. Arka kapak bütün şekilde, aslında tüm vidaları söktüm. Klavyenin de bulunduğu üst kapağı kaldırmaya başladım, yan tarafların çoğu açıldı ama, ekran kartının bulunduğu, lan girişinin bulunduğu yerdeki çıtçıtları bir türlü açılmadı, sıkıştı gibi orada. tabi orta kısım da henüz açılmış değil. Sol orta ve sol orta köşeyi çıkartmayı başaramadım, hafif hafif güç de uyguladım ama yok anam yok olmuyor. Kırmak da istemedim. Yardım edebilecek var mı arkadaşlar?

Edit : ramleri, dvd rom'u çıkardım tabi, hardiski çıkarmak için içten iki vida daha açmak gerekiyor, bu arada klavye üst kapakla birleşik gibi, yani bir şekilde monte edilmiş, bazı videolarda göründüğü gibi üst kapak ayrı ayrı değil, yardımı dokunabilecek yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napekin -- 17 Şubat 2013; 20:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

benim de 5742g aspire modeli. 2 gün önce yolladım garantiye. şuan tamirde gözüküyor laptop. 1 hafta falan sürüyormuş garanti. benim arkadaş da aynı modeli kullanıyor. aynı ısınma sorunu vardı. yolladı garantiye 1 hafta içinde geri geldi laptop. söylediğine göre taş gibi yollamışlar laptopı, 10 numara... bakalım ben de yolladım inş sorunsuz gelir :S

bu arada 444 acer ı arıyorsunuz. arıza kaydınızı alıyorlar. 2-3 gün içerisinde evinize kargo geliyor. laptopı alıyor evinizden. götürüyor garantiye. aynı şekilde de teslim ediyor. çok iyiymiş bu sistem.

hala geçerli mi bu ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: metehansisman

quote:

benim de 5742g aspire modeli. 2 gün önce yolladım garantiye. şuan tamirde gözüküyor laptop. 1 hafta falan sürüyormuş garanti. benim arkadaş da aynı modeli kullanıyor. aynı ısınma sorunu vardı. yolladı garantiye 1 hafta içinde geri geldi laptop. söylediğine göre taş gibi yollamışlar laptopı, 10 numara... bakalım ben de yolladım inş sorunsuz gelir :S

hala geçerli mi bu ???

Büyük ihtimal devam ediyordur. Hafta içi günleri 09:00 17:00 saatleri arasıydı sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metehansisman

quote:

hala geçerli mi bu ???

Büyük ihtimal devam ediyordur. Hafta içi günleri 09:00 17:00 saatleri arasıydı sanırım.

sağol teşekkür ederim.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=75873726

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

halı, yatak vb yerlerdemi kullanıyorsunuz?

yok artık biz abarttık ama cikolatasını abarttık sonra kekini kabarttı herkeste yedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leyrn

quote:

yok artık biz abarttık ama cikolatasını abarttık sonra kekini kabarttı herkeste yedi :)

Ciddiydim ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leyrn

quote:

Ciddiydim ben.

o kadarda titiz olmayın canım %90 da anlasalım :)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.