Şimdi Ara

Acid Pro 5.1 Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde Acid Pro 6.0 programını kurdum.bir konuda programın mp3leri 5.1 formatında dinleyebilecek bir şekilde çevirdiğini okudum.eğer bu programı kullanan veya bunun nasıl yapıldığını bilen varsa rica etsem anlatabilirmi acaba.şimdiden saolun arkadaşlar

• programın tam versiyonumu var?
    quote:

Orjinalden alıntı: Lothlorien

Arkadaşlar geçenlerde Acid Pro 6.0 programını kurdum.bir konuda programın mp3leri 5.1 formatında dinleyebilecek bir şekilde çevirdiğini okudum.eğer bu programı kullanan veya bunun nasıl yapıldığını bilen varsa rica etsem anlatabilirmi acaba.şimdiden saolun arkadaşlar
  • Evet arkadaşım tam versiyon.ve ne yalan söyliyim inglizcem olmasına rağmen hiçbişey anlamadım.çeviremedim mp3leri ele avuca gelcek bişeye
  • şimdi dostum ben sana elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.. şimdi öncelikle open menüsünden istediğin bir audio track'i seçiyorsun.. beat analyzer ya da bunun gibi bi soruyla karşılaşırsan kabul etme.. daha sonra, ekranın sol tarafında eklediğin parçayı göreceksin.. bu alanda yalnızca bir kolon açık olmalı, değilse diğerlerini sil.. sonrasında, şarkının bulunduğu kolonun yanında çizgilerle ayrılmış bir kısım göreceksin.. buranın üzerine geldiğinde mouse imlecinin kalem olduğunu göreceksin.. bu kalemle baştan başlayarak, sol tuşa basarak sağa doğru kaydırmaya başla.. şarkı bitene kadar da kaydırma işlemine devam et.. arada parmağını çekmemelisin yoksa şarkı bölük pörçük olur.. bir iki denemeden sonra rahatlıkla yapacaksındır.. sonra alt+enter tuşlarına basarak project properties penceresini aç.. buradan audio bölümünden, master bus mode'u 5.1 surround diye seç.. diğer seçenekleri de keyfine göre ayarla.. tamam de çık.. sonrasında da ctrl+R tuşlarına bas ve parçayı kaydetmeye başlasın.. şarkıyı dinleyerek kaydediyor.. bunun dışında kaydetmeden önce alt sol köşede çıkan menüde, center, front ve rear'ların ses seviyelerini falan ayarlayabilirsin.. burada önemli olan parça çalarken ses seviyelerinin kırmızıya dayanmamaları.. o yüzden kayıttan önce ses seviyelerini bi test etsen iyi edersin..

umarım anlatabilmişimdir.. biraz karışık..

P.S. bu arada bu program sadece stereo mp3'ü 5 hoparlörde de duyulabilir yapıyor.. yani fazla kanal eklemesi, tizlerin bi yerden gelmesi gibi şeyler değil.. bunu yapabilmek için parçanın orjinal kayıdına ulaşmak gerekli.. o da kolay bir iş değil tabi ki.. yani stüdyo kayıdından bahsediyorum..

• 5.1 yapmak ile kastedilen sanırım sesin tüm kanallardan alınabilmesi, doğru mu?Bunu da zaten Winamp eklentileri ile yapmak mümkün.
  • ben öyle anladım walla ona göre de anlatmaya çalıştım.. killforyou, bu iş için sen hangi plug-ini kullanmaktasın?
  • saol dostum önce anlattıkların için.ama sanırım bi yerde hata var.dediğin herşeyi yapıyorum.kayıt yapıyo oda tamam.ama gel görki yeni kayıtta hiç ses yok.neden oluo bööle acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11 Pro vs 12
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya ben bissürü plug-in denedim ama hiçbirinden bişi elde edemedim.sen ne kullanıosun hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lothlorien

ya ben bissürü plug-in denedim ama hiçbirinden bişi elde edemedim.sen ne kullanıosun hocam

bildiğim kadarıyla bu plug-in iş görür nitelikte.. bu arada acid pro ile ilgili olarak ben o yolla yapmayı başarmıştım.. o yüzden bişey diyemiyorum malesef..

KB 5.1 Channel Plug-in
  • ACID PRO ile loopları 5.1 mix yapabilirsiniz doğrudur.
    ancak konu stereo ise stereo mp3lerin 5.1e çevirmek için dolby prologicII eklentisi gereklidir.(tabi bu yine gerçek 5.1 değildir çünkü dolby prologicII işlemci stereo içindeki sesleri ayıklıyor ve 5.1 dağıtıyor yani 5.1 taklid ediyor.yani her hoparlörden aynı 5.1de olduğu gibi ayrı ayrı sesler duyuyorsunuz)

ben acid proyla 5.1 müzik ve 5.1 digital ses efekti yapmayla ilgili çok yakında resimli bir topic açacağım
    biraz uzun ve karmaşık bi konu olduğu için zaman alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 24 Şubat 2007; 10:21:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.