Şimdi Ara

Açık alanda kablosuz ağ kaç metre mesafeden çeker ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
15.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açık alanda yani çatıdan çatıya kablosuz mesafesi kaç metreyi bulabilir , en az kaç metreden sinyal yakalayabilirim ? Bilgisi olan birisi paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler

• kullandığın donanımlara ve antenlere göre değişir. Amacın karşılıklı bağlantı kurmaksa mesafeyi ve birebir görüş olup olmadığını söyle ona göre donanım önereyim.
  • Modem: Zyxel 660 -
    Anten: Tp-Link TL-WN7200ND
    Arada 650- 700mt mesafe var. Açık alan kısmen birebir görüş var
  • alıcı fena diil 7200nd yüksek güçlü bir cihaz.
    lakin zyxel 660 için aynı şeyi söyleyemem.

650 - 700 metre mesafe görüş varsa en hesaplı tplink 5210g ile geçersin.
  • ayrıca elimde netmaster cbw 700v mobemim ve 5 db anten ile 8 db tplink anten var. Anteni netmastera mi verim daha iyi olur. Zyxele mı?
    Bu arada teşekkür ederim.
  • 100 metreyi geçmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42yusuf

ayrıca elimde netmaster cbw 700v mobemim ve 5 db anten ile 8 db tplink anten var. Anteni netmastera mi verim daha iyi olur. Zyxele mı?

zyxel e 8 dbi anteni takar iricede bir windsurfer yaparsan birebir görüşte 7200nd ile 400-450 metre bağlanabilirsin tahminim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

ayrıca elimde netmaster cbw 700v mobemim ve 5 db anten ile 8 db tplink anten var. Anteni netmastera mi verim daha iyi olur. Zyxele mı?

zyxel e 8 dbi anteni takar iricede bir windsurfer yaparsan birebir görüşte 7200nd ile 400-450 metre bağlanabilirsin tahminim.

Zyxel modemin anten çıkışına karasal tv antenini bağlasam mesafede artış olur mu peki ?
  • olmaz. O anten farklı frekanslar için tasarlanmıştır. Wifi için bi işe yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki. Wireless Usb kablosunu çatıya çıkarırken uydu alıcısı kablosu kullansam olur mu? Ve ya nasıl uzatabilirim?
  • hazır 10-15 metre usb uzatma kabloları var. Yada cat-5 tarzı kablo kullanman lazım lakin cat-5 ile en fazla 6-7 metre sorunsuz çalışıyor usb alıcılar.
    Uydu kablosu ile olmaz. Tel sayısı yetersiz gelir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzatma kablosunu denedim 2.5 mt sonra bilgisayar tanımıyor.
  • Herhangi bir uzatma kablosu olmaz, özellikle "uzatma" kabloları var, içerisinde voltajı yüksek tutmak için ufak bir devre mevcut, onlardan kullanmalısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

hazır 10-15 metre usb uzatma kabloları var. Yada cat-5 tarzı kablo kullanman lazım lakin cat-5 ile en fazla 6-7 metre sorunsuz çalışıyor usb alıcılar.
    Uydu kablosu ile olmaz. Tel sayısı yetersiz gelir.

Herşeyi ayarladım sadece iş çatıya çıkarmaya kalmıstı fakat kablo 50mt olduğu için elektrik yetersiz geldi. O yüzden bu projeyi yapamıyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim. .
  • 50 metre işi baya bi abartı olmuş. böyle durumlarda zaten usb alıcı ile uğraşılmaz.
    access point alman lazım.
  • quote:

Açık alanda yani çatıdan çatıya kablosuz ağ mesafesi kaç metreyi bulabilir , en az kaç metreden sinyal yakalayabilirim ? Bilgisi olan birisi paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler

Açık alanda 70 metreden 2-3 diş falan çekebilir bağlabilirsin ama bağlantı hızı düşük olur..

Tabi modeme göre değişir..
  • ben geçen gün bi cihaz aldım ubnt unifi cihazın markası bir tane koydum her yerde çekiyor şuan cihaz biraz araştırdım 180 mt çekim kapasitesi varmış çok profesyonel bir cihaz ama. Siteside burda istersen bir gözat.https://www.kablosuzdunya.net/kategori/unifi-access-point/access point

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.