Şimdi Ara

Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
23
Favori
57.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

12. Sınıfım geçebilir miyim.

evet tabiki geçebilirsin 14 şubata kadar kayıt işlemleri sürmektedir.

Devam zorunluluğu diye bişey var mı.

hayır yok tabi ki mesleki açık lisede var düz açık lisede sadece sınava girmek yetiyor
  • Merhabalar ben 11. Sınıf 2. dönemde açık liseye geçiş yaptım. Okula geç başladığım için 18 yasından büyüğüm bir forumda okumuştum 18 yasından büyük olanlar fazladan ders alıp erken mezun olabiliyorlar diye biliyorum. Bu konuda bilgi sahibi olanlar beni bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tapsy

Merhabalar ben 11. Sınıf 2. dönemde açık liseye geçiş yaptım. Okula geç başladığım için 18 yasından büyüğüm bir forumda okumuştum 18 yasından büyük olanlar fazladan ders alıp erken mezun olabiliyorlar diye biliyorum. Bu konuda bilgi sahibi olanlar beni bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler

Evet doğru biliyorsun 18 yaşından büyük olanlar 3. Dönem sınavına girebilir ve erken bitirebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ele7en kullanıcısına yanıt
    Biraz önce halk eğitim merkezindeydim kayıt yaptırdım da sorumlu bayan öyle birşeyin olmadıgını söyledi de bu yüzden bir sormak istedim

• quote:

Biraz önce halk eğitim merkezindeydim kayıt yaptırdım da sorumlu bayan öyle birşeyin olmadıgını söyledi de bu yüzden bir sormak istedim

18 yaşına girmiş kişiler 3. Dönem sınavına girebilmektedir.

KAYNAK:http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=195

• Ele7en kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman girebiliyorum halk eğitim merkezinde ki bayanın tecrübesizliğinden kaynaklanıyordu sanırım. Peki bir sorum daha olacak ben bugün kayıt oldum açık liseye 11. sınıf ilk dönemi bitirmiştim bu dönem 2 sınava girebilir miyim peki? Verdiğiniz adreste yılda 3 sınav yazıyor da ben şimdi 1 tanesine girmiş sayılıyorum sanırım 31 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında sınavım var 2. sınav için herhangi bir yere başvurmam gerekiyor mu veya onun tarihleri ne zaman oluyor bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba? Yoksa halk eğitim merkezi ile mi görüşmem gerekiyor?
  • Benim birde meslek lisesinde okuyan arkadaşım var yanlış hatırlamıyorsam ticaret meslek olması lazım ilkokulu birlikte okumuştuk oda şimdi 11. sınıfta ilk dönemi bitirdi oda 9. sınıfı zaten düz liseler ile aynı 10. sınıfta sadece 1 tane alan dersleri varmış onu çıkaracaklar işte 11. sınıfın ilk döneminde ki alan derslerini de çıkarırlarsa aynı zamanda oda mezun olabilir mi? Aynı şekilde oda 18 yaşından büyük yani 3. dönem sınavlarına girip oda erken mezun olabilir mi liseden? Birde seneye 3. dönem sınavları ağustos ayında yapılıyormuş mesela kredi yetmedi 3. dönem sınavlarına girmek zorunda mezun olabilmek için fakat ygs ve lys ağustostan önce olduğu için herhangi bir sorun çıkar mı sınavlara girişte? Bu konular hakkında bir kaç bilgi verirseniz çok memnun olurum.
  • Açık lise ile ilgili bir sorum var.Bazı üniversiteler açık lise ile almıyormuş diye duyduk.İtu falan öyleyse açık liseye geçmenin ne anlamı var?Bu konuda kesin bilgi verebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihim2008

Açık lise ile ilgili bir sorum var.Bazı üniversiteler açık lise ile almıyormuş diye duyduk.İtu falan öyleyse açık liseye geçmenin ne anlamı var?Bu konuda kesin bilgi verebilir misiniz

yok öyle birşey öyle bisey uydurma şeyler onlar

• Herhangi bilginiz yok mu acaba sorduğum 2 soru hakkında?
  • Tapsy kullanıcısına yanıt
    cevaplıyacağım geciktiğim için üzgünüm unutmuşum.
  • quote:

Benim birde meslek lisesinde okuyan arkadaşım var yanlış hatırlamıyorsam ticaret meslek olması lazım ilkokulu birlikte okumuştuk oda şimdi 11. sınıfta ilk dönemi bitirdi oda 9. sınıfı zaten düz liseler ile aynı 10. sınıfta sadece 1 tane alan dersleri varmış onu çıkaracaklar işte 11. sınıfın ilk döneminde ki alan derslerini de çıkarırlarsa aynı zamanda oda mezun olabilir mi? Aynı şekilde oda 18 yaşından büyük yani 3. dönem sınavlarına girip oda erken mezun olabilir mi liseden? Birde seneye 3. dönem sınavları ağustos ayında yapılıyormuş mesela kredi yetmedi 3. dönem sınavlarına girmek zorunda mezun olabilmek için fakat ygs ve lys ağustostan önce olduğu için herhangi bir sorun çıkar mı sınavlara girişte? Bu konular hakkında bir kaç bilgi verirseniz çok memnun olurum.

ilk başta şunu cevapliyım ygs ve lys haziranda bitiyor ve üniversite kayıtları eylülün ilk haftası olduğu için sen o zamana kadar liseyi tamamlıyıp diplomayı eline alırsan hiç bir sorun çıkmaz.evet arkadaşında 18 yaşından büyük olduğu için 3. dönem sınavlarına girebilir.Okuldaki alan derslerini çıkarırsa kredisini alamaz o dersin kredisi az olur ama 18 yaşından büyük oluğu için aynı zamanda mezun olma olasığı var.

• quote:

Anladım o zaman girebiliyorum halk eğitim merkezinde ki bayanın tecrübesizliğinden kaynaklanıyordu sanırım. Peki bir sorum daha olacak ben bugün kayıt oldum açık liseye 11. sınıf ilk dönemi bitirmiştim bu dönem 2 sınava girebilir miyim peki? Verdiğiniz adreste yılda 3 sınav yazıyor da ben şimdi 1 tanesine girmiş sayılıyorum sanırım 31 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında sınavım var 2. sınav için herhangi bir yere başvurmam gerekiyor mu veya onun tarihleri ne zaman oluyor bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba? Yoksa halk eğitim merkezi ile mi görüşmem gerekiyor?

evet tabiki 2. dönem sınavlarına gireceksin.senin önünde 2 sınav var 2. dönem ve 3. dönem kayıt oldu isen başvurman gereken bir yer yok 3. dönem için başvurulması gerekiyor. 3. dönem sınavı tarihi 23-24 Ağustos 2014 dür.

• quote:

Orijinalden alıntı: salihim2008

Açık lise ile ilgili bir sorum var.Bazı üniversiteler açık lise ile almıyormuş diye duyduk.İtu falan öyleyse açık liseye geçmenin ne anlamı var?Bu konuda kesin bilgi verebilir misiniz

öyle bir şey yok dostum tamamen uydurma
  • Bir sorum daha olacaktı mesela geçen sene kimya biyoloji mat. geometri ve benzeri dersleri görmedik okulda olmadığı için açık liseye geçtiğimizde bir o derslerden sorumlu tutuluyor muyuz? Tam olarak anlatamamış olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unknown.

ben de 2 sene önce 470le girmistim liseye. suan 11. sinifim ve ikinci donem acik liseye gecicem. cok faydasi olucak eminim

Merhaba hocam açık liseye geçmeyi düşünüyorum ben de siz daha önce hangi lisedeydiniz ?

• quote:

Bir sorum daha olacaktı mesela geçen sene kimya biyoloji mat. geometri ve benzeri dersleri görmedik okulda olmadığı için açık liseye geçtiğimizde bir o derslerden sorumlu tutuluyor muyuz? Tam olarak anlatamamış olabilirim

o söylediğin dersler seçmeli olduğu için istesen sorumlu olursun açık lisede sadece ortak derslerden sorumlu olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Torres-

quote:

Orijinalden alıntı: Unknown.

ben de 2 sene önce 470le girmistim liseye. suan 11. sinifim ve ikinci donem acik liseye gecicem. cok faydasi olucak eminim

Merhaba hocam açık liseye geçmeyi düşünüyorum ben de siz daha önce hangi lisedeydiniz ?

And. Ogretmen Lisesi

• Bir dönemde en fazla kaç ders seçebilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Bir dönemde en fazla kaç ders seçebilirim ?

her dönem 30 kredilik ders alınır 30 a tamamlayana kadar seçebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.