Şimdi Ara

Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU] (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
23
Favori
57.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kayıt yenileme için para yatırabilen oldu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

Kayıt yenileme için para yatırabilen oldu mu?

Sistemde ariza vardi. Bu akşam düzeldi. Ben internetten yatirdim 30 tl.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • King Kong İstanbulda kullanıcısına yanıt
    3 bankaya da gittim kayıt ücreti alımı var ama yenileme seçeneği yoktu
  • burda da yok kayıt yenileme
    https://odeme.meb.gov.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

3 bankaya da gittim kayıt ücreti alımı var ama yenileme seçeneği yoktu

Fark etmiyor kardeş 2.dönem kayıt ücreti diye geçiyor yav. Ben yaptım öğrenci sayfamda sonradan baktım işlem yapıldı kayıt edildi diyor.Rahat ol 2.dönem kayıdını yap.

Not:Daha doğrusu 2.dönem sınav ücreti diyor işte o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 11 Ocak 2018; 12:2:31 >
  • Fushen F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yok mu bilen?

• An itibarı ile 2. dönem ders seçme işlemimi gerçekleştirmiş bulunmaktayım.

• Arkadaşlar karne günü açık öğretime geçsem kredi gelirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkdaşlar 2 gün sonra cuma günü karneler alınıyor karneyi aldıkran son açık liseye geçsem 1. dönemin notları kredi olarak gelirmi yoksa haftaya pazartesimi açık liseye geçmeliyim size şimdiden teşekkürler.
  • seçmeli dersleri vermek diploma puanını etkiler mi ?
  • Beyler bir sorum var.Başarısız olduğumuz dersler ortalamamızı etkiliyor mu yoksa etkilemiyor mu ? Cevap verirseniz çok sevinirim.
  • Hocam bilen varsa bi el atsın ders secımını yapamadım bir türlü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UCL U kullanıcısına yanıt
    İlk defa seçmiyorsunuz değil mi?

Bankaya para yatırdıysanız ders seçebiliyor olmanız lazım. Açık lisenin kendi sitesine girin . Hangi tarihler arasında ders seçimi devam ettiğine bakın.

• Bir daha ki döneme kayıt olucam açık liseye şimdi sorularım. Şimdi ben 18 yaşındayım ve 2 yıl önce okulu bıraktım

1-Ben örgünde 9.sınıf 1. ve 2.dönem ve 10.sınıf 1.dönemi tamamladım yani örgünde 3.dönem tamamladım şimdi açık lisede 5 dönem mi okuyacağım?

2-Örgündeki ortalamalarım sırasıyla 71, 83, 70 bu ortalamalara göre tahminen kaç krediyle başlarım

3-En erken ne kadarda biter 18 yaşında olduğuma göre ek sınava girebilirim yani bu hesapla 1 yılda 3 dönem diğer yılda 2 dönem 2 yılda 5 dönemi bitirir miyim?

4-İlla en yakın halk merkezi olması şart mı ben il merkezinde kayıt olmak istiyorum?

5-Kalmam hadi diyelim kaldım bir dersten 3 kez muaf oldum ama ben o dersi almak istiyorum benim için önemli tekrar açtırabilir miyim?

6-Örgündeki gibi dil-sözel-sayısal alanları var mı?

• Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU]

Bu Resimdeki Derslerden Sorumlu Olucaksınız Tabloyu İyice İnceleyin Ortadaki Kırmızı İbareyi Yok Farz Edin.

Şimdi Sorulara Gelicek Olursak

Tahmini 114 - 140 Arası Bir Krediniz Ve 32 Tanede Zorunlu Dersiniz Olucak

192 Kredi ve Üstünde Mezun Oluyorsunuz

18 Yaşınızdan Dolayı 1 Senede 3 Dönem Sınavına Girebiliyorsunuz Buda 35 Kredi 3 Sınav 105 Kredi Toplama İmkanınız Oluyor.

Yani Sene Başında Kayıt İşlemlerini Yaptırdığınızda Sene Sonunda Veya Açılır İse Ek Sınavda Mezun Olabilirsiniz.

EK SINAV OLAYI İSE TAMAMEN TAHMİN OLUYOR.

YANİ GARANTİ OLUCAK VEYA GARANTİ ŞU KATILIM ŞARTLARI OLUCAK GİBİ BİR OLAYI YOK

BAZEN KREDİ ŞARTI OLUYOR BAZEN DÖNEM ŞARTI EKLENİYOR TAMEMEN AÇIK LİSENİN İNİSİYATİFİNE BAĞLI BİR OLAY.

BİZDE ALAN YOK SAYISAL SÖZEL TEMEL SAYISAL VE SÖZEL DERSLERSEN SORUMLU OLUYORSUNUZ.

MUAF OLDUĞUNUZ DERSLER OLUR İSE TABİKİ TEKRAR SEÇEBİLİYORSUNUZ.

KAYIT OLMANIZ İÇİN İSTEDİĞİNİZ BİR HALK EĞİTİME BAŞVURU YAPMANIZ KAFİ SİZE YAKIN OLMASININ TERCİH SEBEBİ YARIN BİRGÜN ORAYA DİPLOMANIZ GİDİCEK ORADAN ALABİLMENİZ İÇİN. İSTEDİĞİNİZ HALKEĞİTİMDEN KAYIT İŞLEMLERİNİ HALLEDEBİLİRSİNİZ.

• Jezxy kullanıcısına yanıt
    Bir de ben 9.sınıfın 1.döneminde matematikten kalmıştım. Sonra ikinci dönemde aynı dersten geçmiştim. Yani yıl ortalamasında geçtim. Şimdi o kaldığım dönem için telafi sınavı falan yaparlar mı? Daha önce öyle birşey duymuştum da ondan sordum.

• e-Okul da Dersten Hala Sorumlu Gözüküyormusunuz Kontrol Edin ?

Eğer Hala Sorumluluk Var İse Açık Lisedede Sorumlu Olursunuz

Muaf veya Başarılı Gözüküyorsa Buradada Problem Teşkil Etmez.
  • ben kayıt yenileyemedim donuk yazıyor nisanda 18 yaşına basmış kişiler için tekrar yenileme varmış fakat ben 18 e basmadım daha sizce yenileme şansları var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi splinterfalcon4798 -- 8 Şubat 2018; 23:12:2 >
  • splinterfalcon4798 kullanıcısına yanıt
    3. DÖNEM Kayıt Yenileme işlemleri 24 NİSAN – 14 MAYIS 2018

3. DÖNEM SINAVI İÇİN Katılım Şartı.

Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU]

Kaynak 2017 - 2018 Kayıt Klavuzu

Eğer Belirtilen Tarihe Kadar Yaş Şartı Olmuyor İse Gelicek Dönem Kayıt Yenilemeyi Beklemeniz Gerekiyor Maalesef.

• Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU]

Açık Lise 2017/1. Dönem Diplomalar Gönderildi !

2017-1 dönem ve önceki dönemlerde mezun olan öğrencilerimizin diplomalarının basımı tamamlanmış olup Koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilmiştir.

Koordinatör Halk Eğitim Merkezlerinin, teslim tutanaklarını kargoyu teslim alır almaz Müdürlüğümüze göndermesi gerekmektedir.

# Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim ?

Dönem sonunda mezun olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu İnternet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jezxy -- 14 Şubat 2018; 14:52:49 >

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.