Şimdi Ara

Açık, Yarı Açık ve Kapalı Kulaklıklar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba..kısa bir süredir evde kendi kayıtlarımla uğraşıyorum fakat şarkıyı kaydedip hoparlörlerden dinlediğimde istediğim sonucu alamıyorum.kayıt için sennheiser cx 400 kullanıyorum ve araştırmalarım sonucu bu kulaklığın daha çok müzik dinlemek için üretildiğini anladım.piyasada çeşitli referans kulaklıklar varmış meğerse..

sonuç olarak referans kulaklık araştırmaya başladımki genel olarak 3 tip kulaklık var ve hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum..analog kayıt yapmıyorum(vokal, gitar vs.).sadece midi klavye kullanıyorum ve kayıt yaptığım oda genellikle sessiz(bilgisayarın fan sesi dışında tabi

sizce ne tür bi kulaklık tercih etmeliyim?

• Sanırım kafaüstü kulaklıklardan bahsediyorsun; kapalı, açık, yarı açık derken...

Model isimleri yazmadığın için genel olarak şu şekilde belirtebilirim;

Açık kulaklıklar daha doğal, dengeli ve sahnesi (enstürman ayrımı) daha geniş ses veren kulaklıklardır.

Kapalılarsa daha bas ağırlıklı, sahnesi açıklara göre biraz daha az olan kulaklardır. Bu tip kulaklıkların izolasyonları açık olanlara oranla daha fazladır.

Diyebiliriz, genel olarak...
  • Evet kafaüstü kulaklıklardan bahsediyorum.peki bana bu iş için önerebileceğiniz 350-400ytl civarında kulaklıklar var mı?
  • Açık/Kapalı tip tercihinizi, ve yurtdışından mı yoksa yurtiçinden mi temin edeceksiniz bunu belirtirseniz güzel öneriler gelebilir.

Bir de o fiyatlara almayı düşünüyorsanız, besleme sorununuz da olabilir. Bir kısmını amfiye yatırmak isteyebilirsiniz...
  • Tabi aslında bunun dışında bide kulaklık amfisi almam gerekicek.yurtdışından yada burdan farketmez.hatta 2.el bile olabilir açık almayı düşüşüyorum ama deneyip görmek daha iyi olabilir.eğer bana bikaç model söylerseniz mediamarkt yada benzeri yerlerde önce denemeyi düşünüyorum.önerebileceğiiz modeller var mı
  • Ben kafaüstü kulaklıklar konusunda pek deneyimli değilim, o yuzden pek yardımcı olamayacağım. Daha bilgili arkadaşlar gelirse yardımcı olurlar. Aklımda olanlar Sennheiser HD555 veya 485 olabilir. Tabi yeterli performansları alabileceğiniz daha ucuza da kulaklıklar olabilir. Araştırmak lazım.

MediaMarkt'a gidip denemeniz çok işe yarar. En azından ses rengi, rahatlığı vs. konusunda fikriniz olmuş olur...

(Sadece kulaklığın ederi fiyat aralığınızda bulunanları önermiyorum, çünkü o frekans aralığındaki birçok kulaklık iyi bir amfiyle potansiyelini gösterebiliyor. O zaman da fiyat farkı çok büyüyor.)

Bir dehttp://www.techno-fi.net/forum/ adresinde biraz dolaşıp, kulaklıklar ve yorumları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 24 Haziran 2009; 17:09:06 >

• Bugün optimum mediamarkt ve ardından ümraniye meydan diye bi yerde başka bi mediamarkt a gittim.ikisindede ne hd555 görebildim nede hd485 fakat akg k701 modeli vardı.gerçi yeni başlayan birisi olarak bu kdr üst seviye bi kulaklığa ihtiyacım olduğunu sanmıyorum fakat 2.el oldukça uygun bi fiyata buldum.2.ele ne kadar güvenmeliyim onuda bilmiyorum..sonuç olarak başka önerileriniz yada hd555 yada 485 deniyebileceğim biyer varmı bildiğiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kulaklıkta temizse ikinci el pek problem olmaz. K701 çok güzel bir kulaklıktır. Referans kulaklık olarak düşünüyorsanız zaten bu seviyeden aşağısına pek bakmayın derim. Bu seviye Beyerdynamic dt880, Akg K701 ve Sennheiser HD650 arasında paylaşılır. Bunların arasında k701 en geniş sahneye ve en güzel mid seslere sahip olandır. Dt880 en detaylı, hd650 ise en sıcak ve bas ağırlıklı olandır. Ancak bütün bu kulaklıklar açık sınıftadır ve dışarıya hatırı sayılır ses verirler. Kayıt esnasında kullanacaksanız bu problem yaratabilir. O durumda kapalı kulaklıklar daha iyi bir seçim olabilir. Ve yine tüm bu kulaklıklar için öyle portatif falan değil, masaüstü amfi gerekir. Ama ihtiyaçlarını karşılayıp birde kaynağı iyi tutarsanız bu kulaklıklardan alacağınız sesi ancak binlerce dolarlık kolonlardan duyabilirsiniz.
  • Arkadaşların da söylediği gibi k701,hd650 gibi açık tip kulaklıklar müzik dinlemeye yönelik yapılmış modeller. Tabi bütçenizde çok önemli kulaklık seçimi için. Benim tavsiyem (cx400 ile deneyiminiz olduğuna göre) yurtdışından 170 dolar civarına etymotic ER4P/s i düşünmeniz. Oldukça ayrıntılı ve yüksek çözünürlüklü ses deneyimi yaşatır.

Yine kafaüstü model olarak equation rp-21 e göz atabilirsiniz.
    Linki;
    mydukkan
    Equation Audio RP-21 Referans Kulaklık
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3936&gid=1841

Bildiğim kadarıyla sennheiser hd280 pro stüdyolarda oldukça tutuluyor.
    Yine denon ah-d1001k oldukça kaliteli ses veren kafaüstü bir modeldir.
    Eğer cx400 ün sesinden çok rahatsız olmadıysanız pekala akg k414p bile oldukça memnun eden bir deneyim yaşatabilir.

• Aslında dediğiniz gibi cx400 dinlerken hiçbir sorun yok fakat kaydedip hoparlöre verdiğim zaman hiç istediğim sonuçları alamıyorum.yani söylemek istediğim cx400 de ters giden bişeyler var.sanki şarkılda olmayanı katıyo.bu tabiki dinlerken güzel ama başka sisteme geçtiğim zaman bumu yani bunu mu yaptım ben diyorum kendi kendime kapalı modellerin bassları daha vurgulu olur ve izolasyonu daha iyidir dedi MuttFTS.çalıştığım ortam yeterince sessiz.ayrıca vokal kaydıda yapmıyorum sadece midi klavye kullanıyorum.o halde ses izolasyonuna da ihtiyacım yok.sanırım ihtiyacım olan kulaklık türü açık ve ne bassların ne midlerin nede tizlerin diğerlerine baskın olduğu, oldukça flat ses verebilen bi kulaklık..dinlemeden bunu anlamam çok zor tabi ama yorumlara güvenmeliyim.sonuçta öyle sanıyorumki bana yorum yazanların hepsi benzer kulaklıkları kullanmış ve bu işin içinde benden daha fazla zaman geçirmiş insanlar..araştırmaya devam ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.