Şimdi Ara

Açıköğretim 4 Yıllık Girebilmek için kaç puan lazım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
43.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: Kapat Aç Düzelir

quote:

Orijinalden alıntı: мέlĽ

quote:

Orijinalden alıntı: 509509aa

arkadaslar
    ygs1- 148,67774
    ygs2- 142,96430
    ygs3- 170,96908
    ygs4- 164,50304
    ygs5- 169,99048
    ygs6- 162,29281
    puanlarım bunlar, amacım sadece askerliği tecil ettirmek.. bu konularda biraz cahilim lise biteli 7 sene oldu uzak kaldı birde sistem degisti vs..

bu puanlarla 4 yıllık kontenjanı olmayan bi acık ogretim bölümü yazabiliyormuyum?

ek soru olarakta 2yıllık acık ogretim askerligi tecil ediyormu?

peşin tesekkürler

140 ve üzeri puan aldığınız taktirde kontenjanı boş olan 2 yıllık bölümlere, açık öğretimle alan 4 ve 2 yıllık bölümlere başvurabilir, kontenjansız olan açık öğretim bölümlerine yerleşebilirsiniz.
    2 yıllık bölümler askerliği tecil ettirmez
    Size tavsiyem açık öğretim sistemine göre uzaktan eğitim veren bir bölümü tercih etmeniz

4 yıl aöf 'ü yazarsak askerliği 4 yıl mı tecil edebiliyoruz?

Askerlik tecili biraz farklı bir olay, bazı özel durumları var

Ben askerliğimi askerlik şubesinde yapmıştım orda anlatılmıştı ama şuan tam hatırlamıyorum aradan nerdeyse 3 yıl geçti.

yaşınız eğer 29 u tamamlamış ise üniversite öğrencisi olsanız dahi askere alınıyorsunuz,

fakat yaşınız 29 ama 4 yıldan fazla eğitim veren bir üniversite okuyorsanız ki bu tıp fakültesi oluyor 6 yıl, askerliği tecil edebiliyorsunuz, veya yaşınız 29 ama yüksek lisans öğrencisisiniz yine tecil ediliyor.

fakat ayrıntıları tam hatırlamıyorum, en iyi bilgiyi askerlik şubesi verir.

Daha yaşım 21

• quote:

quote:

quote:

arkadaslar
    ygs1- 148,67774
    ygs2- 142,96430
    ygs3- 170,96908
    ygs4- 164,50304
    ygs5- 169,99048
    ygs6- 162,29281
    puanlarım bunlar, amacım sadece askerliği tecil ettirmek.. bu konularda biraz cahilim lise biteli 7 sene oldu uzak kaldı birde sistem degisti vs..

bu puanlarla 4 yıllık kontenjanı olmayan bi acık ogretim bölümü yazabiliyormuyum?

peşin tesekkürler

140 ve üzeri puan aldığınız taktirde kontenjanı boş olan 2 yıllık bölümlere, açık öğretimle alan 4 ve 2 yıllık bölümlere başvurabilir, kontenjansız olan açık öğretim bölümlerine yerleşebilirsiniz.
    Size tavsiyem açık öğretim sistemine göre uzaktan eğitim veren bir bölümü tercih etmeniz

4 yıllık bir bölüm okurken okul askerliğinizi tecil ettiriyor, mezun olduktan sonrada 2 yıl tecil ettirebiliyorsunuz diye biliyorum..
    Bu arada düzeltmek isterim 2 seneliklerdede aynı şey geçerliymiş

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaslar
    ygs1- 148,67774
    ygs2- 142,96430
    ygs3- 170,96908
    ygs4- 164,50304
    ygs5- 169,99048
    ygs6- 162,29281

peşin tesekkürler

Askerlik tecili biraz farklı bir olay, bazı özel durumları var

Ben askerliğimi askerlik şubesinde yapmıştım orda anlatılmıştı ama şuan tam hatırlamıyorum aradan nerdeyse 3 yıl geçti.

yaşınız eğer 29 u tamamlamış ise üniversite öğrencisi olsanız dahi askere alınıyorsunuz,

fakat yaşınız 29 ama 4 yıldan fazla eğitim veren bir üniversite okuyorsanız ki bu tıp fakültesi oluyor 6 yıl, askerliği tecil edebiliyorsunuz, veya yaşınız 29 ama yüksek lisans öğrencisisiniz yine tecil ediliyor.

fakat ayrıntıları tam hatırlamıyorum, en iyi bilgiyi askerlik şubesi verir.

Daha yaşım 21

21 yaşındasınız,

o zaman

4 yıl AÖF okursunuz ve 4 yıl askerlik tecil olur, eğer AÖF yi 2 yıl uzatmalı okursanız 6 yıl burdan tecil olur,

mezun olduktan sonra 2 yıl daha tecil hakkınız var

8 yıl kadar tecil edebilirsiniz yani 29 yaşına kadar askere gitmezsiniz.

Bence askerlikten kaçmayın, 4 yılda AOF yi bitirin ve kısa dönem olarak askerliğinizi yapıp kurtulun, ilerde iş bulma konusunda çok sıkıntı çekersiniz tabi kendi işiniz yoksa.

• Kara eylül ygs 1 138 ygs 2 139 ygs 3 165 ygs 4 169 ygs 5 160 ygs 6 155. kardeşim felsefe ve işletme veya kamu yönetimi gibi bi bölüme girebilir miyim ? 4 yıllık yani.şimdiden çok sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zridey

Kara eylül ygs 1 138 ygs 2 139 ygs 3 165 ygs 4 169 ygs 5 160 ygs 6 155. kardeşim felsefe ve işletme veya kamu yönetimi gibi bi bölüme girebilir miyim ? 4 yıllık yani.şimdiden çok sağol

Evet bu 3 bölümede girebilirsiniz.
  • çok sağolun valla çok sağolun :)
  • anlamadıgım bi nokta var. bu konulardan da baya uzak kaldigim için ygs 1-2-3.... vs ne anlama geliyor tam bilmiyorum.
    Bende bu sene Aof'tan bi bölüme yazılmak için girmiştim.

Fakat ygs1 ve ygs2 140 puanının altinda kaldi. Ygs 3-4-5-6 olanlar 140 puanının baya bi üzerinde.
    Acaba burada en yüksek aldigim puana mi bakacaklar ?

kısaca Aof'tan bir bölüm seçmem mümkün mü ?
  • simdi mezun oldugum liseye gittim geldim bir iki biseyler sordum az once yazdigim puanlarimla aöf ne kaydolabiliorum (4yillik), fakat aöf inde son 2 yildan beri askerlik tecili yokmus, kalkmis bu dogrumudur ? daha once duyaniniz oldumu ?
  • mümkün abi ygs 1 2 sayısal ygs 3 4 sözel ygs 5 6 ea puanları.herhangi biri 140ın üstündeyse geçiosun aöf 4 yıllık (KONTEJYANSIZ) bölümlere sagolsun söledi kara eylül arkadaş :)
  • tamamdir. ozaman saolun

Peki Lys'ye girmeye gerek yok sanırım dimi Aof için? şimdi ben ve benim gibiler bölüm seçicez sanırım ? yanlışım varsa düzeltin
    Son olarak yine yer seçimini internet üzerinden mi yapicaz ? yoksa herkesin evine eskiden form geliyordu doldurup gönderiyorduk böyle bişey var mı yok mu?
    Ve bu bölüm seçmeleri nezaman başlayacak ? (tahminen)
  • aöf kontejyansız 4 yıllık veya 2 yıllık kontejyansızlar icin evet lys ye gerek yok :D.tercihlerde puanda artıcak ortaokul puanı da gelior.sanırsam tercihler 25 temmuz ile 5 agustos arasında intten yapıoz diye biliom %99.9 olarak :)evde form demode kaldı abi :D artık herşey dijital :D:D:D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

Beyler 170 puan almışım, açıköğretim 4 yıllık yazabilecekmiyiz ?

4 yıllık kontenjan sınırı olmayan AÖF bölümleri için herhangi bir ygs puan türünde 140 ve üzeri almanız yeterli,

2 yıllık kontenjan sınırı olan Açık öğretim bölümleri için 140 ve üzeri puan alırsanız tercih yapabilirsiniz.

4 yıllık kontenjan sınırı olan açık öğretim programları için 180 ve üzeri puanlarda tercih yapma hakkınız var.

eğer AÖF iktisat işetme vb bölümleri düşünüyorsan 170 ile buralara girebilirsiniz.

klavuzu inceleyin orada detaylı anlatıyor.

bi soruda ben sorayım bir arkadasım sınava girdi YGS-4 : 141.17704 almış (diger ygs türleri 140 puanın altında) yanı barajı gecti 2yıllık acık ögretim icin ama kafamıza takılan bir sey var yanlısları cok fazla bu arkadasın türkçe 9dogru 31 yanlıs sosyal 15 dogru 25 yanlıs fen 2 dogru 6 yanlıs netini hesapladıgımda 10,5 cıkıyor bu ygs 4 ün 141 gelmesi ve barajı gecmesi normalmidir bildigim kadarıyla 20 net 140 barajını gecmiyormu ayrıca arkadasımın yaşı 37

benimde yaş 27 YGS- 227 puan almışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_MuKa -- 20 Nisan 2012; 15:07:29 >

• kortenjansiz aik öğretim 2 yilik lisans bölümü için puan gerekiyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Esat -- 20 Nisan 2012; 18:34:41 >
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak ben 4 yıllık aöf okumak istiyorum ygs barajını geçtim fakat aöf hangi puan türüyle alıyor ygs1 , ygs2 , ygs3 ... ???
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.