Şimdi Ara

Acikogretim kayitlari ne zaman basliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle merhaba . Ben orgunden isletme okuyorum . ilk senem bu yil itibari ile bitti.acikogretim programi ile bir tanede aof bolumu bitirmek istiyorum . yani hem orgun hemde acik beraber yurutmek amacindayim.. Ygs ye girdim 330 falan yaptim .simdi normal.kayitlar 26 temmuzda basliyor diyor . acaba aof de es zamanli mi basliyor . gecen sene kaci gibi baslamisti? Son olarak internet uzerinden yapabiliyor muyuz tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F492E2D25 -- 22 Temmuz 2016; 23:40:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başvurunu internet üzerinden yapabiliyorsun ama bence mutlaka yakınında ki Açıköğretimbürolarına git sorularını onlara yönelt çünkü bir kaç senede bir farklı yönetmelikler geliyor mesela geçen sene gelen yönetmelikte 2 yıl örgün okuyup direkt dgs ye geçemiyorsun mesela artık tekrar sınava girmen gerekiyor. Bu tarz her sene gelişen yönetmelikler olduğu için yine bi Aöf Bürolarına gidip sormanı öneririm.

• YGS'ye girdiyseniz o zaman ÖSYS tercih dönemi başladığında tercih listenize dilediğiniz AÖF bölümlerini yazacaksınız. Tercihler sonucunda kazanacağınız AÖF bölümüne de ÖSYM sonuç sayfasında belirtilecek tarihler arasında kaydınızı yaptıracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

YGS'ye girdiyseniz o zaman ÖSYS tercih dönemi başladığında tercih listenize dilediğiniz AÖF bölümlerini yazacaksınız. Tercihler sonucunda kazanacağınız AÖF bölümüne de ÖSYM sonuç sayfasında belirtilecek tarihler arasında kaydınızı yaptıracaksınız.

Evet ygsye girdim. Bu durumda dediginiz gibi normal tercih donemi icinde o zaman tercihleri yaparim . peki ygs ye girmeseydim ben . 2. Uni kapsaminda bu sene aof den bolum yazabilir miydim acaba merak ettim ? Vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: esesbro

Başvurunu internet üzerinden yapabiliyorsun ama bence mutlaka yakınında ki Açıköğretimbürolarına git sorularını onlara yönelt çünkü bir kaç senede bir farklı yönetmelikler geliyor mesela geçen sene gelen yönetmelikte 2 yıl örgün okuyup direkt dgs ye geçemiyorsun mesela artık tekrar sınava girmen gerekiyor. Bu tarz her sene gelişen yönetmelikler olduğu için yine bi Aöf Bürolarına gidip sormanı öneririm.

Cok tesekkur ederim yorum icin .evet gidip 1 kac soru yoneltsem iyi olucak.

• quote:

Orijinalden alıntı: twilight999

Evet ygsye girdim. Bu durumda dediginiz gibi normal tercih donemi icinde o zaman tercihleri yaparim . peki ygs ye girmeseydim ben . 2. Uni kapsaminda bu sene aof den bolum yazabilir miydim acaba merak ettim ? Vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim
    Evet, yazabilirdiniz. Ama sanırım o yolda ÖSYS tercihlerindeki kadar çok bölüm seçeneğiniz olmazdı.
  • Artık o kadar çok meslek için Açıköğretim Bölümleri açıldı ki. Örgün okumayı mantıklı bulmuyorum artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence yine örgünün cazibesi var. Açıköğretimdeki ön lisans bölümleri çoğu zaman örgüne dikey geçiş yapmak için birer basamak oluyor. Lisans bölümleri ise okunan örgün bölümü tamamlayıcı nitelikte olunca çok fayda sağlıyor. Ancak örgünün avantajı söz konusu uygulamaya gelince ortaya çıkıyor. Açıköğretim öğrencileri, laboratuvar, atölye, stüdyo gibi uygulamalı ortamlarda ders görmedikleri için ve çoğu açıköğretim bölümünde zorunlu staj olmadığı için edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı bulamıyorlar. Tıp ve mühendislik dalları gibi bölümlerin açıköğretimin doğasına uygun olmaması da işte bu durumlardan kaynaklanıyor. O yüzden tek başına açıköğretim okumak meslek sahibi olmak için yeterli değil.
  • ikinci universite kapsaminda istedigin bolume kayit yapabiliyosun neden sinava girdin ki?

• Başlık sahibinden söz etmeden genel olarak söylüyorum ki; ön lisans okuyan ya da bitiren biri AÖF ikinci üniversitede lisans bölümlerini seçemiyor. Bu durumda olanların AÖF lisans bölümleri için YGS'ye girmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Statham*

ikinci universite kapsaminda istedigin bolume kayit yapabiliyosun neden sinava girdin ki?

ya bazen o değişebiliyormuş . mesela anadolu üniyi aradım sordum . ben 2.üni kapsamında bazı bölümleri yazamayabiliyormusum .hali hazırda örgün lisans programı okuduğum için . bu durumda ilk ösys üzerinden basvuru yapmam daha tavsiye etti. ösys üzerinden basvuru içinde ygs şarttı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.