Şimdi Ara

Açıköğretim okumaya değer mi? [Kayıt yaptırdım] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: zwartvis

quote:

En büyük faydası askerliği geciktirmesi ve lisans mezunu olunca kısa dönem yapman. Türkiye'de belli başlı okulları okumuyorsan açık öğretim mezunundan farksızsındır zaten. Bugün Bilkent mezunu adam işten çıkartılıyor gerisini sen düşün.

Bari sen tam okusaydın konuyu

Okudum, senin okumana gerek yok derim.

Ciddi misin? İnternetten kaydımı yapıyordum ben de tam. Niye öyle düşünüyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen 4 yıllık teşekkür ederim :))
    3 yılda bitirip örgün eş zamanlı mezun olmak için çabalicam artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

En büyük faydası askerliği geciktirmesi ve lisans mezunu olunca kısa dönem yapman. Türkiye'de belli başlı okulları okumuyorsan açık öğretim mezunundan farksızsındır zaten. Bugün Bilkent mezunu adam işten çıkartılıyor gerisini sen düşün.

Hem örgün hem açık okudum, yani 2 diplomam var. Senin ne istediğine göre değişir her şey. Okumanın zararı olmaz elbette ama yararı da olmaz. Hatta şöyle izah edeyim, bama göre Türkiye'de yaşamak isteyen adam okul okumayı hobi olarak görmeli. Hani ileride yüksek maaşlı bir iş açısından hareket eden hayatının hatasını yapar. Yüksek lisan mezunları bile iş bulamıyor, milletin umudu kpss oldu. Pazarda limon satsan daha çok kazanırsın, Türkiye'de kazanç ticaretten gelir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hem örgün hem açık okudum, yani 2 diplomam var. Senin ne istediğine göre değişir her şey. Okumanın zararı olmaz elbette ama yararı da olmaz. Hatta şöyle izah edeyim, bama göre Türkiye'de yaşamak isteyen adam okul okumayı hobi olarak görmeli. Hani ileride yüksek maaşlı bir iş açısından hareket eden hayatının hatasını yapar. Yüksek lisan mezunları bile iş bulamıyor, milletin umudu kpss oldu. Pazarda limon satsan daha çok kazanırsın, Türkiye'de kazanç ticaretten gelir.

Anladım dostum sağol. Tam beni anlattın, hobi olarak görüyorum bunu Ama bir yandan da emeklerimin hiç bir faydası olmayacaksa hiç uğraşmak istemiyorum. Dediğim gibi 1.5 yıl sonra falan yurtdışına gidicem ben, oradan buraya sırf sınavlara girmek için 2-3 günlüğüne gelicem bazen, hem zaman, hem para masrafı bunlar. Hepsini geçtim dersi çalışmak için belli bir zaman harcayacağım. Kendimi geliştirmeyi seven bir insanım, boşuna okudum diye üzülmem ama o boşa giden zamanda başka şeyler yapabilirdim diye üzülürüm.

Ben dediğim gibi işletme mühendisliği (business engineering) okuyacağım. Amacım şuanda 2 yıllık işletme yönetimi [business management) bölümü okuyup onu aradan çıkarmak. Daha sonra eğer zamanım olursa onu 4 yıllık işletmeye (business administration) tamamlamak. Yani bunlar hep business Açıköğretim diploması ama bir faydası olması lazım nerede olursa olsun. Boru mu lan 2 farklı ülkede aynıda 2 bölüm okumak Bir de dediğim gibi yurtdışında yaşamak için bilgi birikimim, fırsatım var ve onu değerlendirmek istiyorum. Türkiye'de yaşamak istemiyorum açıkçası sebepleri herkes tarafından biliniyor. Şimdi bunlara göre bi akıl ver bana Şunu da ekleyeyim çok para kazanma gibi bir hırsım yok. Ortalama bir maaşım olsa yeter hatta çok kazanmak istemiyorum bile diyebilirim. Para hep sorun çıkarıyor Ama bu az para kazanma işi Türkiye'de kesinlikle olmuyor, işin boku çıkıyor aç kalıyorsun resmen.

@A D M I R A L Yukarıdakilere göre siz de bir akıl verirseniz çok sevinirim Alttan üstten falan ders alarak erken bitirme gibi bir durum var mı AÖF'de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 19 Eylül 2016; 14:22:36 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım dostum sağol. Tam beni anlattın, hobi olarak görüyorum bunu Ama bir yandan da emeklerimin hiç bir faydası olmayacaksa hiç uğraşmak istemiyorum. Dediğim gibi 1.5 yıl sonra falan yurtdışına gidicem ben, oradan buraya sırf sınavlara girmek için 2-3 günlüğüne gelicem bazen, hem zaman, hem para masrafı bunlar. Hepsini geçtim dersi çalışmak için belli bir zaman harcayacağım. Kendimi geliştirmeyi seven bir insanım, boşuna okudum diye üzülmem ama o boşa giden zamanda başka şeyler yapabilirdim diye üzülürüm.

Ben dediğim gibi işletme mühendisliği (business engineering) okuyacağım. Amacım şuanda 2 yıllık işletme yönetimi [business management) bölümü okuyup onu aradan çıkarmak. Daha sonra eğer zamanım olursa onu 4 yıllık işletmeye (business administration) tamamlamak. Yani bunlar hep business Açıköğretim diploması ama bir faydası olması lazım nerede olursa olsun. Boru mu lan 2 farklı ülkede aynıda 2 bölüm okumak Bir de dediğim gibi yurtdışında yaşamak için bilgi birikimim, fırsatım var ve onu değerlendirmek istiyorum. Türkiye'de yaşamak istemiyorum açıkçası sebepleri herkes tarafından biliniyor. Şimdi bunlara göre bi akıl ver bana Şunu da ekleyeyim çok para kazanma gibi bir hırsım yok. Ortalama bir maaşım olsa yeter hatta çok kazanmak istemiyorum bile diyebilirim. Para hep sorun çıkarıyor Ama bu az para kazanma işi Türkiye'de kesinlikle olmuyor, işin boku çıkıyor aç kalıyorsun resmen.

@A D M I R A L Yukarıdakilere göre siz de bir akıl verirseniz çok sevinirim Alttan üstten falan ders alarak erken bitirme gibi bir durum var mı AÖF'de?

Sen kendini yurt dışına at aöf falan da okuma derim salla gitsin.

• @zwartvis

AÖF Sosyoloji okuyorum son sınıf. Yüksek lisansta yapsam kesin iş bulurum diye düşünüyorum. Maaş kaç olur bilmem tabi. Ama ilgi alanım bilgisayar. Senin de ilgi alanın bilgisayarsa ana dilin gibi ingilizce öğren. Sonra ilgi duyduğun bir program bul. Mesela photoshop. Photoshop ile ilgili gerekirse Work and Travel ile ABD ye git ve orada sertifikalar al. Sonra Türkiye'de özel şirketlerde iş bulursun ya da işini kurarsın. Photoshop çok genel örnek oldu. Farklı programlar öğrenebilirsin.

AÖF bitirmek çok kolay. Özel mesaj atarsan yardımcı olurum. Yılda 2 ay sıkı ders çalışarak bitirirsin. 4 yılda 8 ay yapar. Ama derslerin sözelse. Mesela işletme seçersen matematik ve istatistik dersleri de olur. Onlar için bir öğretmenden özel ders almadan sınavları belki ucu ucuna geçersin. Kalabilirsin. Sözel dersleri dediğim gibi 2 ay sıkı çalışarak geçersin sınıfı.
    4 yıldır sınavlara 1 ay kala çalışıp geçiyorum hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 19 Eylül 2016; 16:36:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

@zwartvis

AÖF Sosyoloji okuyorum son sınıf. Yüksek lisansta yapsam kesin iş bulurum diye düşünüyorum. Maaş kaç olur bilmem tabi. Ama ilgi alanım bilgisayar. Senin de ilgi alanın bilgisayarsa ana dilin gibi ingilizce öğren. Sonra ilgi duyduğun bir program bul. Mesela photoshop. Photoshop ile ilgili gerekirse Work and Travel ile ABD ye git ve orada sertifikalar al. Sonra Türkiye'de özel şirketlerde iş bulursun ya da işini kurarsın. Photoshop çok genel örnek oldu. Farklı programlar öğrenebilirsin.

AÖF bitirmek çok kolay. Özel mesaj atarsan yardımcı olurum. Yılda 2 ay sıkı ders çalışarak bitirirsin. 4 yılda 8 ay yapar. Ama derslerin sözelse. Mesela işletme seçersen matematik ve istatistik dersleri de olur. Onlar için bir öğretmenden özel ders almadan sınavları belki ucu ucuna geçersin. Kalabilirsin. Sözel dersleri dediğim gibi 2 ay sıkı çalışarak geçersin sınıfı.
    4 yıldır sınavlara 1 ay kala çalışıp geçiyorum hep.

Örgün öğretim okumuyor musunuz hocam? İngilizceyi anadilim gibi biliyorum diyebilirim, şuan Ege'de tercümanlık öğrencisiyim zaten ben, ayrıca bu işi yapıp para kazanıyorum. Şuanda 1-2 dil üzerinde de çalışıyorum geliştirme amacım var kurslara bakıyorum Hatta. Ayrıca asıl ilgi alanım bilgisayar değil ama finans, ekonomi gibi konular. Tercümanlık okumaya başladım ama meslek olarak bunu yapmak istemediğime karar verdim, sadece hobi olarak sürdüreceğim bunu.

Benim kaydolmak istediğim bölüm işletme yönetimi. Baktığım kadarıyla dersler çok ağır matematik, istatistik vs. içermiyor. Ben tercümanlık okuyorum ama lisede sayısaldan mezun olmuştum zaten, yani matematik altyapım vardır. 19 yaşındayım bu arada, yani bilgilerim de çok eski değil geçen sene mezun olmuştum liseden. Bölüm 2 yıllık ön lisans zaten, 2 ay ders çalışmak çok değil mi bu bölüm için?

Ben yurtdışında bir okula kabul edildim, ve 2 sene sonra başlıyor oradaki eğitim. Dediğim gibi oradaki bölüm de işletme mühendisliği (lisans), yani buna benzer bir bölüm ve oradaki eğitimin cidden zor olduğunu söylüyorlar. Orada da matematik, istatistik, finans, ekonomi vs. ağırlıklı bir eğitim var. Ben diyorum ki oraya gidene kadar bu önlisans bölümünü bitireyim, daha sonra işletmeye dikey geçiş yaparım ve o okulda aldığım eğitimle zaten çok zorlanmadan bu bölümü de bitiririm 2 tane lisans diploması olur elimde. Nasıl bir plan bu sizce?

Cevabınız için çok teşekkürler.

• Güncel

• AÖF sınavları yazılı değil test olduğu için kolay. Matematik temelin varsa özel öğretmene gerek yok.
    Bütünleme kalktı AÖF de. Sadece son sınıfta 1 dersten kalırsan bütünleme var ( böyle bir şeyler var tam araştırmadım ).
    Üstten 2-3 ders alabilirsin ( 2 tane alırsın ancak 3 tane olmuyor sanırım araştırayım ) ancak erken bitiremezsin. Yani 2 yılda toplam 8 kere sınava giriyorsun.

Okul kitaplarını açmıyorum. Aşağıdaki kitaplardan alıp çalıştım.
    4 yıl değil 2 yıl okuyacaksan böyle 4 kitap alıp çalışcan toplam 2 yılda.
    1 yılda 2 kitap. 1 kitap 800 sayfa ortalama. Yılda 1600 sayfa. Kaç ayda çalışabilirsin 1600 sayfayı? Ben 2 ay zaman ayırdım toplam.
    http://www.maksimumkitap.com/showbook.asp?bookid=164235&gclid=CjwKEAjwmf6-BRDi9fSN7Ijt1wUSJAASawcjCqFZywqQUvuDaD5T1Q8P1x-7_A3b1V33EAySqOqwfBoCjuzw_wcB

Bence AÖF diplomasını al.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

AÖF sınavları yazılı değil test olduğu için kolay. Matematik temelin varsa özel öğretmene gerek yok.
    Bütünleme kalktı AÖF de. Sadece son sınıfta 1 dersten kalırsan bütünleme var ( böyle bir şeyler var tam araştırmadım ).
    Üstten 2-3 ders alabilirsin ( 2 tane alırsın ancak 3 tane olmuyor sanırım araştırayım ) ancak erken bitiremezsin. Yani 2 yılda toplam 8 kere sınava giriyorsun.

Okul kitaplarını açmıyorum. Aşağıdaki kitaplardan alıp çalıştım.
    4 yıl değil 2 yıl okuyacaksan böyle 4 kitap alıp çalışcan toplam 2 yılda.
    1 yılda 2 kitap. 1 kitap 800 sayfa ortalama. Yılda 1600 sayfa. Kaç ayda çalışabilirsin 1600 sayfayı? Ben 2 ay zaman ayırdım toplam.
    http://www.maksimumkitap.com/showbook.asp?bookid=164235&gclid=CjwKEAjwmf6-BRDi9fSN7Ijt1wUSJAASawcjCqFZywqQUvuDaD5T1Q8P1x-7_A3b1V33EAySqOqwfBoCjuzw_wcB

Bence AÖF diplomasını al.

Evet testmiş. Sallarız artık bilemezsek :) Yani atıyorum ara sınava gitmezsek ne oluyor final sınavlarına da mı giremiyoruz, nasıl telafi ediliyor bir sonraki dönemi mi beklemek gerekiyor? Bir dönemde 2 haftasonu yani 4 gün boyunca sınav oluyor sanırım. 4 dönem 16 gün yanlış mıyım? Okul kitapları çok mu kötü kesin almak gerekir mi ek kitap? Gerekiyorsa alırız tabi dert değil. Bu kitabın içinde bütün dersler mi var? 1 dönem için 800 sayfa gerekiyorsa başta alıp yavaş yavaş okurum işte, gereken yerlerin altını çizerim, not çıkarırım vs. , sınav zamanı da onları okurum. Genelde böyle çalışıyorum zaten ben. Sınav zamanı kitabın tamamını okumaya gerek yok bence.

Şimdi AÖF önlisans diplomasını alıp daha sonra lisansa tamamla diyorsunuz yani.

• Ara sınavdan 70 aldın diyelim. Final sınavından 50. 70 in %30 u alınıyor, 50 nin %70i. 21+35=56 Puan ile geçersin.
    Ara sınava girmezsen final sınavından 70 alman gerekir en az ( ortalama ).
    Ara sınava girmek şart değil ama sınıfı geçmek için final sınavına girmen şart çünkü o sınav puanının %70 i alınıyor. İlk sınava girip 100 alsan, ikinci sınava girmesen notun 100 üzerinden 30 puan olur. Kalırsın.

Evet yılda 8 gün sınav.
    26-27 Kasımdaki sınava ve 15-16 Nisandaki sınava girmezsin.
    Açıköğretim okumaya değer mi? [Kayıt yaptırdım]

2 yıl değil 4 yıllık okumanı öneririm. Yabancı dil öğrenmiş insan 4 yıl AÖF yi rahat rahat okur.

Kitabın içinde tüm dersler olmayabilir. Sorumlu olduğun dersleri AÖF ye kayıt olunca öğrenci sayfasından bakarsın. Sonra kitapta o derslerin hepsi var mı diye karşılaştırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 19 Eylül 2016; 18:20:05 >

• ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam dediğiniz gibi gerekirse ara sınavlara girmeden direk finallere girerim oradan da 70 alırız artık herhalde. Diyelim ki alamadım o zaman ne olacak? Bütünleme yok dediniz çünkü.

4 yıllık okumayı ben de istiyorum ama bahsettiğim gibi yurt dışında farklı bir eğitime gidicem 2 yıl sonra. Onunla bunu aynı anda götürebileceğimi sanmıyorum oradaki eğitim yeterince zor olacak. Şimdi 2 yıllık okuyup daha sonra 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorum, direk okumaktan farkı yok sanırım bunun öyle değil mi? Hem böyle yaparak o kalan 2 yılımı çok rahat bitiririm sonradan.

• @zwartvis

Evet sonradan 4 yıla tamamlayabilirsin.
    Bahar Dönemi veya Güz Dönemi not ortalaman 2,00 altında olursa seneye tekrar o dönemin derslerinden sınava girersin.
    1. sınıftan dersi kalan 3.sınıfa geçemiyor. 2 yıllıklarda bu sistem nasıl bilmiyorum.

Açıköğretim okumaya değer mi? [Kayıt yaptırdım]
    2 yıllıkları 4 yılda bitirmek gerekiyormuş sanırım hocam. Benim uzatma lüksüm pek yok direkt bitiririm zaten ben. Son sorum 200 lira harç varmış, kayıt olurken vermem gerekiyor mu onu?

• Konu güncel

• AÖF bürosuna değil bankaya yatırıyorsun o ücreti. Ziraat Bankası.
    Sonra parayı yatırdışın fişle beraber AÖF kayıt bürosuna gidip öğrenci kimliğini, kitaplarını alıyorsun.
  • Tabii ki yurtdışında ise yarar. İngilizce bir diploma veriliyor. Ben çalışırken okuma işini kastedmistim.

Vakıfbank'mış sanırım öyle yazıyor sitede. Yarın ilk iş oraya gidip ödeyeceğim parayı, son güne bırakmadan tamamlayayım kaydı. Yardımlarınız için çok teşekkürler hocam, başka tavsiyeleriniz varsa da bekliyorum. Aklıma gelen olursa mesaj atarım sizin için de uygunsa

• Öğrenmenin farkı olmaz diye düşünüyorum, tabiki normal olarak okuman daha iyi olacaktır fakat bu gibi dönemde bilgisiz kalmak imkansız açıkçası, internette tonlarca videolar, bilgiler bulunmakta, kendini eğer geliştireceğini düşünüyorsan dışarıdan oku derim fakat okumayı sevmediğim için diyorsan o zaman karar senin, bu şekilde devam et.
  • Serhat Çakmak S kullanıcısına yanıt
    Hocam son kısmı pek anlayamadım. Bilgisiz kalınmaz tabiki istediğin çoğu şeyi Internetten öğrenirsin ama elinde bir diploma olması çok işe yarar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.