Buzdolabı için maalesef yeterli alanımız yok, sadece 75 cm brüt en için açıklık var yani tahminimce 72 cm'den büyük dolap seçilmesi zararlı olabilir. Normalde Arçelik kullanıyoruz, fakat Arçelik ve Beko'nun son çıkan modellerini beğenmedim, malzeme kaliteleri çok kötü olmuş. Vestel kesinlikle düşünmüyoruz. Siemens,Samsung,Sharp, Whirlpool markalarına baktım. Bosch ile ilgili sorun yaşayanlar var etrafımızda buzdolabında, annanemlerin 10 sene önce yeni aldıkları dolap 3 ay sonra kompressörü yanmıştı kendiliğinden, fabrika hatası çıktı, aklımda kalan bunlar.
En sorunundan dolayı Sharp ve Samsung'u elemek zorundayım. Geriye Siemens,Whirlpool ve sizin tavsiye edeceğiniz diğer markalar kalıyor.
Siemens'te şu ürünü satıcı tavsiye etti ve 2100 TL'den bırakırım dedi : KG57NP72NE (liste fiyatları 3300 lira civarında )
Bu hacimlerde yani net 450 lt civarı ve fazlası, benim boyut kriterlerime uyan ve ömürlük iyi bir dolap ne olabilir? Başka markadan da tavsiye alabilirim.
Ayrıca 4lü gazlı ocak (gömme) + turbo fırın ( elektronik kontrollü fakat standart özelliklerde) + İnox Aspiratör ( mutfaktaki alan davlumbaza müsait değil ) olarak hangi markadan çok pahalı olmayan bir set önerebilirsiniz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)
Edit : Dün İzmir Bornova'daki Bosch Bayisii ile görüştüm, Siemens'teki aynı özellikteki dolabın Bosch'taki modeli için 2430 lira dedi ve bir kuruş inmedi. Bosch tercih etmeyeceğim.
Bir de Beko bir ankastre kampanyası yapıyor, Aspiratör + Elektronik Saatli Fırın + 4 gözlü inox Ocak + Ankastre 3 programlı Bulaşık makinası 1750 lira, sizce bulaşık makinasını ucuza almak için değer mi ? Biz beyaz eşya aldık mı en az 15 sene kullanmaya çalışıyoruz, sık değiştirme adeti yok ailede. Ondan dandik midir değil midir bilmiyorum bu set.
Yarın bitiyor tüm kampanyalar, yok mu bir yardım edecek ??
Ayrıca şu kampanya da aklımı çeldi :
Whirlpool WTS 4445 NFX buzdolabı + ADP 6209 bulaşık makinasını 2600 liraya bırakıyor,500 küsür lira indirim var. Whirlpool'u marka olarak methini duyduk fakat Türkiye'de satılan bu modeller iyi midir kaliteli midir bilmiyorum.
Bir de Siemens KG56N72PE gibi bir model beğendik, kombi olanlardan, 2100 lira taksitli veriyorlar. Yine 15-20 sene gidecek eşyalar arıyoruz, bu Siemens mi yoksa Whirlpool mudur bizim için ? Whirlpool çok sorun çıkaran bir marka mıdır TR'de? Bir de bu modellerin menşei yapım yeri neresidir ?
Ankastre de , elektronik kontrollü fırın+ ocak+ aspiratörü 1250 liraya bırakyı Bosch, Siemens'te o civarda hangi markayı tercih etmeliyim ? İçi kolay temizlenen fırınlar var, o gerçekten kolaylık sağlıyor mu?
Hadi! Bilenlerden bir yardım bekliyorum :)
Diğer ürünlerle ilgili bilgim yok ama buzdolabında Siemens - Bosch kesinlikle tavsiye edilmiyor, çok gürültü yapıyormuş. Bizimde buzdolabı için ayrılan yerimizin genişliği 75 cm. Ben Samsung RT54EMSW modelini seçtim 72.5 cm eni var, peşin 1150 tl'ye aldım. Benim aldığım model beyaz ama griside var. Daha kurulmadığı için kalitesi, kullanımı hakkında bir yorum yapamıyorum.
4'lü D.Gazlı Gömme;Arçelik OG 760 EI 450TL Turbo Fırın;Arçelik 9620 I 650TL Turbo-Multifonksiyon+;Arçelik 9657 ETI 1600TL Ankastre Aspiratör;Arçelik P 123 TAI 200TL Ankastre Aspiratör(Sürgülü);Arçelik P 20 AIX 450TL--Arçelik P 180 I 250TL
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim, Siemens'ten aldık eşyalarımızı, buzdolabı + ankastre set için güzel bir indirim yaptılar sağolsunlar.
İzmir ili dahilinde Doğan Ticaret gerçekten çalışanlarıyla ve yaptığı güzel indirimlerle takdirimizi kazandı, umarım Siemens de sattığı mallar ile yüzünü kara çıkarmaz ;)
Bu arada ne menem birşeydir anlamadım, Bosch aynı modellerde gram indirim yapmadı
Ürünlerinizi güle güle kullanın. Daha öncede belirttiğim gibi buzdolabında Siemens - Bosch hiç tavsiye edilmiyor, yinede umarım siz memnun kalırsınız.
Boschta fiyatta indirim yapmadılar demişsiniz, bu birazda bayi ile alakalı, bende yeni beyaz eşya aldım ve Siemenste fazla indirim olmadığı, Bosch aynı ürünlerde daha iyi indirim yaptığı için ve seçtiğim ürünlerin Bosch olanlarının görünümleri bana daha güzel geldiği için Bosch tercih ettim
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Valla aklımızda en son Whirlpool'da vardı fakat Vestel servisindeki arkadaşım kesinlikle almayın dedi, bozulunca tamir edilmesi 1 ayı buluyormuş çoğu yedek parçası yok falan dedi, vazgeçtik. Aeg-Electrolux'e de baktık istediğimiz gibi full no-frost yoktu. Beko-Arçelik grubunu baştan eledik. Samsung-Lg'nin 70 cm'lik dolaplarının hacimleri düşük, en az 60 lt kaybımız olacaktı, vazgeçtik. Siemens de iyi fiyat verince aldık gitti, spot eşya fiyatlarına yakın 10 taksit 6 ay taksit ertelemeli satmak zorunda kaldılar, yoğun pazarlık atmosferi yüzünden :)
Bu dolap gayet sessiz gibi, çalışır durumda da gördüm bayide, çok güzel soğutuyordu, umarım eve gelince de güzel çalışır :)
bUZDOLAI OLARAK samsung TR62KDEW Öneririm geniş hacim düşük elektrik tüketimi su pınarı ihtiyacın olan hersey mevct
SAMSUNG RT63WMSW sizce nasıl
www.tekashop.net < tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme