Şimdi Ara

Acil dayanamıyorum artık... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
18.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana cevap yazanlar yazını tam okumamış gibi geldi bana, ister esrar ister bonzai, ister başka bir uyuşturucu madde ne olursa olsun, okadar uzun süre boyunca vücudunda kalması mümkün değildir. En kötü ihtimalle 2-3 haftada atılır gider. Ayrıca içtiğin şeyin etki süresi de en fazla 1 gündür. Zaten uzun süreli uyuşturucu diye birşey olsa bütün insanlar onu kullanır ve diğerlerini üretmezlerdi bile. Sende, doktorun da dediği gibi hastalık hastası durumu oluşmuş. Takıntılarında dolayı, en ufak bir etkiden olayı en uç noktaya taşıyorsun ve bunu bilinçli yapmasanda beynin bunu sürekli yaptığı için bu tarz bir duruma dönüşüyor. İnsan hergün enerjik süper turp gibi olcak diye bişey yok, bazı geceler uykunu alamadığında bitkinlik hissedebilirsin bu normaldir vücut ertesi gece bunu telafi eder ve geçer gider. Ama sen o bitkinliği başka birşeye yorumlayınca beynin ve vücudunda sanki gerçekten öyle bir sorun varmış gibi hissetmeye başlayıp o duyguyu güçlendirip gerçek kılıyor. Beyin inandığı şeyi gerçek kılar diye bir olgu var. Psikolojik olarak destek alman lazım, en basitinden herşeyi o ilk kullandığın maddeye bağlamayı bırakmalısın. Onunla bir ilgisi yok diye kendine kabul ettir. Her insanın yorgun bitkin hissedebilceği günler olabilir bunu anla. Ayrıca bu sadece uykusuzluktan falan da olmaz, vücudun belki yediğin içtiği birşeyden dolayı bile o şekilde hissedebilir. Misal, çok ağır sindirmesi zor bir yemekten sonra bir uyku hali gelir insana, bunun sebebi de, vücudun mideye ekstra enerji sağlama ihtiyacıdır, çünkü normalden daha zor sindirilen bir şey yemişsindir. Dediğim gibi kendini iyi olduğuna inandır, çünkü bu duruma kendini kötü olduğuna inandırarak geldin, bunun bilincine varırsan atlatman daha da kolay olacaktır.

Edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thailano -- 22 Eylül 2013; 12:21:01 >

• Bir daha hayatta zaten asla. Kendime karşı ve arkadaşlarıma karşı olan öfkem çok büyük. Dediğim gibi hayatımın dersini aldım..

Inanın bende bilmiyorum niye bıraktırdı ilacı. Mutluydum en azından şimdi hiçbirşey yapasım gelmiyor. Ilaçlarımı veren doktor izmitteki 6 ay kullanacaksın dedi. Izmirdeki doktorumda ( ki alanında baya başarılıymış inanmıyorum çok) sen hastalık hastası olmuşsun diyip kademeli bıraktırdı ilaçları. Nasıl böyle bir tanı koyabilir ki ya? Bir sorunum var ki gidiyorum doktora.. neyse çok çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Karadelix

İki doktora gittik. Birincisi ilaçlarımı veren doktordu. Anksiyetemi ve depresyonumu geçirendi. Sonra izmir'de gittik. Bana hastalık hastası olduğumu çok taktığımı söyleyip ilaçlarımı kademeli olarak kesti. Bir daha mı asla zaten. Arkadaşlarımla bile iletişimimi kopardım. Atacağını biliyorum vücudumun ama 3 ay olmak üzere sizce de uzun bir süre değil mi atmak için

doktorlara ne kullandıgını söylemezsen, yasak diye gizlersen tabiki sana yardımcı olamazlar. herhangi bir uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını şüphelenip soran bile olmuştur.

söyledin mi? gizledin mi?
  • Thailano kullanıcısına yanıt
    Biraz takıntılı bir insanım evet ne yazıkki. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşamıştım.( ilk ve son) Ölüyorum sanmıştım o kalp çarpıntıları arasında.. umarım yazdıklarınızla haklısınızdır. Bu durumu kendim yaratmışsam çıkadabilirim. Dediğim gibi tek korkum kalıcı hasar bırakması. Tüm hayat enerjim bitmiş durumda. Kız arkadaşımla konuşasım bile gelmiyor. İçime çok kapandım. Izmitte spora yazılmıştım. Iyi olduğum zamanlardı. Burada da gidiyorum ama çok isteksizim. Zaten yolda hep bu düşünceler var kafamda. Fluluk. Beynim durmuş gibi. Araba çarpsa "aa araba çarptı" diyip geçicem o derece dalgınım. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

• qscvqscv kullanıcısına yanıt
    Tabiki söyledim. Niye saklayayım doktorumdan böyle önemli birşeyi. Önemli olan sağlık sonuçta. Ama işin içinde bonzai olabilitesi düşuk olduğundan esrar kkullandım demiştim. Çok farklı şeyler sonuçta. Biri kimyasal diğeri bazı yerlerde yasal ama ikiside zehir ikiside korkunç..

• Beynin bulanmış bildiğin üstüne üstlük kalbim falanda kötü diyorsun. Ve biz buradan bir şey yapamayız. Koş doktora
  • Chromosty kullanıcısına yanıt
    Kalbim vs geçti normal atıyor neyseki. Ama beyin bulanıklığı olabilir cidden. Çorba oldu resmen şu 3 ayda düşünmekten.. tesekkur ederim

• iyi yapmışsın ama ne kullandığını bilmediğini söyle bence etkilerini söyle bulur onlar
  • quote:

Biraz takıntılı bir insanım evet ne yazıkki. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşamıştım.( ilk ve son) Ölüyorum sanmıştım o kalp çarpıntıları arasında.. umarım yazdıklarınızla haklısınızdır. Bu durumu kendim yaratmışsam çıkadabilirim. Dediğim gibi tek korkum kalıcı hasar bırakması. Tüm hayat enerjim bitmiş durumda. Kız arkadaşımla konuşasım bile gelmiyor. İçime çok kapandım. Izmitte spora yazılmıştım. Iyi olduğum zamanlardı. Burada da gidiyorum ama çok isteksizim. Zaten yolda hep bu düşünceler var kafamda. Fluluk. Beynim durmuş gibi. Araba çarpsa "aa araba çarptı" diyip geçicem o derece dalgınım. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Üstte ve bu mesajda yazdığın iki şey senin durumunun asıl nedenleri;
    1-Nasıl böyle bir tanı koyabilir ki ya? Bir sorunum var ki gidiyorum doktora..
    2- Izmitte spora yazılmıştım. Iyi olduğum zamanlardı.

Sen hala iyisin, ama kendine, kendinin kötü olduğunu o kadar inandırmışsın ki, içinden çıkamıyorsun bu durumun. Doktorun sana o tanıyı koyması da tam olarak bu sebepten. Şimdi bana kafanın içinden o düşünceleri atamadığını söyleceksin,
    o yüzden bende sana ne zaman o düşünceler gelse benim bu yazdıklarımı hatırla: Ben her normal insan gibi fiziksel ve mental olarak gayet iyiyim! Hiçbir sorunum yok, etrafımdaki diğerlerinden bir farkım da yok! O kötü düşünceleri, iyi olanlarla ezmen lazım. Muhtemelen her iyi düşündüğünde ona karşılık olarak, beynin; 'madem iyiyim neden şu böyle, şuan böyle hissediyorum?' tarzında sorular sormaya başlayacak. O sorulara gene kendin cevaplar vereceksin, yani kendinin kontrolünü eline alman lazım. İyi hissetmiyor musun, muhtemelen gece yeterince uyuyamadım diyeceksin, başın mı dönüyor, sanırım biraz fazla enerji harcadım, biraz soluklanırsam geçer vs vs. şeklinde kendini telkin etmeyi öğrenmen lazım.
    Kendinin kötü olduğunu düşünmekten başka şeyler düşünmeye başlamalısın, yani beynini başka birşeye yoğunlaştırmaya çabalamalısın. Okul açılıyor demişsin, ingilizce diziler izlemeye yoğunlaş, hem dil eğitimine iyi gelir hemde uzunca bir süre beynini meşgul edersin. Dediğim gibi kötüleri iyilerle ezmeye devam ettiğin sürece sorunu çözeceksin. Doktorun ilacı kesmesinin sebebi de ilaç ile geçecek bir durum değil, kendi beynini kendin kontrol edip durumu kendin düzelteceksin. Unutma beynin aksini iddaa etse de sen gayet sağlıklı ve iyisin!

• Aklımdan atamıyorum düşüncelerimi. Belkide içindeki kimyasal bir madde beni böyle bıraktı, bırakacak diyorum hep. Susturamıyorum beynimi..cevaplarınız için gerçekten çok ama çok teşekkür ederim

O kadar ama o kadar haklısınız ki..çözümü bende dediğiniz gibi. Yazdıklarınızı hep okuyacağım, binlerce kez teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanayi Devrimi -- 22 Eylül 2013; 13:19:50 >
  • quote:

O kadar ama o kadar haklısınız ki..çözümü bende dediğiniz gibi. Yazdıklarınızı hep okuyacağım, binlerce kez teşekkür ederim

En kısa sürede düzelip bu konuya şöyle şöyle yaptım ve düzeldim diye yazmanı bekliyorum. Kendine iyi davran
    Yazacağım ve bu günlerime güleceğim belkide iyileştikten sonra. Çok teşekkür ederim :)

• çok geçmiş olsun kardeşim...nasıl olun şimdi
  • tıbben çaresi yok ise bağışlanma dilemen dine yönelmen Allah tan dilemen
  • En fazla bir kapak atmışsındır ondan da bir şey olmaz. Kendimden biliyorum bir oturuşta 3 4 kapak atadan kafa olmuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zbortif

geçmiş olsun doktor olmadan çözüm bulamazsınız
    kalıcı etki bıraktığını sanmıyorum eğer bidaha madde kullanmazsan vücut onu dışarı atmak için elinden geleni yapar

bonzai vucuttan atılmaz beyine sinirleri öldürür birdaha sinir hücreleri YENİZLENMEZ.. bilip bilmeden konuşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: haribo21

quote:

kalıcı etki bıraktığını sanmıyorum eğer bidaha madde kullanmazsan vücut onu dışarı atmak için elinden geleni yapar

bonzai vucuttan atılmaz beyine sinirleri öldürür birdaha sinir hücreleri YENİZLENMEZ.. bilip bilmeden konuşmayın

Sigara da akciğer hücrelerini öldürüyor ama uzun süre kullanılmadığın da vücuttan atılmıyor diye bir şey yok senin kalıcı olduğunu söylediğin şey geri de bıraktığı hasar vücuda yapışıp kalıyor mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haribo21

quote:

Sigara da akciğer hücrelerini öldürüyor ama uzun süre kullanılmadığın da vücuttan atılmıyor diye bir şey yok senin kalıcı olduğunu söylediğin şey geri de bıraktığı hasar vücuda yapışıp kalıyor mu?

kalıcı hasar derken şunu diyorum .ÖLEN SİNİR HÜCRELERİ TEKRAR ÜREMEZZZZZ... muhammed ali boksör varya ha o adamda beyin diye birşey yok boks yaparken kendini kaybediyo artık

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.