Şimdi Ara

Acil Durum Led Ampulü sorunları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
3.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    normal acil durum lambası değilmiş. bu şimdi elektrik gidince otamatik gidecek gelince söncek cinstenmi yoksa videodaki gibi götüne dokununca yanandanmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 27 Ağustos 2020; 14:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babus0606

normal acil durum lambası değilmiş. bu şimdi elektrik gidince otamatik gidecek gelince söncek cinstenmi yoksa videodaki gibi götüne dokununca yanandanmı.
    Normal ampul gibi kullanılıyor, normal halde elektrik varken kendini şarj ediyor, elektrikler gittiğinde açıksa yanmaya devam etmesi, kapalıysa yanmaması lazım. Benim sorunum ne olursa olsun kapatınca yanıyor.
  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    ok anladım şimdi anahtar kapatırsan elektrik gidip gelirse sönmesi gerekirken her durumda yanıyor diyorsun incelmek lazım elindekini afaki olur söylediklerimiz.
  • 90numara dediğin mahalle trafosunun sekonder sarımından dönüş alma ihtimali aklıma geldi ama bu sadece yüksek gerilim tarafından kesilmesi durumunda geçerli, bazı kesintiler bakım aşırı yüklenme vs durumunda şebeke gerilimi tarafında indirilen ana kofra sebebiyle oluyor o zaman iş görmez sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

90numara dediğin mahalle trafosunun sekonder sarımından dönüş alma ihtimali aklıma geldi ama bu sadece yüksek gerilim tarafından kesilmesi durumunda geçerli, bazı kesintiler bakım aşırı yüklenme vs durumunda şebeke gerilimi tarafında indirilen ana kofra sebebiyle oluyor o zaman iş görmez sanırım?
    Size daha farklı bir durumu anlatayım belki fikir verebilir, sorunun nerde olduğunu anlamadığımız için ki halen anlamadık;
    arkadaş denemek için duya sıradan iki kablo bir anahtar ve bir priz bağladı, prize taktığımızda ampul sorunsuz yanıyordu ve anahtardan kapattığımızda da olması gerektiği gibi sönüyordu. Fişi çektiğimizde ise anahtar açıksa yanmaya devam ediyordu, anahtarı kapattığımızda sönüyordu evdeki tesisatta anahtarı kapatsak da sönmemekte. Ampullerde de herhangi bir sorun yok. Amcamların evinde denediğimizde de sorunsuz şekilde çalışıyor bu ampuller. Sorun benim evdeki tesisatta ama ne bu duruma yol açanın ne olduğunu çözmeye çalışıyoruz.

• Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    Evin tüm duylarında deneme fırsatınız oldu mu istisnasız hepsinde problem varmı? Tek bir yerde ise o anahtarda çok minik de olsa ark vs sebebiyle devre tamamlanıyor olabilir veya anahtar ışıklı ise neon lamba üzerinden devre tamamlanıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Evin tüm duylarında deneme fırsatınız oldu mu istisnasız hepsinde problem varmı? Tek bir yerde ise o anahtarda çok minik de olsa ark vs sebebiyle devre tamamlanıyor olabilir veya anahtar ışıklı ise neon lamba üzerinden devre tamamlanıyordur.
    Teşekkür ediyorum ilginiz için, anahtarlar ışıksız klasik anahtar, malesef 4 farklı duyda da sorun oluyor. Hatta iki kısmı kontrol eden anahtarlarda da tek başına tek bir odayı kontrol eden anahtarlarda da denedik.
  • elk arkadaşınızla akrabanızın evine gidin o incelesin, artık anahtar mı yoksa duyda mı marifet öğrensin. Bna göre tesisatınızı elletmeden dağıtmadan küçük model yine kablo ve anahtarla deneme yaparsınız. Alınan sonuca göre hareket edersiniz.
  • Cihazın manuel'inde tesisat ile ilgili bir kısım var mı?

O kadar masraf girmek yerine sorsaydınız muhtemel olarak UPS tavsiye ederdik. Böylece izlemekte olduğunuz TV-Internet yayınları da ortada kesilmiş olmazdı.

Cihazın datasheet'ini bir araştırın dilerseniz, inceleyim belki bir şey çıkar. Belki tesisatlık bile değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrıldı01

Cihazın manuel'inde tesisat ile ilgili bir kısım var mı?

O kadar masraf girmek yerine sorsaydınız muhtemel olarak UPS tavsiye ederdik. Böylece izlemekte olduğunuz TV-Internet yayınları da ortada kesilmiş olmazdı.

Cihazın datasheet'ini bir araştırın dilerseniz, inceleyim belki bir şey çıkar. Belki tesisatlık bile değildir.
    Ben zaten halihazırda bilgisayarım ve modemim için UPS kullanıyorum. Normalde çalışan ampullerin neden bu evdeki tesisatta çalışmadıklarını çözmeye çalışıyoruz.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Elektriği nasıl kestiklerini bilemiyorum. Yukarıda paylaştığım iki videodaki devreleri incelediğimde, duyun iki ucunun tamamlanması prensibine dayandığını düşündüm. Ortaya tek bir durum çıkıyordu. O da trafo girişi kesilirse, sekonder lambaya göre kısadevre oluyor, bu da lambanın -anahtar on konumda ise- yanmasını sağlıyordu. Daha önce yazdığım iletilerde faz okuyucu tahmininde bulundum. Daha önce bundan da çizmiştim ama dediğim gibi güvenilir değildi. Denenmesi lazım.

Bir de şu var: bazı arızalarda tek faza düşme dediğimiz olay var. İşte o zaman lamba yine çalışmaz. Arkadaşın sorununu ise anlayamadım. Voltajsa voltaj, akımsa akım, eee? cidden merak ettim. Eğer çözebilirse yazsın biz de öğrenelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Elektriği nasıl kestiklerini bilemiyorum. Yukarıda paylaştığım iki videodaki devreleri incelediğimde, duyun iki ucunun tamamlanması prensibine dayandığını düşündüm. Ortaya tek bir durum çıkıyordu. O da trafo girişi kesilirse, sekonder lambaya göre kısadevre oluyor, bu da lambanın -anahtar on konumda ise- yanmasını sağlıyordu. Daha önce yazdığım iletilerde faz okuyucu tahmininde bulundum. Daha önce bundan da çizmiştim ama dediğim gibi güvenilir değildi. Denenmesi lazım.

Bir de şu var: bazı arızalarda tek faza düşme dediğimiz olay var. İşte o zaman lamba yine çalışmaz. Arkadaşın sorununu ise anlayamadım. Voltajsa voltaj, akımsa akım, eee? cidden merak ettim. Eğer çözebilirse yazsın biz de öğrenelim...
    Aynı ampulleri aynı evdeki prize bağlı kablo ve anahtarla sorunsuz çalıştırabilirken, duylarda bir türlü düzgün şekilde çalıştıramadık. Halen bir çözüm yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kay1PRuH

Aynı ampulleri aynı evdeki prize bağlı kablo ve anahtarla sorunsuz çalıştırabilirken, duylarda bir türlü düzgün şekilde çalıştıramadık. Halen bir çözüm yok malesef.

Alıntıları Göster
    Hocam inanın sebebini çok düşündüm ama ben de bulamadım. Önerdiğim yöntemler denenebilirdi aslında. Hani faz olayı. Ne bileyim hiçbirşey yapmamaktansa birşeyler yapmak... Kabloda deneyince çalışması acaba dedirtti... Veyaaaaaa... Lambanın duyu imalattan bir iki milim kısa geliyodur? değiyo zannederken askında değmiyodur? Değmeyince tamamlayamaz... Yani bilemiyorum ben mavi ekran verdim şu anda.

• Hocam UPS sizin işinizi görür zaten bütün aydınlatmayı ayırmışsınız tek sigortada toplamışsınız işinizi baya görür hem çokta pahalı bir sistemde değil ayrıca daha uzun süre çalıştırır aydınlatmayı hemde güç düşmeden.
  • İşyeri atelyesinde acil aydınlatma kiti ve 9w yassı ledle deneme yaptım, normal durumda sürücü üzerinden yanarken, anahtar kapanınca kesinti varsayıp pilden destekliyor paylaştığım videoyla alakası yok. Acaba bunların hepsi bu duruma uygun değil mi? Yine denemeye devam ettim, faz nötr yer değiştirdim sonuç aynı. Faz hattına yandaki prizden faz alarak girişe verdim anahtar açıkken lamba yine pilden yedi. Nötre nötr bağladım yine pilden yaktı.

Bu arada 2 marka vardı içleri aynı üreticiye ait pil kapasiteleri de öyle fakat biri 3 - 40w led sürer diye yazarken, diğerinde 3 - 50w .
  • hocam aynısını ben de yaşadım farklı bir duya takınca sorun düzeldi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.