Şimdi Ara

Acil İthal(Alman) Çamaşır Makinası Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
10.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acil olarak bu hafta çamaşır makinası almam gerekiyor. Bütçe öncelik 1500 TL ye kadar fakat almışken Alman malı veya ithal olsun dersek kendimi 2000 TL ye kadar zorlamaya çalışırım. Öncelikli tercihim sırasıyla Bosch, Electrolux, Siemens. Hatta olursa dediğim gibi Türkiye üretimi olmaması tercihim.
    Benim bulduğum yerli üretim galiba Bosch WAT24480TR =http://www.akakce.com/camasir-makinasi/en-ucuz-bosch-wat24480tr-fiyati,3841667.html
    Alman üretimiyle çok farkı varmıdır?
    Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• hocam bosch-siemens aynı zaten. Boschtaki ithal modeller WAS ve WAY serileridir. Bosch-Siemens yerli modellerinde kazan yapıştırma yani tek parça bundan dolayı rulman değişimi olmuyormuş. Rulman dağılınca kazan grubunu komple değiştirmeniz lazım.
    WAT serisi hariç diğer yerlilere bakmayın zaten fırçalı motor kullanılıyor onlarda.
    En ucuz ithal model WAS24322 1579TL ben de bunu aldım. Bağımsız ısı seçeneği olmadığı için her sıcaklıkta yıkama yapılamıyor ama bilerek aldık ve eksikliğini hissetmedik. WAS24765 bunun bir üst modeli program seçeneği fazla fakat fiyat farkı da fazla
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAS24322TR.html
    Şu linkten makineye 2 kere zum yaparak olan programları görebilirsiniz. Üretimi bittiği için alırsanız teşhir ürün olmamasına özen gösterin.
    Kalite açısından ithallerin önde olduğu söyleniyor.

Electrolux hakkında birşey diyemicem f/p olarak daha mantıklı cihazlar(su jeti buharlı yıkama falan var) fakat servis sorunu olabilir yaşadığınız yere göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 1 Şubat 2015; 18:24:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

hocam bosch-siemens aynı zaten. Boschtaki ithal modeller WAS ve WAY serileridir. Bosch-Siemens yerli modellerinde kazan yapıştırma yani tek parça bundan dolayı rulman değişimi olmuyormuş. Rulman dağılınca kazan grubunu komple değiştirmeniz lazım.
    WAT serisi hariç diğer yerlilere bakmayın zaten fırçalı motor kullanılıyor onlarda.
    En ucuz ithal model WAS24322 1579TL ben de bunu aldım. Bağımsız ısı seçeneği olmadığı için her sıcaklıkta yıkama yapılamıyor ama bilerek aldık ve eksikliğini hissetmedik. WAS24765 bunun bir üst modeli program seçeneği fazla fakat fiyat farkı da fazla
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAS24322TR.html
    Şu linkten makineye 2 kere zum yaparak olan programları görebilirsiniz. Üretimi bittiği için alırsanız teşhir ürün olmamasına özen gösterin.
    Kalite açısından ithallerin önde olduğu söyleniyor.

Electrolux hakkında birşey diyemicem f/p olarak daha mantıklı cihazlar(su jeti buharlı yıkama falan var) fakat servis sorunu olabilir yaşadığınız yere göre.

WAS24322 modelini o fiyata nerden aldin hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acemi85 A kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum yerde kapalı kutu varmış şansıma 1570e aldım. Bu fiyata taksit yaptıranlar bile vardı forumda.
    Hiç bulamadınız boschu arayıp kapalı kutu ise şurdan da alabilirsiniz.
    http://www.bosch-home.com/tr/store/product/WAS24322TR/WAS24322TR
  • quote:

Bulunduğum yerde kapalı kutu varmış şansıma 1570e aldım. Bu fiyata taksit yaptıranlar bile vardı forumda.

O zaman anladığım kadarıyla WAS24765TR modeli ithal ve ısı ayarı mevcut. Fiyatı 2.000 tl civarı. Bu fiyata alınabilecek en iyisi ithal olarak bu ürün diyorsan hocam sipariş vericem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

quote:

O zaman anladığım kadarıyla WAS24765TR modeli ithal ve ısı ayarı mevcut. Fiyatı 2.000 tl civarı. Bu fiyata alınabilecek en iyisi ithal olarak bu ürün diyorsan hocam sipariş vericem.

Evet hocam doğru anlamışsınız. WAS24765 modeli WAS24322ye göre daha çok tercih ediliyordu burda fakat ben sadece bağımsız ısı ayarı için 500TL vermezdim.(otomatik leke çıkartma var bir de fakat gerçekten işe yararmı bilinmez)
    pamuklu(20-30-40-60-90)-pamuklu önyıkama(40)-Sentetik(30-40-60)-hassas/ipek(30)-yünlü(30)-mix(40)
    pamuklu sentetikte ara değerler yok diğerlerinde zaten 30-40 derece normaldir. Bir tek önyıkama 60 derece de olsa iyiymiş dedi annem.
    Tabi sizin için gereklidir verilir aradaki fark.

2000 seviyesine çıktıktan sonra bosch ithal idoslular var Mielenin giriş seviyesi var seçenek çoğalıyor. Electroluxler aynı fiyatta daha donanımlı cihazlar sunuyor. su jeti buharlı yıkama falan yok boschta. Tabi ararmısınız yokluğunu bilemem.
    Bence üstatların da yorumunu bekleyin ya da biraz araştırın acele etmeyin karar vermede.

• @Acemi85

Merhaba hocam;

2000 tl bütçe ile Bosch WAW28560TR öneirim Alman malı olarak. WAS24765TR den daha sessiz WAW28560TR 48dB yıkama 72dB sıkma sesi var 1400 devirde. WAS24765TR ise 1200 devirde 51dB yada 52dB yıkama 72dB sıkma sesi var. WAW28560TR 1400 devirli sıkmada daha verimli ve daha yeni model. WAS24765TR nin üretimi bitti. WAS24765TR nin üstün yanı 16 farklı leke seçimi ve bu leke seçimine özel program akışı. WAW28560TR de ise Leke Seçimi tuşu sık karşılaşılan 6 lekeye karşı programı ayarlıyor.

Daha donanımlı makine arıyorsanız Electrolux EWF1408WDL var İtalya üretimi.

Artılarını sayarsak:

+ 69 lt tambur hacmi ( WAW28560TR ve WAS24765TR de 65 lt)

+ Buhar özelliği( Yıkama, Kırışık açma, Havalandırma)

+Su jeti

+Ağırlık sensörü sayesinde seçilen progardaki çamaşırın türüne göre deterjan miktarı önerme (ml olarak)

+WoolMark Gold sertifikası (yünlüleri güvenle yıkayabilmeniz için)

+My Favourite Plus hafıza progarmı (En çok kullandığınız programnları hafızaya alma)

+10 kg A+++ -20 enerji tassarufu

+Time Manager(8 aşamalı zaman yöneticisi sayesinde yıkama süresini 8 aşama değiştirebilme(süreyi azaltma yada uzatabilme)

Tercih sizin Bosch Alman üretimi, Electrolux İtalya üretimi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Felice Forte;

Üstad verdiğin detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Electrolux daha yakın geldi sanki. Ben dediğiniz ürünü araştırıyıcam. Peki Electrolux EWF1286LEW modeli için görüşün nedir? Kg ve devir olayını görmezden gelirsek Electrolux EWF1408WDL'den farkı var mı?

Teşekkürler.
  • AEG var alman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

@Felice Forte;

Üstad verdiğin detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Electrolux daha yakın geldi sanki. Ben dediğiniz ürünü araştırıyıcam. Peki Electrolux EWF1286LEW modeli için görüşün nedir? Kg ve devir olayını görmezden gelirsek Electrolux EWF1408WDL'den farkı var mı?

Teşekkürler.

Aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: tülay düzenli

AEG var alman

Marka model link verebilirmisiniz 2 3 alternatifli.

• Markada yardımcı olurum gerisi için bakayım biraz :))
  • Bosch WAW28560TR ile Elektrolux EWF1408WDL arasında kaldım bende. O kadar çok model var ki eleye eleye 2 marka ve modelden birisini tercih edeceğim. Kullanıcıların son yorumlarını da alabilirsek seçme şansımız daha iyi olur.
  • BOSCH WAW28560TR ve LG F14A7FDS5 arasında kaldım bende. Bosch daha ağır basıyor ama LG F14A7FDS5 ve Elektrolux EWF1408WDL fonksiyonel olarak daha önde gibi. Yorumlarınız nelerdir?
  • bilicim B kullanıcısına yanıt
    Selam, bende çamaşır makinası alacağım.Tavsiyelerinize ihtiyacim var.. (bilicim hangi makinayi aldın ve memnun kaldın mı?..
    9 kiloluk sessiz makina olsun istiyorum... @bilicim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen ay waw2856xtr aldım makinem oldukça sessiz 4 adet çekyat yastığını aldı ve çok güzel yıkadı sorusu olan varsa alıntı yapıp Şorsun bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam gecen hafta 19 yil kullandığım 3300 arcelik camasir makinam bozuldu :( Simdiki arcelik çamaşır makinasinin malzemeleri iyi degil vb diyorlar.. 9 kiloluk sesiz ve guzel yikayan uzun ömürlü makina olsun istiyorum...Bosch,Samsung,LC,Profilo, birde bosch alman uretimi var diyerek 2 ürün gosteriyorlar bayiler, makina gercekten iyimi ve almanyada uretiliyormu vb..Yerli ile arasinda ne fark var? Kafam iyice karıştı :( Biran önce çamaşır makina almam gerek..Lutfen yardım. @candogan62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufmus -- 8 Ekim 2015; 11:01:11 >
  • yusufmus Y kullanıcısına yanıt
    Almanya'da üretim yapıldığı yazıyor üzerinde. Makine 9 KG oldukça sessiz sadece sıkmada biraz daha fazla ses çıkıyor. ama yinede bence çok fazla sayılmaz. yerli üretim ile ne fark var bilmiyorum.
  • yusufmus Y kullanıcısına yanıt
    selam, ben BOSCH WAW28560TR aldım. Eşim ısrarla BOSCH marka istediği için bu cihazı seçtik. Şu an için memnunuz, sessiz bir cihaz. Zaten genel olarak yorumlara bakarsanız en çok tavsiye edilen makinelerden . Siemensde de var benzer cihaz. LG de sessizdi merak ediyorsanız, buharlı yıkama, direct drive gibi yeni özellikleri vardı, benim aklım onda kaldı :)

BOSCH müşteri hizmetleri oldukça ilgili, bir problem çıktığında yardımcı oluyorlar. (Buzdolabı ve ocakta servisle ilgili sorun yaşamıştık, baya yardımcı oldular)

Kolay gelsin :)
  • Çok teşekkür ederim @bilicim @namebaris ...yarın inş alman patentli bosch çamaşır m. alacağım.. ankarada teknosa vb gibi avm dukkanlarinda indirim vb var mıdır ki?..Bayilerde indirim yok....(bilicim buharli yikama vb benimde aklımda LG ve Samsung ta var) buharli camasir yikayan iletilere görmediğim için işi sansa birakmak istemiyorum :)

Bu arada camasir makinanızı uzun ömürlü güle güle kullanın inş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufmus -- 10 Ekim 2015; 8:02:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.