Şimdi Ara

ACİL! Kediye Serum Nasıl Takılır? (Veteriner arkadaşlar varsa acil bakabilirmi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evde ve dışarda beslediğimiz bir sürü kedimiz var. Geçen bir tane yavru öksürüyordu onu veterinere götürdüm bronşit olmuş, veteriner antibiyotik (dipenisol) ve c vitamini iğnesi verdi ve iğne yapmayı gösterdi (ikiside günde bir kere arka arkaya 0.5 mg) bugün 2. iğnesini yaptım bugün biraz toparladı yemek yemeğe başladı.

Bu yavrunun annesi yok birde 4 yavru ve annesi var bu 4 yavrudan bir taneside son 2 gündür aşırı zayıfladı ve annesini emmiyor. Diğer yavrular öküz gibi şişmanlar. Ama bu yavru 2 günde çöktü. Diğer hasta yavrudan mikrop kapmış olabilir diye ona 0.4 mg antibiyotik ve 0.7mg c vitamini yaptım belki faydası olur emmeye başlar diye.

Şimdi görünüşe göre bronşit olan yavru öksürüğü azaldı ve az birşey toparladı yemeyede başladı. Ama diğer yavru için ne yapabilirim bu bronşit olana göre çok daha zayıfladı son 2 günde. Ne yapmam gerekiyor ? Bilen varsa lütfen yazsın.

Serum taksak toparlarmı emmeye başlarmı yada yemek olarak ne şekilde ne verebilirim ? tavuk veriyorum yemiyor, hiçbirşey yemiyor.

Acilen birşeyler yapmam lazım; lütfen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bir el atalım.

Teşekkürler.

• Veteriner'e götür tekrar. Ama sadece hasta olanları değl hepsini.
  • çok küçüklerse ilaç gerekecegini sanmıyorum annesini emmiyor ise süt içir öyle veya böyle yada veterinere getir uzman yardım almanda fayda var
  • yavrular kaç günlük bide serum takacak ekipmanın varmı ?
  • kediye masrafmı yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mico82

yavrular kaç günlük bide serum takacak ekipmanın varmı ?

Dostum olmazsa veterinere götüreceğim bunuda ama veterineri gözüm tutmadı paracı tiplerden. Ne gerekiyorsa yapacamda nasıl takıldığını öğrenmem lazım. Bu yavru diğerlerine göre yarı yarıya zayıfladı. Diğerleri emerken bu onların yanında kıvrılıp yatıyor, kardeşlerinden ayrılmıyor. Ağzına şırıngayla süt vermeyi düşünüyorum.

Serum takarsak belki toparlamasına yardımcı olur ayağa kaldırır emmeye başlar düzelir diye düşünüyorum. Tabi konuya hakim arkadaşlar varsa aydınlatsın lütfen.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: griefofsoul

quote:

Dostum olmazsa veterinere götüreceğim bunuda ama veterineri gözüm tutmadı paracı tiplerden. Ne gerekiyorsa yapacamda nasıl takıldığını öğrenmem lazım. Bu yavru diğerlerine göre yarı yarıya zayıfladı. Diğerleri emerken bu onların yanında kıvrılıp yatıyor, kardeşlerinden ayrılmıyor. Ağzına şırıngayla süt vermeyi düşünüyorum.

Serum takarsak belki toparlamasına yardımcı olur ayağa kaldırır emmeye başlar düzelir diye düşünüyorum. Tabi konuya hakim arkadaşlar varsa aydınlatsın lütfen.

Teşekkürler.

yaşını yazmamışsın yaşı çok önemli yaşını bilmeden tavsiye veremem

• Birde yavrular tam bilmiyorum ama 1.5 - 2 aylık civarı.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Yazdım dostum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Yazdım dostum.

benim gözlerimmi bozuk göremiyorum ,aslında yazdım dostum diyene kadar tekrar yazsaydın yaşını daha makbul olurdu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Yazdım dostum.

benim gözlerimmi bozuk göremiyorum ,aslında yazdım dostum diyene kadar tekrar yazsaydın yaşını daha makbul olurdu

Pardon bir önceki msajda yazdığım için öyle dedim. Tam bilmiyorum ama 1.5 - 2 aylık civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yastık döşek

gazeteye sarıp çöpe at

İstanbuldaysan gelsene sadece boşa oksijen tüketicisi olduğun için herhangibir kemiğini kırayım öyle yaşa bundan sonra.
  • ozaman et falan verme sadece süt lazım evet şırınga ile içirebilirsin serumla falanda uğraşma bu gün fazla üşütme taze su bulunsun hep önünde ama annesini emmesi lazım eğer yarına kadar böyle idare edip yarın bi veterinere göstermezsen kaybedebilirsin kediyi
  • quote:

ozaman et falan verme sadece süt lazım evet şırınga ile içirebilirsin serumla falanda uğraşma bu gün fazla üşütme taze su bulunsun hep önünde ama annesini emmesi lazım eğer yarına kadar böyle idare edip yarın bi veterinere göstermezsen kaybedebilirsin kediyi

Tamam dostum, çok sağolasın.
  • İyileşir inşallah , böyle ciddi konuların açılması iyi oluyo.Trolleri blockluyorum en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

İyileşir inşallah , böyle ciddi konuların açılması iyi oluyo.Trolleri blockluyorum en azından

İnşallah. Şimdi şırıngayla süt ve su verdim zorlada olsa midesine gitti. Yarın veterinere götüreceğim artık bir çözüm bulacaz. Teşekkürler.
  • Serum dediğin 1 lt suda 1-2 gram tuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

İyileşir inşallah , böyle ciddi konuların açılması iyi oluyo.Trolleri blockluyorum en azından

İnşallah. Şimdi şırıngayla süt ve su verdim zorlada olsa midesine gitti. Yarın veterinere götüreceğim artık bir çözüm bulacaz. Teşekkürler.

Hocam belki kakası gelmiş olabilir,bir selpaga hafif su damlatın ve kedinin kıç kısmına yavaşca sürün ve tuvaletini yapmasını saglayın.Benimde başıma gelmişti böle bir olay kedi halsizdi ve yemiyordu sonradan anladım ki dışkısını yapamıyordu,tabi o ıslak mendilden sonra rahatlamıştı.
  • Helal olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yastık döşek

gazeteye sarıp çöpe at

İstanbuldaysan gelsene sadece boşa oksijen tüketicisi olduğun için herhangibir kemiğini kırayım öyle yaşa bundan sonra.

tanımadıklarınla nasıl böyle konuşabiliyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.