Şimdi Ara

acil. laptop taki sesi ev sinemasından alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim şöyle bir problemim wardı.
    ev sinema sistemi philips hts5580 modeli,
    lcd tv de samsung series 6
    uydu : turksat

şimdi ben ev sinema sistemini ve turksatı ıkı ayrı hdmi kablo ile televizyona bagladım. uydu yayınının sesini ev sinema sisteminde ses seceneklerini ayarlayınca alabiliyorum. ( yani coaxcial il , aux 1 -2 fln) hangisine baglı ise alabiliyorum .

fakat laptopu hdmi ile tv ye bağladığımda tv dan ses çıkıyor fakat ev sinemasından ses alamıyorum.
    tv de optic kablo girişi var ama ev sinemasında yok , bu yüzden o kabloyu bağlayamıyorum.
    ev sinemasında coaxcial yazılı bi yuvarlak çıkış var , ayrıca kırmızı beyaz renkte olan çıkışlar var,ki tv nin üstündede bu çıkışlar mevcut fakat coaxcial çıkış yok.

ben şimdi labtobtaki sesi tv den değişde ev sinema sisteminden nasıl alabilirim?
    bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inankaya -- 10 Ekim 2011; 11:56:04 >

• Hocam senin dediklerinden benim anladığım şudur :

1. Uydu alıcısı HDMI kablo ile TV'ye optik kablo ile ev sineması sistemine bağlı.
    2. Ev sineması sistemin HDMI kablo ile TV'ye bağlı.
    3. Laptop HDMI kablo ile TV'ye bağlı.

Laptop'tan bir şey seyrederken ev sineması sisteminden ses alabilmek için laptopun ses çıkışını ev sinemasına bağlaman gerekiyor. Fakat almış olduğun ev sineması sisteminde tek bir optik ses girişi var ve onu da uydu alıcı kullanıyor. Bu durumda yapabileceğin tek şey optik ses kablosunu uydu seyrederken uydu alıcına, laptoptan bir şey seyrederken laptopa bağlaman.

Bu tip sorunlar çözülsün diye HDMI standartına ARC (Audio Return Channel) eklendi ama senin ev sineması sisteminin ARC'yi desteklediğini hiç sanmıyorum. :(

Saygılar
  • öncelikle ilginden dolayı çok teşekkür ederim.

1. Uydu alıcısı HDMI kablo ile tv ye bağlı
    2. Ev sineması sistemin HDMI kablo ile TV'ye bağlı.
    3. Laptop HDMI kablo ile TV'ye bağlıyorum.

optic ile bağlı olan bişi yok hocam.demek istediğim tv de optic girişi var ama ses sinemasında yok. ev sinema sisteminin player ının arkasına baktım. 1 adet hdmi var ki bunu tv ye bağladım.
    brkaç tane aux çıkısı var ( kırmızı - beyaz renkler )
    1 adet te coaxcial yazıordu sanırım,yuvarlak içi delikli bi giriş. TAM BİLMİYORUM KUSURA BAKMAYIN.

kısaca sistem böle. ama ben laptopu hdmi ile tv ye bağladığımda görüntü alıyorum,laptopun sesini tv dende alıyorum fakat ev sinemasndan alamıyorum.

benim abimdede aynı tv var fakat onun ev sineması sony nin bir modeli,sony de optic girişte olduğu için ayrıca öle bağlamış ve o ses alıyor. ama benim ev sinemamda optic giriş olmadığı için ses alamıyorum.

• Doğru mu anlıyorum acaba, uydu alıcısı ve ev sineması sistemi arasında hiçbir bağlantı yok ama uydu alıcının sesini ev sineması sisteminden dinleyebiliyorsun. Bir yanlışlık/eksiklik var gibi geliyor bana.
  • çok özür dilerim eksik yazmışım.
    uydu alıcısı ve ev sinema arasında kırmızı-beyaz renkte kabloyla bağladım.
  • İnan Hocam,

Senin Philips'in sayfasına baktım Audio Return Channel (ARC) yi destekliyormuş, sen Samsung web sitesinden veya kataloğundan televizyonun da ARC destekli mi diye bir kontrol edebilirmisin ? Veya tam modelini yaz televizyonun boş bir vaktimde ben bakayım, eğer televizyonda destekliyorsa işler çok kolaylaşır çünkü.
  • SAMSUNG LCD TV LE40C650L1W hocam.

hdmi arc nedir hocam? wala ses sinemanın arkasıdna bi adet hdmi çıkışı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnan hocam boş bir vaktimde bakacağım. Bu arada resmini eklediğim RCA Y kablo denen kablodan alıp bir ucunu laptopun kulaklık çıkışına, kırmızı beyaz uçları da Philips'in arkasında uydu alıcısının kablolarını bağladığınız gibi bağlarsanız çok kaliteli olmasa da sorununuz çözülür.

Uydu alıcınızın kablosu AUX2'ye bağlıysa bu kabloyu AUX1'e veya uydu alıcısı AUX1'e bağlıysa bunu AUX2'ye bağlayın, laptoptan birşey seyrederken kaynak olarak kumandadan AUX1/2 seçin. Kabloyu ihtiyacınıza göre uzun alın tabii :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşkın_ATRA -- 10 Ekim 2011; 15:38:38 >

• peki hocam bişi daha sorsam?

bu şekilde iki kablo ile olay çözülüyor.
    int.ten biraz araştırdımda , bu fiber optic kabloyu , convert yapıp ses sisteminin arkadasına bağlayabilir miyiz? yani kablolar arkada durur ve çok kablo kalabalığı olmasın diye. sadece hdmi bağlarım. böyle bişi mümkünmüdür peki?
  • Aşağıdaki linkte optik-koaksiyel audio çevirici diye bir cihaz var. Ama doğruyu söylemek gerekirse ne bu cihazı ne de satan siteyi bilmiyorum. Teoride bu cihazı kullanarak TV'nizin optik çıkışını ev sineması sisteminizin koaksiyel girişine bağlayabiliyor olmanız lazım. Tabii 1 adet Optik kablo ve 1 adet koaksiyel kablo da almanız gerekecek.

Optik Koaksiyel Audio Dönüştürücü

Not : Samsung web sitesinde sizin TV'nin ARC uyumlu olup olmadığı ile ilgili bir bilgi bulamadım, belki Samsung kullanan üstadlar bu konuda yardım edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşkın_ATRA -- 10 Ekim 2011; 17:00:52 >

• taşkın hocam,
    ilginden dolayı çok teşekkür ederim.zahmet verdim.
  • Rica ederim, keşke daha fazla yardımcı olabilseydim. Maalesef bu paket ev sinema sistemleri ilk başta ucuz ve kullanışlı görünse de sistemi biraz genişletmek/iyileştirmek isteyince şişiyor :(.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.