Şimdi Ara

acil mi acil yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende bekonun uydusu var ve bunu pc deki tv kartı ile bağladım bir seferinde ses ve görüntü aldım ama nasıl aldığımı bilmiyorum şimdi de tekrar aynı şekilde bağladım ama görüntüde yok seste bunu naasıl bağlayacam yardımcı olul liütfen

• Yani birazcık forumu okusanız bu soruyu sormayacaksınız belli elli defa anlattım aynı olayı,

Receiver ile PC kartından aynı anda yayın izlemek istiyorsan iki çıkışlı LNB alacaksın başka yolu yok, bu şekilde kullanmaya devam edersen PC kartın yanıverir sonra niye yandı diye üzülüp durursun.

Bak arkadaşım dijital receiver ve kartlar senin bildiğin gibi aynı anteni birkaç cihaza birden götür tak şeklinde çalışmıyor.

Bir kere antenin ucunda bulunan LNB denilen aygıt receiverdan gelen 13 Volt ile besleniyor, çalışması için enerji gerekiyor senin anlayacağın, ikincisi Vertical (Düşey) ve Horizontal (Yatay) yayınları receiver ve PC kartından gelen 13 ve 18 volta göre ayarlıyor, yani ya düşey polarizasyonlu yayınları izlersin ya da yatay, ikisini birden aynı anda izleyemezsin, diğer bir konuda alt band ve üst band olayı yani receiverın frekans göndermediğinde LNB sana 10700-11700 Mhz aralığındaki yayınları izletir, 22 Khz frekans gönderdiğinde ise 11700-12750 arasındaki yayınları izlersin.

Yani sen iki cihazı birden bağladığında receverdan kaç volt PC kartından kaç colt gönderiyorsun, LNB ne yapacak 13 Voltu mu uygulasın yoksa 18 Voltu mu, 0 Khz mi uygulasın yoksa 22 Khz. ikisinde de aynı polarizasyon ve alt veya üst band yayınını açtığında senin de söylediğin gibi görüntü alabilirsin ama bu işlem receiverdan çıkan voltajın PC kartına geri dönmesine sebebiyet
    verir.

Paran varsa yarından tezi yok koş ikili bir LNB al PC kartına başka bir kablo çek, yoksa bugün yarın kartın veya receiverın hasar görebilir. Ayrıca kafana takılan başka soru olursa sorabilirsin buradaki diğer arkadaşlar da sana yardımcı olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.