Şimdi Ara

ACİL::: Migrosta çalışan varmı aranızda.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
14.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar başka migrosta iş görüşmesi,mülakata giden yok mu?biraz taktik verir misiniz?
  • 1 YILLIK KONUYU HORTLATMIŞSINIZ
  • bilen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Orijinalden alıntı: ~VeNoM~

quote:

600Tl alıp çalışacağıma 550Tl alıp çalışmam diyorsun. Ne güzel memleket.

Adam haklı sana deselerki 600 TL maaş vereceğiz.Sen hergün 5liralık yemek yesen 4-5liralıkta yol parası versen.Yol parası olmadan 100-150 Lira yol parası dahil 200 lira cebinden eksilse doğal olarak işe gittiğin için eline gelen para işe gitmediğin için eline gelen paradan 100-150 Lira eksik olsa sen çalışır mısın?Hem akşama kadar çalışacaksın hemde içeri girip zarar edeceksin.Kim kabul ederki?Milleti temsil ediyorum diyip giden yiyeceğine halkın vergisini işi olmayan insanlar yararlansın bence daha iyi...

Migros için konuşuyorsak sigarotan ödenecek, yukarıdaki arkadaşların yazdığına göre 3/6 ayda bir çift maaş alacaksın ve alışveriş fişlerin olacak.

Başka bir iş ise söz konusu olan, herkes 600lira maaş aldığı işini bıraksın ve 550lira işsizlik maaşı alsın o zaman. Çalışan enayi mi de çalışıyor evde yatıp para almak varken. Bir de şu var iş bulamayan arkadaşların maaşı da bizlerin vergileriyle ödeniyor, ben iş bulup da çalışmayan adama zaten paramı helal etmiyorum. Şunu da demiyorum devlet maaş vermesin, devlet tabiki maaş versin vermeli de yoksa geliri olmayan adam nasıl geçinecek bu memlekette.

Yok ya ister çalışır ister çalışmaz.Adam yıllarca çalışıp yüksek ücretten prim ödemiş işsizlik sigortasından yararlanma hakkı kazanmış istediği gibi kullanır sana ne?Sen her ay maaşlardan ne kadar işsizlik primi kesildiğini biliyor musun?O sigortadan para almak için ne şartlar lazım biliyor musun?Asgari ücretli adama 250 lira verirler adam 550 lira alıyor demek ki maaşı yüksekti yüksek sigorta parası ödemişler.Bilmeden atıp tutmak kolay tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

quote:

Adam haklı sana deselerki 600 TL maaş vereceğiz.Sen hergün 5liralık yemek yesen 4-5liralıkta yol parası versen.Yol parası olmadan 100-150 Lira yol parası dahil 200 lira cebinden eksilse doğal olarak işe gittiğin için eline gelen para işe gitmediğin için eline gelen paradan 100-150 Lira eksik olsa sen çalışır mısın?Hem akşama kadar çalışacaksın hemde içeri girip zarar edeceksin.Kim kabul ederki?Milleti temsil ediyorum diyip giden yiyeceğine halkın vergisini işi olmayan insanlar yararlansın bence daha iyi...

Migros için konuşuyorsak sigarotan ödenecek, yukarıdaki arkadaşların yazdığına göre 3/6 ayda bir çift maaş alacaksın ve alışveriş fişlerin olacak.

Başka bir iş ise söz konusu olan, herkes 600lira maaş aldığı işini bıraksın ve 550lira işsizlik maaşı alsın o zaman. Çalışan enayi mi de çalışıyor evde yatıp para almak varken. Bir de şu var iş bulamayan arkadaşların maaşı da bizlerin vergileriyle ödeniyor, ben iş bulup da çalışmayan adama zaten paramı helal etmiyorum. Şunu da demiyorum devlet maaş vermesin, devlet tabiki maaş versin vermeli de yoksa geliri olmayan adam nasıl geçinecek bu memlekette.

Yok ya ister çalışır ister çalışmaz.Adam yıllarca çalışıp yüksek ücretten prim ödemiş işsizlik sigortasından yararlanma hakkı kazanmış istediği gibi kullanır sana ne?Sen her ay maaşlardan ne kadar işsizlik primi kesildiğini biliyor musun?O sigortadan para almak için ne şartlar lazım biliyor musun?Asgari ücretli adama 250 lira verirler adam 550 lira alıyor demek ki maaşı yüksekti yüksek sigorta parası ödemişler.Bilmeden atıp tutmak kolay tabi.

Bir bildiğin varsa söyle de öğrenelim İster çalışır ister çalışmazmış ne güzel ya, bilmiyorum diğer mesajlarımı okudun mu ama tekrar söyleyim devlet işsizlik maaşı ödemeli orada problem yok ama bunu suittimal edip çalışmadan para almada problem var. Konu eski tarihli şu an ne kadar veriyorlar ne süreyle veriyorlar bilmiyorum eğer biliyorsan söyle öğrenelim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

quote:

Bir bildiğin varsa söyle de öğrenelim İster çalışır ister çalışmazmış ne güzel ya, bilmiyorum diğer mesajlarımı okudun mu ama tekrar söyleyim devlet işsizlik maaşı ödemeli orada problem yok ama bunu suittimal edip çalışmadan para almada problem var. Konu eski tarihli şu an ne kadar veriyorlar ne süreyle veriyorlar bilmiyorum eğer biliyorsan söyle öğrenelim.

3 yıl içinde 600 gün en az sigortalı olarak çalışman gerekir bu en temel şart.Asgari ücret alan biri sigortadan 250-300 lira alır arkadaş 550 alıyormuş demekki yüksek maaşlı bir işte çalıştı 600 lira maaşa işi beğenmemesi normal.İşsizlik sigortası paralarını devlet cebinden ödemiyor sigortalı çalışanların maaşlarından kesilen paralar onlar.Bu maaşı almak zor olduğu için kasada sürekli para birikiyor bu parada maliyenin gözü bir bölümünü alarak başka yerlerde kullandılar.Sigorta için biriken paraları devletin alması yerine arkadaş alması daha iyidir.En azından vatandaşa gidiyor ziyan olmuyor.

• yahu konuyu migros diye açtım işsizlik maaşına dönmüş....

arkadaşlar öncelikler 550 tl işsizlik maaşı almış biri olarak şunu söyleyeyim size....istesenizde işsizlilk maaşını suistimal edemezsiniz....yani yıllar boyu işsizlik maaşı alma diye birşey yok ülkemizde keşke olsa....

ben bir belediye şirketinde 2.5 sene çalıştım.... sonra parti değişti bizi tazminat verip postaladılar...

ardından devlet bana 10 ay işsizlik maaşı tahsis etti...işsizlik maaşımı aldığımın 6.ayında başka bir belediyede iş buldum....haliyle işsizlik maaşım kesildi...bu arada işsizlik maaşımın yüksek olmasını sebebi maaşımın yüksek olmasıydı...

velhasıl demek istediğim burada işsizlik maaşı suistimali diye birşey olamaz.....bu sizin benim hakkım....paşa paşa gider PTT den alırsınız....

o kadar sömürülmeye alışmış bir milletiz ki işsizlik maaşını lüks görüyor ve "ama çalışmadan ben bu parayı alamam"tripleri yapıyorsunuz....

benim aldığım işsizlik maaşı çok bereketliydi...kuruşu kuruşuna biriktirdim...

• quote:

Hocam bu çok normal hatta İktisatta bir teori tamamen bu olayla alakalı ama 1 saattir teorinin adı aklıma gelmiyor
  • migrosa iş görüşmesine giden yok mu?nasıl oluyor iş görüşmesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vocador

yahu konuyu migros diye açtım işsizlik maaşına dönmüş....

arkadaşlar öncelikler 550 tl işsizlik maaşı almış biri olarak şunu söyleyeyim size....istesenizde işsizlilk maaşını suistimal edemezsiniz....yani yıllar boyu işsizlik maaşı alma diye birşey yok ülkemizde keşke olsa....

ben bir belediye şirketinde 2.5 sene çalıştım.... sonra parti değişti bizi tazminat verip postaladılar...

ardından devlet bana 10 ay işsizlik maaşı tahsis etti...işsizlik maaşımı aldığımın 6.ayında başka bir belediyede iş buldum....haliyle işsizlik maaşım kesildi...bu arada işsizlik maaşımın yüksek olmasını sebebi maaşımın yüksek olmasıydı...

velhasıl demek istediğim burada işsizlik maaşı suistimali diye birşey olamaz.....bu sizin benim hakkım....paşa paşa gider PTT den alırsınız....

o kadar sömürülmeye alışmış bir milletiz ki işsizlik maaşını lüks görüyor ve "ama çalışmadan ben bu parayı alamam"tripleri yapıyorsunuz....

benim aldığım işsizlik maaşı çok bereketliydi...kuruşu kuruşuna biriktirdim...

Anlattık ama anlamıyorlar.İşsizlik maaşı almak senin yasal hakkın.Zaten maaşı 6 ay kadar veriyorlar diye hatırlıyorum.Bizim milletin vur sırtına semeri eşek niyetine kullan gıkı çıkmaz.

• Sözün bana değildir umarım
  • Bir Hort Çekelim

Arkadaşlar Migros da İş Görüşmesi Nasıl Oluyor Bilgi Verirmisiniz
  • merhaba.. ben 4,5 yıl çalıştım migrosta ayrılalı da beş ay oldu biraz bilgi vermek istedim.ilk olarak sizi görüşmeye çağırıyolar bu görüşme 10 dk falan sürüyo.eğer yöneticilik için başvurmadıysanız deneyim aramıyorlar lise mezunu olmak yeterli. görüşme normal sohbet havasında geçiyo kasılıcak bi durum olmuyo.görüşme olumlu sonuçlanırsa en geç bi hafta içinde haber veriyolar ve iki gün merkezde beş gün mağazada eğitim görüyosunuz.görüşmede tek vesaitle gidilecek mağazalarda işbaşı yapıcağınızı söylüyolar ama genellikle öyle olmuyo özellikle istanbuldaysanız bu çok zor.part time olarak haftanın altı günü akşam 18:00-22:00 pazar günleri 13:30-22:00 saatlerinde çalışıyosunuz.tabiki bu da mağazanın ihtiyacına göre değişebiliyo.her ayın 4'ünde yol parası 11'inde maaş 26'sında avans yatırıyolar böylece hiçbi zaman aldığınız paranın tam olarak hesabını tutamıyosunuz.bordrolarda yazanları zaten anlamak imkansız.görüşmelerde 3 ayda bir çift maaş verdiklerini söylüyolar ama verdikleri prim maaşın yarısı kadar oluyo.parttime çalışırsanız en fazla 550 tl alıyosunuz yol parası da buna dahil full time çalışırsanız da 900 tl'yi bulmuyo.ayrıca eğer mağaza müdürü ya da yöneticiler sizden hoşlanmazsa sürekli mağaza değiştiriyosunuz yani bu da onların insafına kalmış sizi istedikleri yere hemen gönderebiliyolar.eskiden bayramlarda ve resmi tatillerde verdikleri mesaileri de kaldırdılar içerde izniniz birikiyo mesai yerine ama o izinleri de hiçbi zaman kullanamıyosunuz.kısacası eğer mağazada çalışmak istiyosanız en son tercihiniz migros ve tansaş olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrsChevChelios

Bir Hort Çekelim

Arkadaşlar Migros da İş Görüşmesi Nasıl Oluyor Bilgi Verirmisiniz

Form doldurup veriyorsun sana dönüyorlar yada dönmüyorlar vs.

Eğer dönerlerse,şöyle oluyor.Bulunduğun bölgenin bir mağazasına çağırıyorlar başvuran kişileri aynı gün farklı saatlerde (ama herkes birbirine denk gelebiliyor farklı saat olsada) Neyse işte sıra bekliyorsun,daha önce migrosda çalışanlar varsa,mülakat yapılacak odaya öncelikli olarak giriyor.Sıra size geldiğinde,odaya ilerliyorsunuz ve gerilim dolu saniyeler başlıyor

-İsmin xx değil mi?
    -Anlat bakalım,okuyor musun ne yapıyorsun?
    -Neden çalışmak için Migros'u tercih ettin? (Migrosdan alışveriş yaparım vs. vs. kendime uygun gördüm tarzında salla)
    -Verilen görevlere dayanabilecek misin? (Bu sorular caydırıcı sorulardır,tepki ölçerler.Bozuntuya verme)

Bu sorular formalite icabı sorulur,tabiki mantıklı cevap vereceksin ama öyle uçuk kaçık laçka tavır sergilersen imkanı yok almazlar.Saç sakal iyice düzgün bi şekilde gidersin zaten.Mülakat yapacağın kadın yada adamın karşısına otururken iki elini birbiriyle kavuşturma,gözünü kaçırma,kendinden emin konuş.Emin değilsen bile eminmişsin gibi davran

Başka aklına takılan bi şey olursa cevaplamaya çalışırım

• Görüşmeye gittikten sonra Migros için; ne kadar zamanda işe başlaması için geri dönüyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snsnc -- 25 Nisan 2011; 12:27:39 >
  • güncel..
  • Şirketin yönetim kuruluna başkan aramıyorlar arkadaşlar altı üstü kasiyer veya reyon elemanlığı bu kadar kasmayın.
    Doğru dürüst konuşabiliyor musun,elin ayağın tutuyor mu bitti,serseri bir tipmisin baktıkları bunlar.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.