Şimdi Ara

(ACİL)SAMSUNG DA MOVİE PLUS ÖZELLİĞİ PERFORMANSI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SAMSUNGUN BAZI MODELLRİNDE MOVİE PLUS ÖZELLİĞİ VAR VE GÖRÜNÜTDEKİ O LCD LERDE KLASİK OLAN TİTREMETİ ENGELİYORMUŞ ACABA GERÇEKTENDE BÖYLEMİDİR?ÖZELLİKLE SAMSUNG LE-37R88BD LCD TV KULLANAN YADA SAMSUNG LCD SİNDE MOVİE PLUS ÖZELLİĞİ OLAN VARSA VE MEMNUN OLAN BANA YAZSIN LÜTFEN ACİLEN...

• samsung movie plus özelliği aksiyon sahneleri, spor prog. gibi hızlı hareketlerin olduğu görüntüleri iyileştirmeyi, yumuşatmayı amaçlayan, algoritmik hesaplarla tamamlayıcı görüntüler ilave eden bir özelliktir. Titremeyi bu özellik engellemez. Titreme gibi durumları engelleyen özellik tv nin 100hz olmasıdır. Ancak genellikle bu iki özellik birden kullanıldığı için birmiş gibi algılanır.

Bu özelliğin işlevindeki özellikler başka firmalar da var. ancak bu gibi özellikleri hangi firmanın daha başarılı uyguladığı ise görecelidir.

quote:

Orjinalden alıntı: deron25

SAMSUNGUN BAZI MODELLRİNDE MOVİE PLUS ÖZELLİĞİ VAR VE GÖRÜNÜTDEKİ O LCD LERDE KLASİK OLAN TİTREMETİ ENGELİYORMUŞ ACABA GERÇEKTENDE BÖYLEMİDİR?ÖZELLİKLE SAMSUNG LE-37R88BD LCD TV KULLANAN YADA SAMSUNG LCD SİNDE MOVİE PLUS ÖZELLİĞİ OLAN VARSA VE MEMNUN OLAN BANA YAZSIN LÜTFEN ACİLEN...

• PEKİ MOİVE PLUS ÖZELLİĞİNİ SAMSUNG DIŞINDA PHILLIPS KULLANIYOR SANIRIM AMA BEN PHILLIPS IN LCD LERİNDE GÖRÜNTÜDE MATLIK HİSSETTİM.BEN KARAR VERDİM SAMSUNG LE 37R88BD ALCAĞIM İNŞALLAH.
  • Bu konuları Samsung Plazma Kitabında açıklamıştık. Yine de aktarayım.

SMART FRAME PLUS:
    Smart Frame Plus özelliği ile her saniye ekrana 25 ekstra görüntü eklenerek özellikle hareketli görüntüde oluşabilecek titreme ve bulanıklaşmanın önüne geçilmektedir. Alttan geçen bantlarda karakterlerin daa net bir biçimde görüntülenmesi sağlanır. Yani sd yayında 50 Hz- 75 Hz e çıkarılmakta, hd dvd ve blu rayde ise 60 Hz- 85Hz e yükseltilmektedir.

MOVİE PLUS:
    Filmler saniye 24,25,30 görüntü ile çekilmekte iken geleneksel tv ler saniyede daha fazla görüntü gösterebilmektedir. Aralarındaki bu farkı kapatabilmek için üretici firmalar her iki görüntü arasına aynı resmi 2 veya 3 kez tekrarlayarak koyar ve buda görüntüde titreme ve süreksizliğe neden olur. Samsung Movie Plus işlemcisi aynı görüntüyü tve 2-3 kez aktarmayıp, hareketli görüntünün bir sonraki adımını alıp resmi yerleştirir. Bu sayede özellikle hareketli görüntülerde rastlanan titreme problemi ve özellikle hd dvd ve blu ray lerde karşılaşılan uygunsuz (24p dışında oynatım) hızda görüntülenmenin önüne geçilmiş olunur

• backlight bleeding sorunu olmayan bir lcd tavsiye etseydiniz 37 inç de ne tavsiye ederdiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.